Windows nenačte,při bootování se sekne na 'prověřování disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- maresdav
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Windows nenačte,při bootování se sekne na 'prověřování disku
Zdravím, mám BIG problém. Asi pře 2 roky jsem koupil pc. (amd athlon 2500+,radeon 9600xt, msi 6 delta) Disk (baracuda 120GB sata) jel asi rok v poho. Jednoho krásného dne jsem nataktoval pc ne však moc. PC bylo nestabilní asi po2 měsících mi už nenajel windows ! Při bootování se disk sekl u 'prověřování disku' tam by to klidně vydrželo i týden
. No tak jsem disk reklamoval. Přišel mi nový. Asi po 3 měsících to samé. PC pořád nataktováno. Pak už mi došlo že to asi dělá taktování. Přišel po třetí nový disk
PC už taktované nebylo. Disk jel asi 5 měsíců a zas nenajel. Disk už mi nereklamovali. Koupil jsem si WD 250GB sata a po nějaké době pc zas nenajelo a při bootování cd windowsu se zase zasekl u prověřování disku. PC je nastaveno na původní hodnoty. Dnes mi přišel nový WD 250GB sata
a nechtěl bych ho už reklamovat. Nevím v čem je problém. Prostě disk IDE jedou stále sata se nějak kurví... Před taktováním sata jel normálně. Teď jsou hodnoty vráceny a zas dělá problémy. V čem je tedy problém ???
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Jen pro upřesnění - jedná se o MSI KT6-Delta?
Jak jsi na tom se zdrojem?
Jednou jsem slyšel od 1 dobrého známého o těchto "divně se chovajících" deskách ve spojitosti se SATA disky - konkretně šlo o WD, byl to případ asi 20 kusů, kdy bylo kvůli kompatibilitě prý nutné vymenit ty disky za PATA - ale moc jsem mu tehdy nevěřil - sám jsem tuhle desku dost dlouho provozoval bez náznaku jakéhokoliv problému.
Takže... ostává nám pouze 1:
Jakou máš verzi BIOSu? Osobně si myslím, že je to asi irelevantní, protože v době před 2 lety byla ta deska již dost "zralá" na to, aby tam byl BIOS starší než verze 5.4. Nejnovější je verze 5.7.
Pokud ho ještě nemáš, zkus si ho tam nahrát, vymaž si všechna nastavení v CMOS a začni od píky...
Osobně sem zkoušel nahradit tam tu verzi 2.31 VIA SATA RAID novější, ale výsledkem bylo pouze nouzové flashování přes disketu....
A jak se to projevuje? Zkoušel jsi nastartovat i jiné operační systémy (z CD: Linux, FreeBSD) a zjistit, jak se ten disk chová. Možná by bylo vhodné přečíst i jeho SMART atributy (ale pozor, pokud budeš k němu přistupovat v Linuxu přes libata, tak se Ti to nemusí zdařit.)
Jinak prostě nevím...
Je to škoda, že jsi nám o tom nenapsal před několika měsíci, možná bychom mohli zkoušet vyreklamovat tu desku... možná... I když si uvedomuji, že by to nebylo asi vhodné řešení, jelikož by Ti asi takovou (podobnou) nesehnali - a odstoupení od smlouvy by bylo fakt to nejhorší (protože bys podobnou pro Socket A/462 asi již nesehnal).
Jak jsi na tom se zdrojem?
Jednou jsem slyšel od 1 dobrého známého o těchto "divně se chovajících" deskách ve spojitosti se SATA disky - konkretně šlo o WD, byl to případ asi 20 kusů, kdy bylo kvůli kompatibilitě prý nutné vymenit ty disky za PATA - ale moc jsem mu tehdy nevěřil - sám jsem tuhle desku dost dlouho provozoval bez náznaku jakéhokoliv problému.
Takže... ostává nám pouze 1:
Jakou máš verzi BIOSu? Osobně si myslím, že je to asi irelevantní, protože v době před 2 lety byla ta deska již dost "zralá" na to, aby tam byl BIOS starší než verze 5.4. Nejnovější je verze 5.7.
Pokud ho ještě nemáš, zkus si ho tam nahrát, vymaž si všechna nastavení v CMOS a začni od píky...
Osobně sem zkoušel nahradit tam tu verzi 2.31 VIA SATA RAID novější, ale výsledkem bylo pouze nouzové flashování přes disketu....
A jak se to projevuje? Zkoušel jsi nastartovat i jiné operační systémy (z CD: Linux, FreeBSD) a zjistit, jak se ten disk chová. Možná by bylo vhodné přečíst i jeho SMART atributy (ale pozor, pokud budeš k němu přistupovat v Linuxu přes libata, tak se Ti to nemusí zdařit.)
Jinak prostě nevím...
Je to škoda, že jsi nám o tom nenapsal před několika měsíci, možná bychom mohli zkoušet vyreklamovat tu desku... možná... I když si uvedomuji, že by to nebylo asi vhodné řešení, jelikož by Ti asi takovou (podobnou) nesehnali - a odstoupení od smlouvy by bylo fakt to nejhorší (protože bys podobnou pro Socket A/462 asi již nesehnal).
- bart21
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No hele ja mam uplne stejnej problem,a docela me to stve.Disk mam seagate baracuda 320GB asi 2mesice starej.Disk muzu spustit v nouzovym rezimu uplne v pohode,muzu i prohlizet s druhyho HDD ,ale proste kdyz ho chci nabootovat tak se sekne asi po 5minutach pocitac u toho kdyz naskoci logo WINDOWS XP potom co se tam prestane prejelvat takovej ten preloader. Nevite nekdo co s tim???
- bart21
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: