Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

h4__ píše:
filletzz píše:...

Máš tam imho moc pasty. ;)
ta fotka je stara, teďka jak mi vyreklamovali MB tak sem dal tenčí vrstvu...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Coz dela IMHO jakakoli integrovana on board "zvukovka", kdyz to neni zvukovka, ale nablblej kodek, ktery vypocet nechava na CPU a defacto jen zprostredkovava spolu s prislusnymi obvody audio out a audio in funkce.
Par vyjimek existovalo, treba SB 24 na nekterych MSI deskach blahe pameti, nebo MPT southbridge nekterych nForce 2 chipsetu.
On board reseni se proste se skutecnou kartou s prislusnymi DSP, filtry, predzesilovacem atd. co do zateze systemu a kvality vstupu a vystupu muze srovnavat opravdu, ale opravdu jen tezko a hodi se maximalne k bazalnimu ozvuceni her a predavani systemovych zvuku nejlepe na nejake radoby reproduktorky...

Proste a jasne. Kdyz ve snaze o usporu kazde kacky cloveku on board reseni staci, tak at uz si taky konecne prestane stezovat na jeho kvalitu.

Integrovana graficka jadra snad taky se skutecnymi grafickymi kartami nikdo soudny uz neporovnava...

Howgh.
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Nordir píše:
aa007 píše:No me ta integrovana zvukovka nepraska... Ale je to hroznej smejd, protoze to pekne zasekava system.
Jak Ti to zasekává systém?
No boot trva 2x tolik a diky ty zvukarne se neda hrat COD2, protoze se to skube a fps je pulku nizsi nez muze bejt... po vypnuti zvukovky sem najednou cumel co moje sestava dokaze :D
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

aa007 píše:
Nordir píše: Jak Ti to zasekává systém?
No boot trva 2x tolik a diky ty zvukarne se neda hrat COD2, protoze se to skube a fps je pulku nizsi nez muze bejt... po vypnuti zvukovky sem najednou cumel co moje sestava dokaze :D
máš poslední ovladače?máš ji dobře nastavenou v biosu? mě trvá boot pár sekund
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

mam nejnovejsi ovladace .... zkraceni sem pozoroval i na ciste nainstalovanem systemu... a dela to i vice lidem i na jinejch zakladnich deskach od asusu ... ted uz mam SB Live 5.1 a sem plne spokojen.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

jestli jsem parkrat zaslechl nejakou nekazen je to moc, ale pride mi ze uz to jaxi vymyzelo... co se tyka toho vicespousteni pc pri oc je to dano tim cpu , je to tim ze je to p4... mne to s cedarmill celerem delalo naprosto to same takze sem si nakonec to c2d proste musel koupit abych nezcvokl :oops:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Stalo se vám už neěkomu, že vám nešel zvuk a video se trhalo?? Občas se mi to stává, vinil jsem z toho Windows, ale i po reinstalaci Windows (bez nLite úprav) to dělá. Viním z toho buď vadnou zvukovku onborad, kterou mám sice SW zakázanou, ale HW chyba může dělat neplechu. Nebo to je celou deskou... To doufám že ne..
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

taq ji wypni na tvrdo v biosu ne? jinak tenhle problem opravdu neznam, nicmene mne mrzi ze se nikdo nevyjadril k tomu vysledku toho raidu v hd tachu, moc moudrej sem s toho totiz nebyl ;)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Já ji mám natvrdo vyplou, ale to je furt jen SW vypnutí ;)

Stejně už jen čekám, až ASUS vydá nějakou bombu s P35 chipsetem a pak tohle prodám...
Elephantik
Nováček
Nováček

Wake On LAN

Příspěvek od Elephantik »

Nemate nekdo zkusenost s Wake On LAN. Snazim se to na P5B Deluxe rozjet, ale bez uspechu. V XP jsem v HW properties nastavil Wake up capabilities na Magic Packet. V BIOSu jsem pozapinal vsechny smysluplny startup moznosti (nicmene WOL tam primo neni). Mam zkontrolovany (ve Wireshark), ze dorazi (snad spravnej) Magic Packet na ten komp, ale kdyz ho vypnu, tak se nic nedeje.
Podle manika z podpory Asusu to deska ma umet.
Nejaky napady?
Diky.
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

Cawte
Mam ted novou desku P5B Deluxe misto Gigabyte a mam par otazek na ktere je jiste odpovedeno na xx strane tohto neprehledneho threadu :o

Takze:
1. ta doska ma pridavne napajeni 8pin ja mam Fortron Bluestorm II a ma jen 4 pin a zadna redukce k doske nebyla...

2.Nejde mi ten mikrofon co sem dostal k desce treba k tomu nejaky soft?Normalne sem ho zapojil do moji zvukovky a dal sem ho enabled v nastaveni zvuku...ale nejako to nejde :o

3.Kde zistim jaky mam BIOS???Everest mi hlasi tohle
Datum systemoveho BIOSU:10/20/06
Datum Video BIOSU:08/31/06

Totiz nejde mi nejak pres 400FSB :oops: delicku mam v pohode na 533mhz pameti urcite zvladaji 1000mhz a dal sem jim 2,1V na tolik maji bezet...Akonalhle dam 400FSB nechce to nabootovat atd...napati mam nastavene na AUTO kromne Vcore to mam na 1.325

Sem z toho jelen bo nechapu tomu novemu biosu,mnel sem predtym DS3
Diki
:devil: :devil: : :devil:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zapoj normálně 4pin kabel, určitě sis všiml že na tý desce byla na dalších 4 pinech záslepka :)

BIOS máš nejspíš ten hodně starej, takže doporučil bych asi upgrade na 1004
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

zombux píše:zapoj normálně 4pin kabel, určitě sis všiml že na tý desce byla na dalších 4 pinech záslepka :)

BIOS máš nejspíš ten hodně starej, takže doporučil bych asi upgrade na 1004
Jo jdu na ten upgrade,totiz deska ne a ne,pres 400FSB i kdyz sem upgrade nikdy nedelal no ale neni na tom co pokazit ne:D

//no uz sem to preflashoval na 1004 ale porad to nejak nechce jet pres 400,dajte nekdo sem pls,jak to mate nastavene,pameti zvladnou 1100mhz takze nevim v cem je problem...a procik taky zvladne 3500mhz
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

to ze ti nejde FSB pres 400 asi nebude verzi biosu, spis nekde jeste pridej voltaz...
nekde v prvnich deseti strankach h4__ nahazoval fotky sveho nastaveni biosu, treba ti to pomuze...
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

No uz sem vsechno nastavil podle h4__
A jelo mi to i 480fsb jen sem to netestoval dlouhodobe
A ted skousim 450fsb jede stabilne uz 30min,ale to uz sem snizil napeti FSB a NB oproti h4__
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Už jsem zde psal, že ty screeny jsou stejně nahovno - resp. bezvýznamné... Jet na maximum napětí je bláznovina. S odstupem času a po opadnutí nadšení jsem to snížil.

460FSB, 2.15Vram, 1.4250Vcpu a 1.55Vnb a ostatní na růžové hodnoty.
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

h4__ píše:Už jsem zde psal, že ty screeny jsou stejně nahovno - resp. bezvýznamné... Jet na maximum napětí je bláznovina. S odstupem času a po opadnutí nadšení jsem to snížil.

460FSB, 2.15Vram, 1.4250Vcpu a 1.55Vnb a ostatní na růžové hodnoty.
Jo tak to mas jako nafurt takove napati jo?Takze kdyz to budu mat jak ty tak nic neodpalim?CPU chladim Noctuou U12 + 3x 12cm noctua s12 + 12cm v zdroji a na chipsetu mam stock...

Jinak co sem testoval neco tak sem dosahl 500FSB
Obrázek
Skousel sem to asi 3h v orthosu bez chyby ale jasne ze to tak nebudu provozovat...provoz pujde asi na 400FSB + CL4 ramky
Papo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papo »

Som to zase skusal trocha taktnut a ked som sa dostal na FSB 410 tak uz mi hlasilo Obrázek neviem preco sa to tak velmi hreje, palec podrzim na jednom alebo druhom medenom chladici na doske a normalka :x
MB ASUS P5B Deluxe, Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz @ 3,2GHz + Arctic Cooling Freezer 7 PRO, Corsair DDR2 2x2048mb 800MHz TWIN2X C4DHX Tech., MSI GeForce NX8800GT T2D512E-OC PCX, Plextor 755A, Samsung S182M, WD Sata II 320GB + WD Sata 160GB, , Thermaltake Swing + 2xNoctua NF-S12-1200, TRACER Highlander 550W Silent, Microsoft Multimedia Keyboard + A4 Tech X7 X-750BF Laser Engine
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tomu bych nevěnoval pozornost, mně to u spousty programů taky píše na jednom čidle teplotu 150C, která se vubec nemění, asi tam je nějak blbě nastavený to čidlo na desce nebo něco... 150C je kravina :)
Pukas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pukas »

Caute, mam Asus p5b deluxe(BIOS 0804). Moj problem je, ze sa mi niekedy zasekne cely komp, ale asi iba na 8cec. a nasledne uvolni(stym, ze ked sa mi uvolni mys, tak nic nereaguje ked na to kliknem) a toto mi robi dookola az kym nedam tvrdy restart alebo sa mi po case hodi bluescreen a raz myslim, ze sa mi to aj samo napravilo. Najcastejsie sa mi to stava pri telefonovani cez "Skype", ale obcas aj pri inych veciah.... ako napr. odinstalovanie hry. to cislo bluescreenu je 0x000000f4, (0x00000003, 0x869d6688, 0x869d67fc, 0x805d1140) snad som to nepoplietol.Pokial viete cim by to mohlo byt alebo mate podobnu skusenost, tak napiste prosim, dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Asus“