Divne chovani disku / zachrana dat

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
visiond
Začátečník
Začátečník

Divne chovani disku / zachrana dat

Příspěvek od visiond »

Mam dva disky. Na jednom mam system a na druhem ruzna data. Ten druhy me posledni tyden zacal zlobit. Sli na nej davat data, ale vse trvalo hodne dlouho. Nekdy se seknul system. Ted ho comp nekdy ani nevezme. Kdyz se mi podari nastartovat i snim a chci z nej data presunout, po chvili ztuhne comp, mebo se disk ztrati. Je mi jasne, ze je v haji, ale data na nem jsou a ja je ted potrebuju zachranit. Netusi nekdo, co je to za problem a jak ten disk alespon na chvili pro presun dat zachranit?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Divne chovani disku / zachrana dat

Příspěvek od Dzin »

visiond píše:Mam dva disky. Na jednom mam system a na druhem ruzna data. Ten druhy me posledni tyden zacal zlobit. Sli na nej davat data, ale vse trvalo hodne dlouho. Nekdy se seknul system. Ted ho comp nekdy ani nevezme. Kdyz se mi podari nastartovat i snim a chci z nej data presunout, po chvili ztuhne comp, mebo se disk ztrati. Je mi jasne, ze je v haji, ale data na nem jsou a ja je ted potrebuju zachranit. Netusi nekdo, co je to za problem a jak ten disk alespon na chvili pro presun dat zachranit?
Tak napiš sestavu hlavne! jinak takle se chova taky slabej zdroj...
zazálohuj Ghostem celej obraz hdd radeji.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
visiond
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od visiond »

Sestavou to asi nebude, kdyz mi ten disk slapal asi tak pul roku. Ale mam P4 2,4 768GB RAM, Disk Seagate 80GB (ten slape uz asi tri roky) a druhy disk Seagate 250GB to je ten smejd. Zdroj mam asi 300W.
Tim Ghostem by to slo zalohovat i pres tenhle problem? A kdyz chci zalohovat 250GB disk, musim mit dalsich 250GB kam to budu zalohovat? Asi jo.
Ted comp slape, ale jakmile jdu na ten disk vsechno se zpomali a po chvili to ztuhne.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

visiond píše:Sestavou to asi nebude, kdyz mi ten disk slapal asi tak pul roku. Ale mam P4 2,4 768GB RAM, Disk Seagate 80GB (ten slape uz asi tri roky) a druhy disk Seagate 250GB to je ten smejd. Zdroj mam asi 300W.
Tim Ghostem by to slo zalohovat i pres tenhle problem? A kdyz chci zalohovat 250GB disk, musim mit dalsich 250GB kam to budu zalohovat? Asi jo.
Ted comp slape, ale jakmile jdu na ten disk vsechno se zpomali a po chvili to ztuhne.
NO vypadá to dycky v 9%připadech na zdroj jestli to je 300W tak se neni čemu divit, co to je za značku?
Ghost umi komprimovat :) a pokud tam máš např 100GB dat tak plácnu...40GB? ale jde o to kolik tam máš dat je jasny že 200GB zálohovat ghostem je asi blbost...
Zkus to napojit na silnejší a značkovej zdroj a uvidime hned.
Ikdyž to tuhnutí se mi nezdá, to fakt muže byt problem disku nebo win, projed to utilitkou od vyrobce, je na jejich websites.
visiond
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od visiond »

Jsem si jisty, ze je to diskem. Spis me zajima jak mam ty data zachranit.
Zkusim najit tu utilitu. Take zkusim Acronisem zalohovat. Ted mi ale comp s tim spatnym pripojenym diskem vubec nenastartuje. Kdyz ho odpojim, tak vsechno slape.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

visiond píše:Jsem si jisty, ze je to diskem. Spis me zajima jak mam ty data zachranit.
Zkusim najit tu utilitu. Take zkusim Acronisem zalohovat. Ted mi ale comp s tim spatnym pripojenym diskem vubec nenastartuje. Kdyz ho odpojim, tak vsechno slape.
NO každopadne zkus ten getdataback a hlavne jinej zdroj...nekdy se až človek nestačí divit.
visiond
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od visiond »

Tak ja uz nevim, ted mi uz s tim diskem nejdou spustit windows. Takze nemuzu data ani zalohovat. Co ted?
visiond
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od visiond »

Tak jsem to vyresil. Data jsem zalohoval programem Acronis True Image, ktery se da spustit z CD pri bootovani. Data jsou zachranena, ale co je s tim diskem to teda nevim. Nevi nekdo jak je to se zarukou Seagate?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“