Pokud máš dlouhou grafiku,tak se ti pravděpodobně nevejde.Nemám foťák,abych ti to nafotil,ale hlavně máš úplně jinou desku.U tebe by možná šel upevnit i tak,že by byl v rovnoběžné pozici se sloty pci-e.Moralles píše: mohl bys pls nahodit fotky? taky o nem premyslim. ja co jsem cetl tak prave vsude pisou ze to je Alu imitace Cu
FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE
Moderátor: morke
- NobodyLovesMe
- Začátečník
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dnes jsem si nainstaloval na desku asus a8n-e nforce4 ultra tento pasiv
Primecooler PC-NB1
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
instalace byla naprosto vpohodě. sice jsem měl trošku problem oddělat ten větraček ale taky to šlo.
btw kolem chipu byl takovej (papirovej?)obal kterej zakrýval okolí kolem chipsetu to jsem tam pak už nedaval pod ten pasiv(je to chyba?)
teplota je v everestu cca 35 °C a pasiv je ofukovan xilence120mm
na chip jsem nanesl teplovodivou pastu.ten polštařek z toho pasivu jsem odloupnul(pak asi ještě pul hodniy odčišťoval nožem ty zbytky lepidla)
pasiv mě ofukuje 120mm xilence
Primecooler PC-NB1
instalace byla naprosto vpohodě. sice jsem měl trošku problem oddělat ten větraček ale taky to šlo.
btw kolem chipu byl takovej (papirovej?)obal kterej zakrýval okolí kolem chipsetu to jsem tam pak už nedaval pod ten pasiv(je to chyba?)
na chip jsem nanesl teplovodivou pastu.ten polštařek z toho pasivu jsem odloupnul(pak asi ještě pul hodniy odčišťoval nožem ty zbytky lepidla)
- Oneeye_IO
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten "polštářek" tam evidentně být nemusí když ti to jede, ale já bych ho tam dal . Vyrovnává dosed chladiče, je to jenom taková podpěra a ochrana čipsetu. Nějaký přesnější měření jsi nedělal ? Mě se zdá, že těch 35 je i s ofukem docela málo na nf4u, kdyžtak mu zkus pořádně zatopit a změř teploměrem chladič a koukni do biosu na teploty .RainMakeR píše:dnes jsem si nainstaloval na desku asus a8n-e nforce4 ultra tento pasiv
Primecooler PC-NB1
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ta doska ma odveci umiestnene cidloOneeye_IO píše:Tak ten "polštářek" tam evidentně být nemusí když ti to jede, ale já bych ho tam dal . Vyrovnává dosed chladiče, je to jenom taková podpěra a ochrana čipsetu. Nějaký přesnější měření jsi nedělal ? Mě se zdá, že těch 35 je i s ofukem docela málo na nf4u, kdyžtak mu zkus pořádně zatopit a změř teploměrem chladič a koukni do biosu na teploty .RainMakeR píše:...
moj zalman ma bez ofuku 28°C a je zeravy
teplote cidla by som na tejto doske neveril ani keby
...
- Cujo
- Mírně pokročilý
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
lol jasne ze je teplota rovnaka ked ju cita z rovnakeho cidla
to by este bolo keby z rovnakeho cidla rozne teploty pri rovnakych podmienkach
ja tu dosku mam a viem ze meria uplne od veci
nb47j absolutne pasivne-35°C=nestabilita+zamrzanie-na dotyk som sa skoro popalil
ofuk prednym 120mm fanom-29°C = stabilita-na dotyk vlazny az jemne teply
to by este bolo keby z rovnakeho cidla rozne teploty pri rovnakych podmienkach
ja tu dosku mam a viem ze meria uplne od veci
nb47j absolutne pasivne-35°C=nestabilita+zamrzanie-na dotyk som sa skoro popalil
ofuk prednym 120mm fanom-29°C = stabilita-na dotyk vlazny az jemne teply
...
- MICT14N
- Začátečník
2 cujo: a cim chladis grafiku?
Zákl. deska: DFI Infinity nF4x Procesor: AMD Sempron 2800+ (1,6GHz@2,16GHz) Graf. karta: Gigabyte GeForce 6600GT 128MB DDR (NV43)Paměť:: Kingston 1024MB + 512MB DDR 433MHz CL 2,5 (@405MHz; CAS lat.=2)Mechanika: LG SuperMulti GSA-H20L (lightscribe) HDD: Hitachi Deskstar 80GB SATA Zvuk: Sound Blaster X-Fi Case: KME MidiTower ATX CX-Y662 bílá OS: Windows XP SP3
- Cujo
- Mírně pokročilý
- honzikc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ThermalTake Extreme Spirit II + Asus P5WD2 Premium
tak jsem si poridil na chlazeni chipsetu tento chladic na desku jsem ho pridelal pomoci dodavane spony na "ocka" a po dvou dnech se ocko z desky vytahlo a chladic spadl na uplne novou GK 8800GTS (nastesti to prezila). Tak jsem ho pridelal na druha dve ocka (tentokrat jsem ho radeji jeste privazal dratkem k casu). Tam vydrzel 4 dny a opet se ocko vytahlo z desky. Potreboval bych poradit cim ta ocka do desky pridelat napevno (vterinove lepidlo, tavna pistole...) jelikoz je to docela neprijemny. Zatim jsem tam hodil puvodni chladis a ten je v pohode hlavne asi kvuli tomu ze jej drzi vsechny ctyri ocka a ne nej dve. Diky za kazdou dobrou radu
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý
Mozna by byli dobre si nova ocka vyrobit z kvalitnejsiho dratu a na druhe strane si udelat T aby se nedaly vytahnout a pripajet.
Pajet odporovou pajkou. Ne trafo pajkou.
Reklamace je otazkou jestli to uznaj jako vadu nebo jestli to budou brat jako mechanicke poskozeni.
Pajet odporovou pajkou. Ne trafo pajkou.
Reklamace je otazkou jestli to uznaj jako vadu nebo jestli to budou brat jako mechanicke poskozeni.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- honzikc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem zjistil tak ty ocka tam jsou jen zasunuty, ale neprochazeji skrz desku takze se z druhe strany pripajet nedaji (. A take bych mel docela strach pajet do desky ). Deska je uz docela "stara" takze reklamace nepripada v uvahu a hlavne ten originalni chladic to udrzi v pohode takze by to asi neproslo. Ocka jsem tam zasunul zpatky klestema a zatim to vypada v pohode .
Jinak jak jsem zjistil tak teplota chipsetu 38 stupnu pri zatizeni je celkem prijatelna takze na to kaslu.
Cele jsem to delal proto ze po vymene casu se me teplota zvedla z 30 na 38 stupnu, myslel jsem si ze uz je to docela hodne. Vysledek celeho meho snazeni je ze jsem o 500,- chudsi, mam doma dalsi pro me nepouzitelnej kram a malem jsem prisel o grafickou kartu ) joooo chybama se clovek uci
Jinak jak jsem zjistil tak teplota chipsetu 38 stupnu pri zatizeni je celkem prijatelna takze na to kaslu.
Cele jsem to delal proto ze po vymene casu se me teplota zvedla z 30 na 38 stupnu, myslel jsem si ze uz je to docela hodne. Vysledek celeho meho snazeni je ze jsem o 500,- chudsi, mam doma dalsi pro me nepouzitelnej kram a malem jsem prisel o grafickou kartu ) joooo chybama se clovek uci
CPU: Intel Pentium D 925 3,0/3,6 GHz | Memory: 2x Geil 1024MB DDR II 800MHz | Sound: SB Audigy2 ZS | Board: Asus Commando | GPU: Asus EN8800GTS 320MB | HDD: 2x Western Digital SATA-II 160 GB, 1x Western Digital SATA-II 200 GB | Mouse: Logitech MX revolution | klávesnice: Razer Taratula |DVD: HP DVD-Writer dvd840i LightScribe | Monitor: CRT 21" Acer211c | Case: ThermalTake Armor LCS
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- honzikc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
misto direk skrz desku je na desce pridelane ocko do ktereho se zahakne drzak toho chladice system to je dobrej jelikoz kvuli vymene chladice nemusim vytahovat desku jenze jak jsem psal ty ocka nemaji moc velkou nosnot.IkE Blaster píše:hele co takhle tam dat obyc sroubek co? nejak jsem nepochopil system upevnovani (nvm o jakych ockach mluvite, ale podle obrazku by to mohlo jit. kdyby ses ho rozhodl prodat tak bych byl za nizkou cenu zajemce)
uvazuju ze tak do mesice koupim novou desku a pokud na ni budou opet ocka tak ten chladis prodam (kdyztak poslu mail) pokud tak ale budou dirky skrz tak ho tam dam jelikoz je fakt peknej a hlavne ucinej
- Woyta
- Středně pokročilý
Nova ocka uz udrzi dost.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- kreso
- Začátečník
chipset
http://www.jscomputers.cz/AntaZone_AS_N ... 24948.html
co poviete na tento chladic??? aky bude mat vykon v porovnani s noctuou alebo thermalrightom???
co poviete na tento chladic??? aky bude mat vykon v porovnani s noctuou alebo thermalrightom???