Software na vzialene pripojenie
Moderátor: Don
- Sony23
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Software na vzialene pripojenie
Mohol by mi niketo poradit nejaky dobry program s ktorym by som mohol od hocikial cez interent pripajat do mojho pc a riadit ho.
gfh
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Sony23
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Sony23
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A este se chci spytat na RealVNC ak sa chcem pripojit napr. z ineho pc do mojho pc tak v obidvoch musia byt nainstalovane tieto programyBajgy píše:VNCviewer je prohlizec, kterym se divas na ovladany pocitac.
potrebujes jeste VNC server, ktery nainstalujes a spustis na pocitaci, ktery chce ovladat.
a pres internet funguje.
gfh
- Ondrej1
- Začátečník

-
Ne, na počítači, na který se připojuješ musí být nainstalovaný VNC server (a běžet jako služba, nebo podobně). Na počítači z kterého se připojuješ nemusí být nainstalované nic, stačí tam mít zkopírovaný program VNC viever (nemusí se nic instalovat). Stačí tomu všemu jeden port, takže se to dá poměrně snadno zprovoznit přes NATy.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Sony23
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam problemek a nechci kvuli tomu zakladat dalsi thread
1. VNC sprava: mám pc a notebook na obou běží VNCserver když se zkusim připojit viewerem z NB na PC jede to v pohodě obráceně se ale nechce připojit (timeout) ale když na PC spustim viewer aby naslochal a na NB dam připojit klienta tak se to rozjede může to být tim že na PC je pevná IP a na notesu nastavený DHCP?
2. VNC "bot": mam ADSL od O2 jednou si tak surfuju po netu najednou ikonka VNC serveru zčerná, myš se rozjede otevře nabídku start dá spustit, cmd a něco píše do příkazovýho řádku tak sem dal disconnect clients a VNC se zase uklidnilo co to bylo?
1. VNC sprava: mám pc a notebook na obou běží VNCserver když se zkusim připojit viewerem z NB na PC jede to v pohodě obráceně se ale nechce připojit (timeout) ale když na PC spustim viewer aby naslochal a na NB dam připojit klienta tak se to rozjede může to být tim že na PC je pevná IP a na notesu nastavený DHCP?
2. VNC "bot": mam ADSL od O2 jednou si tak surfuju po netu najednou ikonka VNC serveru zčerná, myš se rozjede otevře nabídku start dá spustit, cmd a něco píše do příkazovýho řádku tak sem dal disconnect clients a VNC se zase uklidnilo co to bylo?
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- Bajgy
- Středně pokročilý

ad 1) jako obvykle zkontroluj nastaveni firewallu. Mozna mas pro VNC server zakazene pripojeni ale pro VNCviewer ne (anebo mas vyjimku) zalezi co je tam za firewall.
ad2) ve verzi realVNC 4.1.1 byla chyba, ktera umoznila pristup bez hesla. Zkontroluj jestli nemas tuhle chybovou verzi a urcite doporucim zmenit si standartni port aby to nebylo tak jednoduche nejakym robotem najit.
ad2) ve verzi realVNC 4.1.1 byla chyba, ktera umoznila pristup bez hesla. Zkontroluj jestli nemas tuhle chybovou verzi a urcite doporucim zmenit si standartni port aby to nebylo tak jednoduche nejakym robotem najit.
Toshiba Tecra A6
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1.) jo bylo to firewallem
2.) upgradnul sem na 4.1.2 a povolil jsem přístup jen z IP v rozsahu 192.168.x.x (potřebuju to jenom na LAN) a až bude router tak bude snad úplně po problému.
btw. jaký tam mám nastavit port? když dám jiný než defaultní tak to píše chybu connection refused
btw.2 jak se dá připojit k serberu pomocí webového prohlížeče?
2.) upgradnul sem na 4.1.2 a povolil jsem přístup jen z IP v rozsahu 192.168.x.x (potřebuju to jenom na LAN) a až bude router tak bude snad úplně po problému.
btw. jaký tam mám nastavit port? když dám jiný než defaultní tak to píše chybu connection refused
btw.2 jak se dá připojit k serberu pomocí webového prohlížeče?
Naposledy upravil(a) myshob dne ned 18. bře 2007, 22:40, celkem upraveno 1 x.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: