Vlastní myš
- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vlastní myš
Zdravíčko,
snad sem můj dotaz patří. Je možné si v domácích podmínkách postavit vlastní optickou nebo kuličkovou myš? Když jsem se koukal na vnitřnosti myši, tak mi nepřipadala moc složitá. Jde mi jenom elekronickou část. Máte s tím někdo zkušenosti?
snad sem můj dotaz patří. Je možné si v domácích podmínkách postavit vlastní optickou nebo kuličkovou myš? Když jsem se koukal na vnitřnosti myši, tak mi nepřipadala moc složitá. Jde mi jenom elekronickou část. Máte s tím někdo zkušenosti?
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vyrobit kuličkovou myš není těžké. Existují miniprocesory za 50Kč, které po naprogramování mohou jednoduše nahradit řídící obvod. I hotový software by šlo sehnat. Optickou myš vyrobit od základu by bylo těžší. Ale souhlasím s názorem, že je na to vcelku škoda času. Je plno pěkných a užitečnějších věcí, které se dají realizovat.
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V podstate ti staci mikroprocesor, ktery bude zpracovavat signal z optickych cidel (u kulickove mysi) a posilat PS/2 signal. V pripade opticke mysi to bude imho podobne, akorat budes zpracovavat signal z optickeho senzoru. Vsechnu "navigacni" praci v podstate udela ten senzor za tebe a na vystupu ti posle zmenu x/y souradnic, kterou ty pak preposles do PC. Jediny problem asi bude u nas ten senzor sehnat. Tady je prehled nabidka spol. Avago technologies, ktera je vyrabi a ktere by u nas mel distribuovat GES. Zda se vsak, ze pouze ve velkem, to uz by ses pak musel poptat. Ale jinak postavit to zda se neni az takovy problem...
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nědkde jsem koukal na ty optický senzory,dělá to vlastně všechno za tebe, lezou z toho přímo data.Pak už tam stačí dát jen mcu (8051, avr...)a připojit to k něakému rozhraní.Ten optický senzor těžko nahradíš, je to poněrně složitý obvod, a v myši je příliš málo místa .
Naposledy upravil(a) petr_ dne ned 1. dub 2007, 00:35, celkem upraveno 1 x.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky moc, tohle vypadá dobře.petr_ píše:http://www.iammp.org/design/files/h2000.pdf