Problém se zdrojem....
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- home.virus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém se zdrojem....
Nazdárek...Po výměně základní desky mi po spuštění PC cca za 10min začne pískat zdroj,zdroj je 400W a dosud sním nebyl problém.Zkoušel jsem jestli nepíská nějakej větráček,ale ani větráček a ani hdd takový zvuk nevydává...Po vyndání zdroje a zapnutí PC zvuk jde opravdu ze zdroje...Původní deska byla MB BIOSTAR I915P-A7C i915P s775.Deska nová je Asus Striker Extreme.....Dal jsem do zdroje čidlo na snímání teploty,a teplota po těch cca 10min je 60 stupňů.....
Předem děkuji za rady co stím
//edit mhl, přesun z desek
Předem děkuji za rady co stím
//edit mhl, přesun z desek
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- home.virus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale já vté desce mám ještě zatím Intel Pentium 4. jelikož není tolik peněz koupit Core2Duo...A myslíte že ta deska má takovej odběr že ten zdroj to nebere?Zatím jsem ještě nic náročného nedělal (převod videa,hraní her a podobně...)OBR píše:Ty jsi spadl z visne, na Core2 a Striker, dat starej 400W? Tak se nediv ze si piska svuj pohrebni mars! Kup si novej a vubec ho nezapojuj nebo shori vsechno!
- Romča
- Začátečník

NAzadr.
Jestli to dela az par minut po zapnuti, tak se nim hned rozluc. Uz to bude jen horsi. Tohle totiz delal i muj zdroj, a bylo to horsi a horsi az odesly kondiky. Ruznobarevne cmoudiky ze zdroje me desi ve snech.
Na kazdy pad ale budes muset koupit kvalitni zdroj, bo jestli k tomu C2D planujes i lepsi grafiku tak 500W (fortron, Enermax, etc.) je tak akorat.
PS: piskajiciho zdroje se zbav driv nez se odebere do lovist (vecnych) a vezme s sebou i desku (nebo neco jineho, nebo vsechno)!!
Jestli to dela az par minut po zapnuti, tak se nim hned rozluc. Uz to bude jen horsi. Tohle totiz delal i muj zdroj, a bylo to horsi a horsi az odesly kondiky. Ruznobarevne cmoudiky ze zdroje me desi ve snech.
Na kazdy pad ale budes muset koupit kvalitni zdroj, bo jestli k tomu C2D planujes i lepsi grafiku tak 500W (fortron, Enermax, etc.) je tak akorat.
PS: piskajiciho zdroje se zbav driv nez se odebere do lovist (vecnych) a vezme s sebou i desku (nebo neco jineho, nebo vsechno)!!
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
- home.virus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže 500W by mělo té desce stačit?Romča píše:NAzadr.
- shadow
- Středně pokročilý

Pochopitelně stačí i kvalitní 400 W zdroj, viz můj podpis, ale pokud si budeš kupovat novej, tak už bych ti doporučoval také aspoň 500W.
třeba Enermax Liberty EL500AWT 500W . Kvalitní, ale dražší...
jinak co se týče odběru, tak záleží obvykle hlavně na odběru grafické karty.. ty "žerou" nejvíc
.
jinak co se týče odběru, tak záleží obvykle hlavně na odběru grafické karty.. ty "žerou" nejvíc
Naposledy upravil(a) shadow dne ned 18. bře 2007, 12:21, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Romča
- Začátečník

Rekl bych ze urcite.
Ted muj Enermax Liberty 500W napaji Asus CrossHair, 7900GTX a AMD X2 5600+ a stiha naprosto v pohode. Mel jsem kratkodobe na test 8800GTS a zdroj stihal, takze kdyz vezmes kvalitny zdroj tak se nemusis bat ze by nestihal.
Bohuzel casto rozhoduje cena (zname vsichni z vlastni zkusenosti)
Ted muj Enermax Liberty 500W napaji Asus CrossHair, 7900GTX a AMD X2 5600+ a stiha naprosto v pohode. Mel jsem kratkodobe na test 8800GTS a zdroj stihal, takze kdyz vezmes kvalitny zdroj tak se nemusis bat ze by nestihal.
Bohuzel casto rozhoduje cena (zname vsichni z vlastni zkusenosti)
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
- home.virus
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Grafiku mám obyč 7600GT.... Tak koukám že koupi nového zdroje se nevyhnu.... Nato že ten zdroj makal v pohodě 1. rok na staré desce a najednou mu nešmakuje nová deska tak to je v pr.... Tak díky za radyshadow píše:Pochopitelně stačí i kvalitní 400 W zdroj, viz můj podpis, ale pokud si budeš kupovat novej, tak už bych ti doporučoval také aspoň 500W.
jinak co se týče odběru, tak záleží obvykle hlavně na odběru grafické karty.. ty "žerou" nejvíc.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Pentium4 zere vic nez Core2 ...home.virus píše:Grafiku mám obyč 7600GT.... Tak koukám že koupi nového zdroje se nevyhnu.... Nato že ten zdroj makal v pohodě 1. rok na staré desce a najednou mu nešmakuje nová deska tak to je v pr.... Tak díky za radyshadow píše:Pochopitelně stačí i kvalitní 400 W zdroj, viz můj podpis, ale pokud si budeš kupovat novej, tak už bych ti doporučoval také aspoň 500W.
jinak co se týče odběru, tak záleží obvykle hlavně na odběru grafické karty.. ty "žerou" nejvíc.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je právě ono. Prescott žere víc jak C2D. Další věc je, že pokud ten zdroj nemá dvě větve (jako, že určitě nemá) bude docházet při náhlé a velké změně zátěže k oscilacím na zpětné vazbě a omylem dojde ke špatnému určení a regulaci výtupnímu napětí...home.virus píše:...Ale já vté desce mám ještě zatím Intel Pentium 4...)OBR píše:Ty jsi spadl z visne, na Core2 a Striker, dat starej 400W? ...
...no abych to zkrátil zdroj se přetíží a může odpálit zbytek sestavy. Pokud máš komponenty kupované u některých neseriózních firem jako je TSB, tak ti reklmaci nemusí vůbec uznat
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Blue Storm
- Odborník PCT

no já mám cybercase 400W a utáhne to co mám v podpisu.sice už se mi zdá,že z něho jde nějaký zápach,tak hodím ze slbšího kompa enermax liberty 500W 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
je videt ze nez aby jste si priplatili cca 1k tak tu bude porad hromada threadu o tom jak to obejit... zdroju EC apod. jsem mel docela dost a 4 mi z toho shorely a vzdy sebou vzaly i neco dlsiho takze nevidim duvod porad dokola resit zdroj
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Presne tak, kup cim skor nejaky kvalitny 500W zdroj a mas pokoj, mozem vrelo odporucit Seasonic S12 500W, vykon dostacujuci, kvalitne osadeny, proste kvalitka ako ma byt, mam ho cca. pol roka a nemozem si ho vynachvalit, zostava viz. podpis.
http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-s12-500--d68269.htm
Ak uz by si chcel naozaj setrit tak potom by ti urcite stacil aj tento
http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-s12-430-d68268.htm
Zdar a prosim Vas, nekupujte lacne zdroje, moze sa Vam to vratit
PS:Pripajam este recenziu tej 500W varianty:
http://www.svethardware.cz/art_doc-7CF7 ... FB5ED.html
Len pre info, ta revizia co je tam testovana, je starsia, uz je nova, ktoru mam aj ja, tam su uz aj kable potiahnute flexou
http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-s12-500--d68269.htm
Ak uz by si chcel naozaj setrit tak potom by ti urcite stacil aj tento
http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-s12-430-d68268.htm
Zdar a prosim Vas, nekupujte lacne zdroje, moze sa Vam to vratit
PS:Pripajam este recenziu tej 500W varianty:
http://www.svethardware.cz/art_doc-7CF7 ... FB5ED.html
Len pre info, ta revizia co je tam testovana, je starsia, uz je nova, ktoru mam aj ja, tam su uz aj kable potiahnute flexou
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W