HP Pavilion dv6151& dv6134

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
DearMrHankey
Nováček
Nováček

HP Pavilion dv6151& dv6134

Příspěvek od DearMrHankey »

Podeli sa nejaky majitel Pavilionu dv6151 alebo dv6134 s praktickymi skusenostami, dojmami, plusmi a minusmi tohto zaujimaveho kusku? Zaujima ma hlucnost, prehrievanie a hlavne to nechvalne zname piskanie z priestoru HDD.
Brox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brox »

nazdar.Tak ja ho mam (dv6151cz) uz asi 2 tyzdne. Zatial uplna spokojnost. Vykonne to je. v pohode na tom frci NFSMW(800\600, vsetky tie detaily... skoro na plne). Jedine co ma trochu hneva je, baterka vydrzi cca 1,75 hodiny.
A to povestne piskanie, u mna sa nastastie nevyskytuje, ale bratranec si kupil teraz tiez ten isty, a jemu to piska, takze ho ide asi dat reklamovat.
A aj sestra si kupila podobny model ale v lete v Amerike (ma Turion x2 1,8) a jej tiez piska(l).Lenze jej nedavno asi zhorela doska, tak ho dala do servisu.Ale to bola taka nabehova seria(u nas sa Turion neda kupit).
Super je to dialkove ovladanie k tomu. Mozes s nim zapnut cely comp, ovladat hlasitost, prepinat hudbu, ked pocuvas. Je tam taky program HP Quickplay.S nim nemusis zapinat cely comp a mozes pozerat video, pocuvat hudbu,fotky,atd.
Dizajn je velmi prijemny, web kamera je cool, kvalitka, pri nej su dva mikrofony.
Dalej to ma vystup na sluchatka+dalsi SPDIF vystup=mozes zapojit stvorkanal alebo dvojicu sluchadiel.
Meral som Super PI na procak a na 1M desat. miest zvlada za 35 sekund.
Tak asi tolko,
ozvi sa ak dake dalsie otazky
8-)
---

Aaaa este ta hlucnost a prehrievanie. Ten moj je v zasade tichy, nema nejake zvuky, ktore by otravovali.Ked nejdu ventilatory, je fakt tichy. A trochu citit pri dlhsej praci teplo tam kde su dlane, ked pises, ale tiez nie nejake vazne.
8)

//D.M. sloučen dvojpost
DearMrHankey
Nováček
Nováček

To: Brox

to bola obsirnejsia odpoved ako som cakal :) dik. piskanie bol asi hlavny dovod, preco som Pavilion este nekupil. da sa to riesit cez software, takze by bolo po probleme. slabu vydrz na baterke maju asi vsetky NB, s tym nic nenarobis. 90% pojdem cez siet, tak ma to az tak netrapi. nepocul som o ziadnych inych nedostatkoch Pavilionu, snad len o tom, ze leskly povrch sa rychlo zaspini. designovo je super, padol mi hned do oka. objavil sa vsak zdatny konkurent - Sony FE39VP. oproti Pavilionu by mal mat lepsi display, snad este by mal byt o kusocek tichsi, ale inak su to velmi vyrovnane modely, parametre maju takmer rovnake. ako hodnotis kvalitu displaya ty? ktory z tychto dvoch (Sony vs Pavilion) by si si vybral?
Brox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brox »

pavilion ma ten crystal bright display, takze farby su jasne a syte, ma velmi dobre nahladove uhly.Vseobecna nevyhoda je pri silnom svetle, ked sa v nom dost odraza, ale inac je super. To Sony vyzera tiez v pohode, ma aj lepsi procak.
U mna pri Pavilione aj dost zabodoval ten dialkovy ovladac, cize sa da dobre vyuzit na presentacie v Powerpointe, atd.
No a to sony ma asi urcite navrh s tym karbonovym sasia asi aj tou vudrzou baterie. Ale zase je aj drahsie. Momentalne som videl tento pavilion najlacnejsi v Sharku za 39900 s DPH.
Ten leskly povrch sa sice dost rychlo upoti, ale da sa velmi jednoducho ocistit prilozenou handrickou, kedze to je leskly povrch.
A display ma rovnake rozlisenie.Tak neviem porovnat, ale urcite sa nan pozera dobre.
inac aj ovladanie zvuku na sasi je velmi prepracovane.Funguje asi na podobnom principe ako touch pad.Len vzdy ked stlacis niektore tlacidlo na zvuk PC pipne, takze ta upozorni, ked by si aj omylom sa dotkol tych tlacidiel.
Asi by som nebol momentalne spokojny s inym.
Machine: HP Pavilion dv6151cz, C2D T5200 (1,6GHz), 1GB RAM, 120 GB SATA HDD, NVidia Geforce GO 7400. Super PI- 1M desat.miest: 35 sec.
DearMrHankey
Nováček
Nováček

Mas naozaj velke stastie, ze ten tvoj kus nepiska. Vela ludi ma s tym problem a jej skoda, ze pri takej znacke ako HP a pri takej cene ako dv6151 ma, je treba riesit taky stupidny problem. Piskanie vznika, ked sa NB dostava do spiaceho rezimu, ta sa odstranit programom, ktory spiaci rezim nespusti, ale dan za to je, ze CPU ide naplno, co ma dopad na hlucnost a spotrebu. Snad sa aj toto uz nejak vyriesilo, musim to este preskumat. Zaujimalo by ma ako bratranec dopadne s reklamaciou. HP nevyhlasilo piskanie za vlastnost, takze teoreticky sanca na uspech je.
To dialkove ovladanie je lakave, mutimedialnost je pre mna dolezitejsia ako hry, tie nebudem hrat prakticky vobec. Dokaze dv6151 prehravat a napalovat DVD-RAM? V teste na www.notebook.cz som cital ano, inde zase nie, tak teraz neviem. Velmi dobre boli hodnotene aj repraciky. btw. kde si kupoval NB?
Brox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brox »

No som sa akurat rozpraval s bratrancom a zevraj to piskanie je sposobene bateriou(a nakoniec ho nedal do servisu).Tak neviem.A s tymi DVD-RAM, no precita ich urcite. Mam takych niekolko a bezne ich pouzivam.Este som ich ale neskusal napalovat, ale malo by to zvladat.Ja som ho kupoval na www.hej.sk za cenu 42700 asi pred 3 tyzdnami, ale u nich som sledoval, ze ta cena skoro kazdy den kolise.Teraz je vyssia.
A tie repraky su tiez slusne.Vazne nemam teraz, co by mi na nom prekazalo. Len som cakal, ze ta napalovacka bude podporovat aj technologiu Light-Scribe (americke modely ich maju), ale aj bez toho prezijem.
Inac zaujimava vec na nom je, ze veko displaya sa po uzavreti nezacvakne poistkou, ale je "volne".Ma vsak dost dobry odpor pri zavreti, takze nehrozi, ze by sa otvoril.No a potom musis pouzit obe ruky aby si ho otvoril.
Machine: HP Pavilion dv6151cz, C2D T5200 (1,6GHz), 1GB RAM, 120 GB SATA HDD, NVidia Geforce GO 7400. Super PI- 1M desat.miest: 35 sec.
Melirik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Melirik »

cau, ja som ten broxov bratranec... este neviem ci mam ist na tu reklamaciu... nevedel by si mi poradit ten software - kde ho mam zohnat, da sa to nastavit aj bez softu ciste len v nastaveniach notebooku? da sa niekde stiahnut? na ake modely je urceny?
Melirik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Melirik »

este musim dodat ze som velmi spokojny... vzhlad je nad ocakavania... ozaj odporucam... za tu cenu sa to oplati akurat to piskanie ale kedze to nieje pri kazdom nb, tak si vyber ten stastny :)
Melirik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Melirik »

na treti krat sa mozno vykecam... baterka je v celku v pohode.. nepovedal by som ze ma malu vydrz - 2 hodiny vydrzi urcite !!! treba ju naformatovat - zvysi vykonnost a vydrz baterky !!!
DearMrHankey
Nováček
Nováček

www.hej.sk najako podrazela. dakedy tam mali velmi dobre ceny napr. na media. v hej.sk si dost preplatil. najlepsiu cenu na Slovensku som naozaj nasiel v Sharku. v CR sa da dv6151 kupit o cca 850sk lacnejsie.
na podrobnych fotkach som si vsimol, ze pri zavrenom veku je medzi displayom a telom NB niekolkomilimetrova medzera, tie gumove cudliky na krajoch brania dotyku displaya s klavesnicou. davas pre istotu medzi display a klavesnicu aj nejaku ochrannu vlozku, alebo neni ani treba?
pozeral som aj merania teploty pri testoch, hodnoty su velmi dobre. mam sluzobny HP nx7400 a tam je po dlhsom pouzivany spodok notebooku trochu horuci.
ten tvoj Pavilion ma cesko-slovensku klavesnicu, alebo anglicku?
DearMrHankey
Nováček
Nováček

To: Melirik

posielam ti link na obsirnu debatu o probleme piskania. najdes tam aj odkaz na ten software. som zvedavy, ci sa ti cez ten soft podari odstranit to blbe piskanie. uz sa pripravujem na to, ze ak by som Pavilion kupil, tak ma piskanie neminie. uvidime ako sa ti bude darit, snad to dobre dopadne.
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=50 ... torder=asc

keby ten link nefungoval, tak si na www.zive.cz vo forume vyhladaj temu HP Pavilion 6134 píská
Brox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brox »

S Sharkom mam uz dost zle skusenosti.Ja som vlastne sledoval cely prichod tohto pavilionu na Slovensko od sameho zaciatku(niekedy v novembri) a som si aj objednal v sharku, ale ani po asi 1,5 mesiaci neboli schopni ho dodat.V hej.sk som cakal asi 3-4 dni po objednani.Ale teraz ho maju aj v sharku na sklade.Potom som uz tu cenu moc neriesil, proste som ho potreboval, a kde bol, tam som ho zobral.
Ku compu bola prilozena aj taka ta textilna podlozka, ktoru vzdy dam medzi LCD a telo(pre istotu), lebo kamos co ma Acera, tak sa mu o display otlacili klavesy.A fakt to nie je pekne.
A klavesnica je ceska. ale je to v zasade jedno.A si chcem este kupit USB klavesnicu, aby som zbytocne nevystukaval tu na compe.
A som aj ja pozeral na zive.cz, a fakt hodne ludi ma problem s tym piskanim. Ja som asi naozaj vychytal dobry kusok :) .
mttx
Nováček
Nováček

Příspěvek od mttx »

co vravite na tu geforce 7400, daju sa na tom zahrat nejake hracky??
mttx
Nováček
Nováček

Příspěvek od mttx »

som sa tiez rozhodoval pre paviliona dv6134, no nasiel som na nete testy notebookov a geforce 7400 sa mi tam zdala dost slaba.
nakoniec som sa rozhodol pre nb s grafikou ati mobility
radeon x1600
ten test: http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeF ... 933.0.html
Brox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brox »

Zalezi ake hry, ja som na tom presiel velmi pohodlne NFSMW, da sa hrat aj Company of Heroes.Grafika je celkom v pohode, sice ma 128+128(TC), co je len "polovica" z x1600.Ale ako myslis.
Este chcem dakedy skusit, ci to rozchodi Obliviona. Mozno vsetko na minimum, ale uvidim.

//D.M. odmazány duplicitní příspěvky
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“