Spotřeba PC sestavy

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Zamčeno
radikator
Začátečník
Začátečník

Spotřeba PC sestavy

Příspěvek od radikator »

Tak jsem zkoušel na http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
zpočítat spotřebu mého PC a vyšlo tohle.

System Type:Dual Processor
Motherboard:High End - Desktop
CPU:Intel Core 2 Duo E6600 2400 MHz Conroe
Overclocked:3200 MHz, 1.525 V
CPU Utilization (TDP):85% TDP

RAM:2 Sticks DDR2 SDRAM
Video Card:NVIDIA GeForce 8800 GTX
Video Type:Single Card
SATA HDD:3 HDDs

DVD-ROM Drive:1 Drive
DVD-RW/DVD+RW Drive:1 Drive

Sound Blaster - All Models:Yes
Additional PCI Card (avg):1 Card
PCI-e x16 Card:1 Card

USB:2 Devices

Fans
Regular: 7 Fans 120mm;

Keyboard and mouse:Yes

PSU Utilization:100 %

Total:650 Watts

Je možný, že to můj zdroj CORSAIR HX620 620W ještě stíhá? Nepočítá to nějaký nesmysle? Máte s tímhle měření zkušenos?

tak mně napadlo, Jestli se do parametru "System Type" nemá zadat single procesor.
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

tohle ti spocita maximalni prikon,v praxi je to mensi...je jasny ze ti nepojeden vsechno naraz na 100%...jinak to neni zas tak presny....btw me to spocitalo 320w a v poho to tahne 300w EC :roll:
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Myslim, že by měla mezi skutečnou spotřebou a limitem co dává zdroj být nějaká rezerva a ne jít až za limit. Stabilitu PC mám ověřenou, ale ze zdroje to fouká dost horký. Jestli to počítá aspon trochu dobře, tak u me bude následovat výměna zdroje. Je nějakej měřák, kterej se dává mezi komponenty a zásuvku? Musí ne?
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

jo,zasune se do zasuvky a do toho meraku se zasune napajeci kabel ze zdroje
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Budu schánět a měřit, protože lepší zdroj než mám teď = víc jak 6tis. :(
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Spotřeba PC sestavy

Příspěvek od djgeneral »

radikator píše:tak mně napadlo, Jestli se do parametru "System Type" nemá zadat single procesor.
Ano...Samozřejmě, že single. Vždyť ti to tam píšou... :oops:

Kód: Vybrat vše

System Type: Based on physical processor(s). Multicore CPU counts as a single processor.
// Tvuj zdroj na tuto sestavu v pohodě stačí....
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Ještě je tam volba DUAL A QUAD. To je co? Bral jsem to jako že E6600 je CORE DUO. Jsem s tou angličtinou v PR... :sad:

Když tam zadám SINGLE tak to spočítá na 541W. To by šlo, pokud je single správně.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

radikator píše:Ještě je tam volba DUAL A QUAD. To je co? Bral jsem to jako že E6600 je CORE DUO. Jsem s tou angličtinou v PR... :sad:
Máš Single procesor....Multijádrový procesor se počítá jako single core. Dual Core bys zvolil, kdybys měl na desce 2 patice a 2 procesory.
Jinak zběžně jsem to počítal a vyšlo mi cca. 450W. Takže ten zdroj bohatě stačí.... 8-)
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Tak to už jsem v klidu :D
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Řešte to v hlavním threadu http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6551

Jinak ta sestava bude mít podle mého odhadu teoreticky max 350W spotřebu + ztráty účinností zdroje. Prakticky to ale bude ještě nižšší.

zde LOCK
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Zamčeno

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“