Nenastartuje se PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Flamerr
Nováček
Nováček

Nenastartuje se PC

Příspěvek od Flamerr »

Mam takovy problem...

Zapnu PC, trosku se roztoci vetrak na CPU a to je cele. PC vubec nenajede. Nemam moznost zkusit jiny zdroj ci neco jineho. Nenapadne prosim nekoho z vas jeste nejaka jina moznost nez zkouset jiny hardware?
Zkousel jsem PC zapnout i pouze se zapojenym procesorem a porad to same. Trosku se roztoci ventilator a nic vic. Vse by melo byt dobre zapojene co se tyce kabliku ze zdroje do desky, kontroloval a zapojoval jsem to znovu aspon 5x, ale bez vysledku. Jednou jedinkrat se mi to podarilo nahodne rozjet, ze vsechno jelo, akorat system pipal kvuli toho, ze tam nebyla grafika. Ale to bylo pouze jedinkrat. Nikdy vice se mi to nepodarilo rozbehnout. Tipuji ze by to mohlo byt zdrojem, i kdyz vsechny veci jsou uplne nove. Mate jeste nekdo nejakou radu prosim ? Jinak mi nezbyva nez v pondeli to odvest do nejake firmy at mi ten problem vyresi, protoze k jinemu zdroji a jinym vecem pristup nemam. Predem dik za odpovedi!

sestava: gigabyte sp-ds4, e6600, 2x 1GB kingston 750mhz, 8800gtx, fortron 500W
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Zkus poskládat mimo skříň CPU+MB+RAM+GK a spustit to šroubovákem jestli ti to najede.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Asi bych to viděl na zdroj. Samozřejmě si zapojil všechny potřebné kabely i ke GK, že? :roll: Měl bys to vyskoušet vylučovací metodou, ale nemáš přístup k jinému HW. :(
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Jo jo, vsechny kabely ke grafice jsem taktez dobre zapojil :). Ono to nenajede ani bez grafiky no, tak jak jsem jiz vyse napsal. Vzdycky to akorat sepne jakoby tomu chtelo dodat stavu :) roztoci se to malicko (ventilator na cpu) a pak to chcipne :) nebo-li nepokracuje.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Flamerr píše:...
Tak bez GK se ti PC opravdu nerozjede. :wink: Zkusil bych jiný zdroj, ale ty tu možnost nemáš.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

No praveze ten jediny moment co byl, kdy se mi podarilo PC rozbehat bylo bez GK :)... trochu nechapu proc by neslo PC zapnout, aby se proste jenom tocily ventilatory bez GK
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Flamerr píše:trochu nechapu proc by neslo PC zapnout, aby se proste jenom tocily ventilatory bez GK
Já se myslel, aby ti najelo do Widlí. :)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

vse rozeber a zase sloz... nez to nabootuje muzes se podivat do biosu na hodnoty jednotlivych napeti jestli nektere neni nizsi apod.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Hm, asi tady nikdo nepochopil jaky mam problem:). Me PC vubec nenajede natoz abych se dostal do BIOSU :) kdybych se dostal do BIOSU, tak to je znacny pokrok :). Momentalne za pokrok bych bral to, ze se mi roztoci ventilatory nebo-li vse co je pripojene a PC proste jede, ale ono se hned vypne.

Trochu to upresnim. Pocitac nikdy predtim nebyl jeste spusteny, komponenty jsou uplne nove. Na monitoru se neobjevi nic, protoze se nerozjede vubec PC... proste jakoby zdroj dal akorat maly impuls do vsech pripojenych veci a nic vic. Malicko se roztoci ventilator na CPU, grafice, na zdroji, proste co je zapojene (protoci se to asi o pul otacky).
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tak to budes muset zkusit jiny zdroj ktery nemas
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vadna DS4.....reklamuj ji....obcas se to u teto GB stane---je mrtva..
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

godlike píše:Vadna DS4.....reklamuj ji....obcas se to u teto GB stane---je mrtva..
ses si jistej? mohlo odejit skoro cokoliv aby to melo tyhle priznaky... nerikam ze to tim neni. je to asi druha vec kterou bych tipoval
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Me neco rikal radim...proste sestavis a mrtvo....prave proto jsem si moji ds4 nechal u nej testnout..rikal 1-2 z 10 chciply..ale nechce se me tomu verit .. :)
Nadruhou stranu proc propadat panice...zkus to cely poskladat jeste jednou...mozna je to jen pikovina...
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Skladat jsem to zkousel vicekrat a presto problem zustal :). Ja doufam, ze to bude spise zdrojem nez deskou... precejenom zdroje jsou dostupnejsi nez DS4ky desky :) Zitra s tim zajedu do jedne pocitacove firmy a uvidim snad na miste, kdyz si tam zkusim napojit jinej zdroj. Presto diky za reakce a pomoc.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Hloupa otazka..4pin(8pin) u CPU zapojen?
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

zapojen... opravdu nevim cim to muze byt, pripojene by to melo byt vse spravne
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

...reklamation...:)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

godlike píše:...reklamation...:)
nj ale ceho? :D pro jistotu bych zkusil ten zdroj... pak bych sel reklamovat
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Tak problem vyresen... ve firme jsme zkusili jinej zdroj a ten v pohode PC rozjel, takze to bylo zdrojem. Takze jsem odpoledne zajel jeste do firmy do jineho mesta, kde zdroj byl koupeny a dal na reklamaci... tedka akorat zase budu muset cekat :( Ale aspon ze to byl pouze zdroj.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ono casto je toto problem zdroje ale me to napriklad delala DS3. mel jsem 3 a prvni ani nenabehla, druha to udelala jednou, pak se vzpamatovala a udelala to az po 3
mesicich a take pak uz nenabehla a az treti fungovala normalne a jine desky mi behaly jak vino.

je to stejne ducharina
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“