Pokrytí v mísnosti

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
macmart
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pokrytí v mísnosti

Příspěvek od macmart »

Zdravím, ve škole jsem pomocí wi-fi routeru připojen na notebooku k internetu a síti. Ta ale občas padá a nevím proč, přitom síla signálu je vynikající, router je přímo nasměrován na notebook, který je od něj vzdálen cca 5m. Prostě brouzdám po netu a najednou se z ničeho nic znova načítá síťová adresa, kolísá přenosová rychlost z 32kBps na 25Mbps. Jedná se o tento typ routeru: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L000000ALQ

PLS PLS PLS o radu v čem je problém. :cry: :cry: :cry:
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

tohle se bohuzel obcas stava... ne kazda karta je s kazdym AP kompatibilni a opravdu takove chovani muze nastat. Je navic velmi tezke to vysledovat. Samozrejme ti doporucim upgrade firmware a pripadne i ovladacu sitovky, ale jestli to tim vyresis neni vubec jiste.

Nicmene je velmi pravdepodobne, ze to nebude mt nic spolecneho se silou signalu. Spis s vzajemnou (ne)kompatibilitou.
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Musím souhlasit. Mám doma něco podobného. AP doma a lidi se na něj připojujou. Síla signálu je u každého kolem 30-50% a klienti mají rozdílné karty... Jeden má stejnou značku jako AP (linksys WAP54G) a má síťovou kartu WMP54G... Tomu to padá a druhý má D-link DWL-G510 a tomu to nepadá... Jen mě zaráží že je možná i nekompatibilita mezi produkty stejného výrobce... Hodně štěstí :-D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

je docela rozsireny omyl, ze produkty stejneho vyrobce jsou spolu kompatibilni...
samozrejme velci vyrobci jako je Cisco se o to jaksi pokouseji (taky si nechaji zaplatit)
U ostatnich vyrobcu, jsou dobre (skoro 100%) kompatiblilni jen vyrobky jedne "rady" tzn ty co maji stejny chipset. Takze nepodlehat blbym radam typu, kdyz mas ASUS router, kup si ASUS sitovku a mas klid... vubec to neni pravda.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“