Rozšíření DDR bez podpory dual channelu

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
RadekHa
Nováček
Nováček

Rozšíření DDR bez podpory dual channelu

Příspěvek od RadekHa »

Zdravím,

mám MB Abit KV8-Pro - VIA K8T800 Pro, který nepodporuje dual. Chci koupit RAM a otázkou je, zda je lepší koupit jeden kit 1GB nebo 2x512. Zhorší se přístupová doba vzhledem k adresování na 2 moduly nebo je to fuk? Vzhledem k tomu, že se jedná o DDR, neuvažuji o jejím dalším rozšíření. To bude až s další sestavou. Nyní tam mám Corsair 512MB DDR PC400 CL2.5 VS512MB400, kterou chci prodat.
Díkes R
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Lepší je jeden modul.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
RadekHa
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekHa »

Teď jsem se dozvěděl na pctuning, že jsou lepší dva kvůli vyšší latenci větších modulů. Tak já nevím.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vyšší latence (zpoždění) je nežádoucí. Čím menší latence, tím líp. Tedy jeden modul je lepší.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

RadekHa píše:Teď jsem se dozvěděl na pctuning, že jsou lepší dva kvůli vyšší latenci větších modulů. Tak já nevím.
jenže pokud použiješ dva moduly, tak budeš muset nastavit "command rate" na 2T (snížíš propustnost pamětí a zvýšíš i latence), takže je určitě lepší použít jeden modul
Odpovědět

Zpět na „Paměti“