Rozchození USB na HODNĚ staré desce

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozchození USB na HODNĚ staré desce

Příspěvek od Pabos »

Čus lidi...
Taaaakže... mám tu počítač, který je opravdu VELICE starý, deska 430TX-W977TF, processor Pentium 166Mhz, Windowsy 2000, a zbytek není podstatný... Potřebuji na tom rozchodit USB, dal jsem tam USB kartu, windowsy to našly, nahodil jsem drivery, všecko ok, jenomže když tam něco zapojím, tak to zkrátka nejde... To PC nevidí, že jsem tam něco připojil... A ještě BIOS je tam taky opravdu starý (Award Software International, Inc. 4.51 PG 06/22/98)... Tak se ptám, kde je chyba? A jestli vůbec jde na takhle starém PC rozjet USB...?? Díky předem za rady

-Pabos-
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

tohle neni na biosu, tohle bude neco ve windowsu. award v4.51 se pouzival az do roku 2k (aspon moje deska z roku 00 ho ma :D ). Nemas nahodou na dese nevyvedemy USB? sice to bude 1.1, ale nmely by byt problemy s radicem..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

"nevyvedeny USB"?? no to nevim, zadny USB vystupy vzadu na desce nejsou, a teda ze bych mohl z desky nekam vyvest USB, to taky nevypada...
lubo2l
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo2l »

Nejprve bych asi zkusil usb na desce, melo by tam byt vyvedene. Akorat bys musel sehnat kabel na vyvedeni ven z bedny. Kdysi sem mel nejakou desku s chipsetem intel 430VX a tam bylo usb na desce. Jinak pravdepodobne bude problem ve windowsech. Nejprve bych zkusil zmenit ovladace. Kdyby to nepomohlo tak reinstal. A kdyz ani to tak zkusit jinej operacni system. Jednou jsem se setkal s problemem, kdy u stare desky po pripojeni usb zarizeni pomoci propojovaciho cca 2m dlouheho kabelu nebyly detekovyn zarizeni. Problem byl bud v kabelu-vetsi utlum nez je zdravo/preslechy. Nebo usb vysilalo slaby signal.
lubo2l
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo2l »

No oni usb nemusi byt vyvedeny vzadu.U starsich nebejvali vzadu vyvedeny. Je to jako na novych deskach - vzadu je "par" USB portu a ostatni jsou vyvedene primo na plosnaku desky ve forme zdirky. Jestli mas manual tak by to tam melo byt popsano.
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Mám podobný problém.
Deska Lucky Star 5V-1A/5VPX2, CPU AMD100+, USB je na desce-2x4pin, ale nemám šanci najít na netu manuál a nevím kde je 5V a kde zem, data...
USB řadič do PCI se mi nechytl, je od verze PCI 2.1...vůbec nebyl rozpoznán nový hardware.
Jak zapojit USB čelíčko na desce abych něco neodpálil?
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

Peterer píše:Mám podobný problém.
Deska Lucky Star 5V-1A/5VPX2, CPU AMD100+, USB je na desce-2x4pin, ale nemám šanci najít na netu manuál a nevím kde je 5V a kde zem, data...
USB řadič do PCI se mi nechytl, je od verze PCI 2.1...vůbec nebyl rozpoznán nový hardware.
Jak zapojit USB čelíčko na desce abych něco neodpálil?

stejnosměrněj voltmetr nebo multimetr, zjisti kde je +5V a GND, +a - data musis zkusit metodu pokus-omyl
Jaroslav Sobotka
Začátečník
Začátečník

Lucky Star 5V-1A

Příspěvek od Jaroslav Sobotka »

Manuál desky Lucky Star 5V-1A je na už zase fungujících stránkách Mobokive http://www.mobokive.org/Archive/Luckystar/index.html . Deska je tam uvedena 2x jednou je v adresáři manuál, v druhé bios. V manuálu však zapojení USB stejně není, je však v manuálu desky 5V-1B. Myslím si, že by zapojení mělo být stejné. Jedná se o zapojení klasické a nejvíce používané, dvě USB vedle sebe stejně zapojené od vnější strany desky +5V, USB-, USB+, GND
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Lucky Star 5V-1A

Příspěvek od OndraSter »

Jaroslav Sobotka píše:Myslím si, že by zapojení mělo být stejné. Jedná se o zapojení klasické a nejvíce používané, dvě USB vedle sebe stejně zapojené od vnější strany desky +5V, USB-, USB+, GND
vis co se stane kdyz to bude jinak? Navstivi te.. A nebude sam, treba si nekoho privede (partu namakanych hosanu) nebo prinese (baseballka) :twisted: :devil:

ja bych to radeji premeril nez tipoval :roll: (ja sem taky tipoval, ale pravda, byl to atx form card takze se to s trochou premysleni dalo udelat napoprve :roll: )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“