Samsung 206BW skusenosti?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

haw0
Nováček
Nováček

Samsung 206BW skusenosti?

Příspěvek od haw0 »

Ola senoritas. Rozmyslam nad novym monitorom a nejak mi stale pada do oko tento kusok (Samsung 206BW) len neviem proste v praxi aky je. Papierovo vyzera fakt super. Teraz mam Philips 107T4 17" a chcem daco vacsie :-) len ten model je widescreen a neviem ako sa mi vsetko bude zobrazovat. Ten monitor chcem hlavne na Photoshop, CS 1.6, filmy a bezne surfovanie ;-) adminov prosim nech mi hned neprehodia tuto otazku do starej diskusie aspon chvilku :oops: dakujem kazdemu za dobru(!!!) radu ;-)
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

popripadne som si precital diskusiu o "vyhodach" widescreen aky kvalitny 20" nie widescreen lcd monitor by ste mi odporucili..naj s 2 ms odozvou ;-)
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

no teraz som sa bol popozerat v jednom nemenovanom elektrodome a bola tam 205BW a vedla bol samsung 20" ale 4:3 a zdalo sa mi ze je o hooodne vacsia .... ten widescreen 20 palcovy sa mi opticky zdal nehorazne maly :-/
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Tak není divu,porovnej si 1600x1200 vs. 1680x1050.Těch 150pixelů na výšku musí bejt znát...ale mě osobně ani trochu nechyběj :)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

ok...kebyze mi mas odporucit nejaky monitor okolo 10 litrov na cs 1.6 photoshop a filmy tak co mi odporucis ??
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Ta 206BW je imho dobrá volba,ostatně už sem ti radil na pcforu... :wink:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

ja viem ale kebyze mas vybrat hocijakyyy tak aky?? tu 206tku??
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

existuje nejaky 20" 4:3 s 2ms odozvou ? :wink:
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

rozmyslam medzi samsung 204B, 206BW, 226BW :D
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Já nevím, co bys chtěl. Za cenu těsně pod 8.000,- Kč dostaneš monitor, který má úhlopříčku půl metru, který má pěknou odezvu 2ms a kontrast 3000:1, což taky jen tak neuvidíš (vím, že je mé tvrzení zavádějící, ale pro jednoduchost takhle).

Navíc, Samsung spolu s LG má TN matrici zvládnutou asi nejlíp (vyhl bych se různým Belineám a Acerům) ze všech výrobců, co jsem četl názory na tento monitor tak to je opravdu asi to nejlepší, co do 8.000,- seženeš..

Já si tento monitor koupím, cca do 14-ti dnů bych ho měl mít, když tak se ti ještě ozvu. Mé doporučení je ale jasné: poměr cena/výkon je zde opravdu roven 1 ;-).

Samsung SM 206BW
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

... photoshop a TN panel.... co dodat
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
haw0
Nováček
Nováček

Příspěvek od haw0 »

photoshop a TN .... zla kombinacia??
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ide o realne podanie farieb pri TN paneloch - to je velmi slabe a dokonca neskalibrovatelne - farby su pekne, cervena je cervena, pekna modra je velmi pekna, ale thats all, na www, hry a filmy bez problemov, na Photoshop nie.
Iny uhol a farba sa dost podstatne meni, dokonca pri vacsich uhloprieckach sa farba meni uz pri priamom pohlade na LCD, v robote sa na to neznali kolegovia stazuju, ze maju namiesto celistvej farby prechod, ale nie, to je len jemne iny uhol pohladu na stred LCD a na hornu hranu, ked oko zmeni uhol. Tuto vlastnost maju aj TN+ panely, ale v mensej miere - ale pri urcitych farbach viditelnu.

Sustred sa na S-PVA a S-IPS panely, ak to s Photoshopom myslis trosku vaznejsie.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
aladar72
Nováček
Nováček

Samsung 206BW

Příspěvek od aladar72 »

Mám ho doma, je opravdu rychlý ( ve hrách ani ve scroolování textu není viditelné rušivé mazání ) a je to TN takže na Photoshop jak píše Wuuduu to moc není teda na takové práce jako upravit na fotce červené oči a zaostření/ořezy/prolnutí možná i nějaké retuše to zase jo, ale aby obraz barevně vypadal identicky s vytištěnou fotkou to od tohoto LCD čekat nemůžeš...

Co mne na něm opravdu nemile překvapilo, že je podsvícení při černém obraze viditelně světlejší pásy u horního a spodního okraje, respektive tam není černá až tak černá, ale je to vidět jenom ve tmavé místnosti. jinak jsem zaznamenal pouze jediný problém při pohledu z cca 70cm a méně (možná záleží na dioptriích :-D ) při sledování DVD (LOTR Dvě věže) jistý neklid na velkých plochách nejvíce na záběrech kde dominovalo nebe tam byl neklid až rušivý ... z větší vzdálenosti naprosto v pořádku jinak obraz krásný a koukatelný v podstatě je to už malá televize .-)

Krom dvou výše uvedench negativ už jenom samá pozitiva a sociální jistoty :-) doufám, že to alespoň trošku pomohlo = osobně nelituju tohoto výběru i když kdybych na to měl koupím si jinej, ale to je zase z jiné pohádky.
C2D E6300 , Gigabyte 965DS4 rev3.3 , 2GB APACER 800MHz , 160GB Samsung + 250GB WD , Samsung 206BW
Hellraiser
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hellraiser »

Zdarec lidicky prave uvazuji nad koupi Samsungu 206BW a chtel bych se zeptat jestli na Filmy, serialy Hry a Surfovani bohate staci za tu cenu??? nebo se da sehnat jiny lepsi? a taky na to podsviceni nahore a dole? je to viditelne vzdy nebo jen na tmavem pozadi? nebo pri filmech ve tme??? asi jo ze? diky moc za rady
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Mám ho a koupil bych si ho znova. Je opravdu výborný.

Podsvícení je u mně rovnoměrné, barevné odstíny velmi dobré (porovnával jsem to s levnými LCD panely ze školy, kde jsem v podstatě žádné odstíny šedi neviděl). Ve filmech není žádné rozmazávání, papírová odezva bude tedy opravdová (nebo přinejmenším je opravdu nízká- odezva).

Koupil jsem ho za cca 8.000,- Kč a nelituju. Za tu cenu plocha opravdu monstrózní (pokud jsi odkojený na "normálních" monitorech 17'' popřípadě 19'' budeš opravdu čumět) a musím říct, že i designově se povedl. Reakce okolí byla velmi kladná, porovnávají ho k "malé plazmě" :-).

Za ty prachy neseženeš lepší kousek.
Hellraiser
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hellraiser »

to ja zuper teda :) no ted mam 20" CRT od IBM :) ale je to velky na stole potrebuju LCD :) BTW ,.. sem dneska videl na vlastni Oci temer ten samej model ale byla to 931C da se rici to samy ale bylo to klasicke 19" LCD ... a koukal jsem ze ma nejak i slov. ... v prezentacnim videu takove jakoby cmouhy od slov. ... by to chtelo asi vyfotit nebo ja nevim .... ale nevim jestli to nebyl neduh jen toho typu a to se tohoto typu 206BW netyka :) nemel bys nejake fotecky???? dekuji predem ¨:)
Duncan66
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duncan66 »

no v recenzi na 931c je prave videt jak to ma v prdeli ten overdrive a verim ze ve filmech a hrach to muze delat v obraze paseku a bojim se ze je na tom uplne stejne 206 i 226 o kterou se zajimam nejvice. Takze jsem si rekl ze mozna zainvestuju to 215T ale ta ma pry zase vyrazny inputlag, takze jsem zase uplne v prdeli co koupit. Mame v praci 20 Philipse wide TN a hry na tom vypadali v pohode ale video je dost bida, obraz je fakt vyrazne zasumeny a i kvalitni DVD Ripy a HDTV video tam vypada jako slusny kinorip, nebo domrdany dvd rip. Jinak na praci je to parada, ale ty filmy, kvuli kterym chci poridit wide vypadaji docela hnusne, coz me docela prekvapilo.
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

chcu se zeptat, jde tenhle monitor prepnout do 4:3 ? A myslite ze je to dobra koupe nebo je neco lepsiho ve stejne cenove hladine? Dikec
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Mám ho a mohu doporučit :-).
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“