Vypálené body na LCD?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Victor
Začátečník
Začátečník

Vypálené body na LCD?

Příspěvek od Victor »

Vždycky jsem si myslel, že už z principu technologie, jsou příchodem LCD monitorů vypálené body a spořiče minulostí. Teď nevěřím vlastním očím. V práci (Prestigio) i doma (Acer) mám na ploše vypálené ikony a při jednobarevném pozadí (nejlépe šedá) jdou číst i popisky pod nimi. Na rozdíl od CRT, jsou ale vypálené body světlejší. Může mi někdo vysvětlit, čím to může být :?:
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ved preco by sa na LCD nemohli tie body vypalit ??? V pohode sa môzu ked su dlhodobo zobrazovany rovnaky obraz tak no problem ... akurat ze na LCD to nieje nenavratne ako na CRT alebo plazme ,, je nato dokonca software ktory rychle meni rôzne farby na monitore a to nechas bezat par hodin 12-24 a tie pixely sa spametaju ... niekde som otom uz cital ze sa to moze stat ajked na vlastne oci som este nezazil
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Doufal jsem, že to nějakým podobný způsobem půjde dát zase do normálu, ale i tak jsem překvapený. S kolegy se v práci střídáme co 12 hodin a každý máme úplně jinou plochu a i ta tam většinu pracovní doby není zobrazená. Tzn. že na "vypálení" stačí i docela krátká doba. Hlavně by mě zajímalo, čím je to způsobené a co se vlastně s pixelem stane, že nezobrazuje správně.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“