EIZO a vadné pixely...?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Maron
Začátečník
Začátečník

EIZO a vadné pixely...?

Příspěvek od Maron »

Nazdar lidi.

Delší dobu pátrám po slušném LCD na delší dobu. Myslel jsem si, že jsem našel favorita: EIZO 19" S1931SH-BK ale toto jsem nečekal:

cituji- Reklamace LCD dle výrobce od 8 :evil: vadných bodů...
viz : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X027020AYU

Tak nevím, co Vy na to?

1x edit: jsem negramot sory. :oops:
Naposledy upravil(a) Maron dne úte 20. úno 2007, 21:55, celkem upraveno 1 x.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

je to zcela normální...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ja jsem byl v kseftu varovan na toleranci 3 vadnych bodu, mam LG

Nastesti vadnych pixelu 0 :sly:
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

??? i u takovéto značky jako je EIZO!!! :old9:
No to jsem z toho jelen. Ještě by mne zajímalo, jestli ty mrtvoly svítí barevně, nebo jsou černé - což by bylo asi nejlepší, že.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

NANAO píše:Vždyď je to kachna. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.eizo.cz/pool/files/cz_vadnebody.pdf
Tak tady něco nesedí, pánové!!!

Někdo tu nehraje fér. A já to nejsem. Toto Eizo si plánuji koupit viz moje reakce na :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86184
cituji:
.......................................................................
Maron -Začátečník, Založen: 02. 05. 2006, Zaslal: út 20. únor 2007,
Ahoj lidi,
tak co je nového- také si ho chci koupit, prosím o vaše zkušenosti s tímto modelem.
Tak nevím, mám nemám co Vy na to?
--------------------------------------------------------------------------------

V době podávání tohoto dotazu, měl "Alfa Comp" upozornění o těch 8mi vadných bodech.
Uvedl jsem na to odkaz, KDO z Vás se tam skutečně podíval? Kdyby to byla kachna,
proč bych ho tam jinak dával, že?
Asi se to někomu nelíbilo, tak své stránky upravil...

Maličko OT:

S obchodem Alfa Comp, nemám nejlepší zkušenosti. Příjmou objednávku na zboží skladem,
ale nechají vás tvrdnout týden, než ho seženou od dodavatele.
To je moje zkušenost!!!

Že to je jinak, jsem jedině rád, ale stejně bych si Eizo 1931, rád někde osahal. Nevíte kde?
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maron píše:
NANAO píše:Vždyď je to kachna. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.eizo.cz/pool/files/cz_vadnebody.pdf
Tak tady něco nesedí, pánové!!!

Někdo tu nehraje fér. A já to nejsem. Toto Eizo si plánuji koupit viz moje reakce na :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86184
cituji:
.......................................................................
Maron -Začátečník, Založen: 02. 05. 2006, Zaslal: út 20. únor 2007,
Ahoj lidi,
tak co je nového- také si ho chci koupit, prosím o vaše zkušenosti s tímto modelem.
Tak nevím, mám nemám co Vy na to?
--------------------------------------------------------------------------------

V době podávání tohoto dotazu, měl "Alfa Comp" upozornění o těch 8mi vadných bodech.
Uvedl jsem na to odkaz, KDO z Vás se tam skutečně podíval? Kdyby to byla kachna,
proč bych ho tam jinak dával, že?
Asi se to někomu nelíbilo, tak své stránky upravil...

Maličko OT:

S obchodem Alfa Comp, nemám nejlepší zkušenosti. Příjmou objednávku na zboží skladem,
ale nechají vás tvrdnout týden, než ho seženou od dodavatele.
To je moje zkušenost!!!

Že to je jinak, jsem jedině rád, ale stejně bych si Eizo 1931, rád někde osahal. Nevíte kde?
EIZO Galleria Praha 8-) www.eizo-shop.cz
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Přátelé, jestli se bojíte vadných bodů, tak zajeďte do EIZO shopu na Balabenku, nechte si monitor předvést a kupte čistý. Sám jsem tam kupoval ke své naprosté spokojenosti L997. Sice jsem asi týden čekal na druhý kousek, protože ten první měl jeden vadný subpixel, ale stálo to za to. Tam totiž můžete, narozdíl od různých e-shopů, chtít 100% čistý monitor, i když norma několik subpixelů toleruje, což je podle mne zcela unikání služba. Takže mohu jen doporučit.
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

To zní velice lákavě. Až budu moci chodit alespon o holi, zastavím se tam.
Děkuji všem za info.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maron píše:To zní velice lákavě. Až budu moci chodit alespon o holi, zastavím se tam.
Děkuji všem za info.
Nemusíte ani schánět hůl! Zkontrolovaný monitor Vám můžeme zaslat na dobírku. 8-) :lol:
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

to: NANAO

Ta hůl byla myšlena jen jako fyzická opora, nikoliv jako komunikační prostředek :-D ...
Děkuji za návrh, pokud bych ho přijal a objednal si toto LCD, bude zachována možnost vrácení výrobku bez udání důvodu? Věřím ale, že se ho spíše nebudu chtít vzdát 8-)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maron píše:to: NANAO

Ta hůl byla myšlena jen jako fyzická opora, nikoliv jako komunikační prostředek :-D ...
Děkuji za návrh, pokud bych ho přijal a objednal si toto LCD, bude zachována možnost vrácení výrobku bez udání důvodu? Věřím ale, že se ho spíše nebudu chtít vzdát 8-)
Ručím,že monitor bude zcela "čistý". Jinak bych Vám to nenabízel :lol:
brm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brm »

Pred mesiacom som obdržal EIZO S1731 a dosť ma prekvapil na ňom jeden vadný pixel. Našťastie je čierny a je vpravom dolnom rohu, kde mám čiernu tapetu..

Predtým som mal L565 asi 5-6 rokov, nabehané vyše 12000hod a 0 vadných pixelov. Nabudúce asi budem inak riešiť, osobný odber ako to tu bolo spomínané, len kde v KE sa niečo také bude dať realizovať. ;)
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

hobbes píše:Pred mesiacom som obdržal EIZO S1731 a dosť ma prekvapil na ňom jeden vadný pixel. Našťastie je čierny a je vpravom dolnom rohu, kde mám čiernu tapetu..

Predtým som mal L565 asi 5-6 rokov, nabehané vyše 12000hod a 0 vadných pixelov. Nabudúce asi budem inak riešiť, osobný odber ako to tu bolo spomínané, len kde v KE sa niečo také bude dať realizovať. ;)
Samozrejme ponuka vyššie uvedená platí aj pre zákazníkov zo Slovenska :wink:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“