Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- Dr.Z
- Nováček
-
čaute, dneska mi přide poslední část do pc a bude komplet, chci se jen zeptat - je potřeba si něco a případně co ponastavovat v biosu, nebo nechat auto nastavení po složení pc, budu mít tudle desku, athlon x2 3800x ee,2x1gb geil 667 cl3 (poběží na cl3 nebo se to musí nastavit?) 250gb sata2 disk (nedostal sem k němu disketu, vadí to?), x1950pro .... taktovat nechci, naopak chci použíbat kůl and kvájet, je třeba pak do win eště doinstalovat ňákej ten dual core opitmizer nebo ňákej driver ?? díky moc
- Demon
- Začátečník
Když bios necháš tak jak je,tak to snad poběží v pohodě,on si to přebere.
Ale pár věcí si tam stejně uprav.
Paměti se nastavěj automaticky,ale překontroluj si to.
HDD sata jsem taky dostal bez diskety a běhá bez problému ( stejně nemám disketovku ).
Na cool n quiet musíš nainstalovat driver a utilitku,která je na cd k základovce a povolit to v biosu.
HDD sata jsem taky dostal bez diskety a běhá bez problému ( stejně nemám disketovku ).
Na cool n quiet musíš nainstalovat driver a utilitku,která je na cd k základovce a povolit to v biosu.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- Dr.Z
- Nováček
-
nojo ale ten disk je 250gb a pri instalaci woken to najde 130gb to si pak ve woknech donastavim nebo jak?Demon píše:Když bios necháš tak jak je,tak to snad poběží v pohodě,on si to přebere.
- Demon
- Začátečník
Tak tam flashni nejnovější bios.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
22" Dell 2209WA
22" Dell 2209WA
- Dr.Z
- Nováček
-
ten tam je, ale ja vim že to nak tak je ze wokna si najdou jen max 130 anebo pri instalaci tam musis flaknout disketu s tim sata ovladacem k disku a ono si ho to uz pozna tu pravou velikost, jenze de to tak ze si nainstaluju wokna a v nich mi to pak rozpozna ze ten disk je vetsi??Demon píše:Tak tam flashni nejnovější bios.
- Dr.Z
- Nováček
-
ale jaxi se vyskytl jiny problem a to ten ze tam mam geily 667 cl3 a v biosu je to najde jako cl5 ale kdyz to rucne prenastavim na cl3 tak mi komp nenabehne, koukal sem bios nakej 0402 ale nejde to bez flashe - toho se bojim, nevite jak to tam nastavit aby to slo dal sem tam rucne 667 a pod to ty casy 3-4-4-8 jak to ma vyrobce a houno
- Soundczeck
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte co nastavit aby mi sestava s touhle deskou tolik "nelagovala" pri operacich z disku? treba otevru Firefox a tak 3sec. musim pockat nez se nastartovanej FF zvetí a muzu s nim pracovat. To same v TOTALCMD kdyz nekdy chci otevrit slozku tak dam ENTER a zas musim pockat nez se to probere.
Jinak paměti mám Transcend Dualchannel 1024MB CL5 (nikdy sem neměl paměťi s CL5 tak nevim jeslti to není tím časováním tenhle problém)
Kdyby mi někdo pomohl budu rád. Díky
VYŘEŠENO: Problém byl v zapojení zásuvky na zdi kde byl omylem zapojenej kabel do kříže
Jinak paměti mám Transcend Dualchannel 1024MB CL5 (nikdy sem neměl paměťi s CL5 tak nevim jeslti to není tím časováním tenhle problém)
VYŘEŠENO: Problém byl v zapojení zásuvky na zdi kde byl omylem zapojenej kabel do kříže
Naposledy upravil(a) Soundczeck dne sob 17. bře 2007, 16:32, celkem upraveno 2 x.
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
- MemphisM
- Začátečník
-
Re: Chlazení CPU
Takže fotky budou zítra, musím nejdřív nabít foťák.petrmegac píše:No kdybys měl chvilku čas a mohl to vyfotit byl bych rád. Ještě bych se chtěl zeptat jestli používáš ten ventilátor nebo to stačí uchladit samo případně jak je hlučný. Mám X2 3800 EE (65W) čili mi netopí enormě. Dík
Zkoušel sem ten Mine Cooler bez ventilátoru a teploty byly asi 40°C idle a 55°C burn, ale mám jěště ventilátor 12 cm vepředu a 9 cm vzadu, takže v nevětraný skříni budou vyšší. Jinak větrák je v podstatě neslyšitelnej i na max otáčky. Teploty 28 - 45°C. Jako pasiv bude lepší Ninja, s větrákem na tom sou zhruba stejně.
A ještě jedna věc: bednu to chce aspoň 19 cm širokou, jinak ji nezavřeš.
Máš ty hdd defragmentovaný?Soundczeck píše:Nevíte co nastavit aby mi sestava s touhle deskou tolik "nelagovala" pri operacich z disku? treba otevru Firefox a tak 3sec. musim pockat nez se nastartovanej FF zvetí a muzu s nim pracovat. To same v TOTALCMD kdyz nekdy chci otevrit slozku tak dam ENTER a zas musim pockat nez se to probere.
- Soundczeck
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Defragmentaci bych do toho nepletl. Na minulém stroji sem nedefragmentoval půl roku a nikdy mi to ani nedělalo. Ale i kdyby tak by to zapříčinilo milisekundový latence a ne tří sekundový zhruba. Tyhle disky mám navíc už 3/4 roku takže vim čeho sou schopný. Ale díkyMemphisM píše:Máš ty hdd defragmentovaný?Soundczeck píše:Nevíte co nastavit aby mi sestava s touhle deskou tolik "nelagovala" pri operacich z disku? treba otevru Firefox a tak 3sec. musim pockat nez se nastartovanej FF zvetí a muzu s nim pracovat. To same v TOTALCMD kdyz nekdy chci otevrit slozku tak dam ENTER a zas musim pockat nez se to probere.
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
- MemphisM
- Začátečník
-
No možná by ses divil co dokáže defragmentaceSoundczeck píše:Defragmentaci bych do toho nepletl. Na minulém stroji sem nedefragmentoval půl roku a nikdy mi to ani nedělalo. Ale i kdyby tak by to zapříčinilo milisekundový latence a ne tří sekundový zhruba. Tyhle disky mám navíc už 3/4 roku takže vim čeho sou schopný. Ale díky
Ovladače? Nastavení řadiče? Aplikace na pozadí? Nakopnutej systém? Změna HW? Napiš konkrétnější info, když nevíme co si s tím dělal, tak se těžko radí.
- Dr.Z
- Nováček
-
nikdo nevíte?? helpDr.Z píše:ale jaxi se vyskytl jiny problem a to ten ze tam mam geily 667 cl3 a v biosu je to najde jako cl5 ale kdyz to rucne prenastavim na cl3 tak mi komp nenabehne, koukal sem bios nakej 0402 ale nejde to bez flashe - toho se bojim, nevite jak to tam nastavit aby to slo dal sem tam rucne 667 a pod to ty casy 3-4-4-8 jak to ma vyrobce a houno
- petrmegac
- Nováček
-
No nevím ale zkus se podívat do papírů od těch pamětí, ono je někdy třeba zvednout napětí protože ve standartu to jede na 1,8V a chcou třeba 2V.Dr.Z píše:nikdo nevíte?? helpDr.Z píše:ale jaxi se vyskytl jiny problem a to ten ze tam mam geily 667 cl3 a v biosu je to najde jako cl5 ale kdyz to rucne prenastavim na cl3 tak mi komp nenabehne, koukal sem bios nakej 0402 ale nejde to bez flashe - toho se bojim, nevite jak to tam nastavit aby to slo dal sem tam rucne 667 a pod to ty casy 3-4-4-8 jak to ma vyrobce a houno
- petrmegac
- Nováček
-
Dík, při běžné práci mám s box chladičem teplotu kolem 40°C. Mám v předu i vzadu ve skříni ventilátory 12cm (byly už tam jak sem skříň koupil) a ty dělají taky kravál tak je taky asi vyměním za něco tichého. Problém bude asi s tou šířkou skříně mám ji jenom 18cm.MemphisM píše:Takže fotky budou zítra, musím nejdřív nabít foťák.
Zkoušel sem ten Mine Cooler bez ventilátoru a teploty byly asi 40°C idle a 55°C burn, ale mám jěště ventilátor 12 cm vepředu a 9 cm vzadu, takže v nevětraný skříni budou vyšší. Jinak větrák je v podstatě neslyšitelnej i na max otáčky. Teploty 28 - 45°C. Jako pasiv bude lepší Ninja, s větrákem na tom sou zhruba stejně.
A ještě jedna věc: bednu to chce aspoň 19 cm širokou, jinak ji nezavřeš.
- Soundczeck
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že když mi ta síťovka prostě nejde rozjet je na reklamaci?
VYŘEŠENO: Problém byl v zapojení zásuvky na zdi kde byl omylem zapojenej kabel do kříže SmileRád bych se optal co mám dělat když se mi nedaří připojit NET...
Síťovka na desce ve WIN nehlásí konflikt, je naintalovaná OK. V BOISU POST detekce LAN kabelu funguje a ukazuje i delku kabelu ale...
1) Když zapnu POST detekci kabelu v sitovce tak mi to hlasi odpojenej kabel..
2) ve WIN je taktez ukazuje odpojeny kabel
a u obou pripadu diody na sitovce nesviti.
Kdyz zapojim starou SIS900 sitovku tak to beha normalne. Sad Tuhle desku mam teprve druhej den takze hledam reseni problemu, ale zatim nic.
Aktualni ovladace uz mam.
Zatim mam ale provizorni zdroj kerej ma jen 20pin ATX. Myslite ze to bude tim? Spis ne co.
Naposledy upravil(a) Soundczeck dne sob 17. bře 2007, 16:33, celkem upraveno 1 x.
- MemphisM
- Začátečník
-
Od toho plechu co drží MB až po koncovky heatpipe na chladiči je to 17 cm, takže si to proměř. Kdyžtak vyvrtáš v bočnici šest děr, aspoň bude podepřenejpetrmegac píše:Problém bude asi s tou šířkou skříně mám ji jenom 18cm.
Takže fotky tady. Omlouvám se za příšernou kvalitu, ale můj hooooodně starej digiťák to líp nezvládne. Snažil sem se vyfotit jen kam to zasahuje u těch pamětí, jinak je tam místa skutečně víc než dost. Jestli chceš něco konkrétního tak dej vědět.
- petrmegac
- Nováček
-
Dík, fotky sou dobrý, ta první paměťová pozice je dost na těsno ale snad by to mělo vejít, tu skříň sem měřil a je to hodně na těsno, dělat díry do bočnice se mi teda vůbec nechceMemphisM píše:Od toho plechu co drží MB až po koncovky heatpipe na chladiči je to 17 cm, takže si to proměř. Kdyžtak vyvrtáš v bočnici šest děr, aspoň bude podepřenej
Takže fotky tady. Omlouvám se za příšernou kvalitu, ale můj hooooodně starej digiťák to líp nezvládne. Snažil sem se vyfotit jen kam to zasahuje u těch pamětí, jinak je tam místa skutečně víc než dost. Jestli chceš něco konkrétního tak dej vědět.
- MemphisM
- Začátečník
-
Jak sem už psal, u Ninji bych měl strach kvůli větráku, kterej je 12 cm, aby se pod něj ty RAMky vůbec vešly.petrmegac píše: Dík, fotky sou dobrý, ta první paměťová pozice je dost na těsno ale snad by to mělo vejít, tu skříň sem měřil a je to hodně na těsno, dělat díry do bočnice se mi teda vůbec nechce
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: