Nepravidelné pípání při startu PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tomixx
Nováček
Nováček

Nepravidelné pípání při startu PC

Příspěvek od Tomixx »

Mám problem se svou sestavou.Vždy při první startu PC mi začne pípát(pro start pomůže restart) ,ale pokud ho zapnu asi 5 minut po první startu najede bez problemu.Pokud ho ale necham tak asi 15 minut tak mi zase začne pípát a celý problem se opakuje.Neví někdo čím to může byt ??
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nepravidelné pípání při startu PC

Příspěvek od Pavel.P. »

Tomixx píše:Mám problem se svou sestavou.Vždy při první startu PC mi začne pípát(pro start pomůže restart) ,ale pokud ho zapnu asi 5 minut po první startu najede bez problemu.Pokud ho ale necham tak asi 15 minut tak mi zase začne pípát a celý problem se opakuje.Neví někdo čím to může byt ??
Očividně máš nějaký HW (hardwarový) problém... Ale je to velmi obecné to pípání... ;) Podívej se při spuštení PC na diody na základce (identifikační, měly by tam být..) a pokud je problém, tak určitě nebudou svítit zeleně (možná tam bude i oranžová) ale asi červeně(nevím, ale prostě budou signalizovat chybu)???

...
Tomixx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomixx »

No mně to totiž pípne jednou dlouze a dvakrát krátce mám desku ASUS P5VD2-VM integrovana grafika.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

hmm, pokud jsem spravne hledal, tak tahle deska ma Award bios a to pipani by melo znamenat:
"A video error has occurred and the Bios cannot initialise the video screen to display any additional information.
Video adapter error - Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly."
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

v manualu jsou druhy pipani popsane
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“