Jsem týden majitelem tohoto notebooku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42792 . Musím hned na začátek říci, že jsem velice zklamán. Berte prosím můj příspěvek jako čistě subjektivní, kdy jsem přešel poprvé z desktopu na NB, tohle je moje první zkušenost s NB. První co mě velmi překvapilo, je naprosto otřesná kvalita zobrazování LCD. Podsvícení je katastrofa a pozorovací úhly? to je zoufalost sama. Ikdyž se člověk pohne na židly o 10-20 centimetrů nahoru nebo dolů, hned musí hýbat s displejem. O bočních úhlech nemá ani cenu psát, hnus. Opravdový vopruz je připojení externího LCD a hlavně nastavení ext. LCD jako hlavního. Podařilo se, ale fakt zoufalost . Rozlišení je sice vysoké ale spíše na škodu, protože na tak malé úhlopříčce je vše strašně malé a bolí z toho oči. Podsvícení je hnus velebnosti. Dolní a asi jediná katoda svítí jak blázen, fakt hnus
Klávesnice(oproti desktopové) strašné, musím používat externí kl. a myš.
HDD jde bezproblémů udělat tak, že máte 2 HDD po 120 GB, takže pohoda a nemusí se používat „zrcadlení“ . Nechápu a překvapilo mě že v roce 2007 nemají NB vstup na externí HDD SATA. Přes USB je to vopruz a díky tomu se snižuje užitná hodnota.
Výkon? No ten zajímá snad každého včetně zatvrzelých odmítačů gamesek. Stáhl jsem poslední verze 3DM 05 a o6 Testy: 05 – 6767B, 06- 3215B.Výkon je tedy na NB supr. A co hry?
Na ty zapomente, alespoň na ty co budete hrát na LCD, které je součástí NB. Díky vysokému rozlišení si téměř nic nezahrajete a strategie jako Company of H. se na tak malém LCD nedá hrát. Pokud dáte jakékoliv jiné rozlišení než nativní, tak obraz je rozpitý a bolí z něho hodně oči a samozřejmě musíte při tomto rozlišení(1920/1200) hrát vše s téměř maximálně omezenými detaily, takže hry jsou nehratelné.. Jediná šance je hrát na externím LCD, já mám například ACER Ferrari 19ku a na té hraji hry spuštěné na NB. A při rozlišení 1280/1024 už se dají veškeré hry hrát obstojně i s vyššími detaily.
Výdrž na baterku jsem nezkoušel a mám tam hned ze startu dáno 2GB RAM. Jsem potěšen nehlučností NB.
Takže to shrnu. Přechod z desktopu byl naprostý šok a bez externí klávesnice, myši a LCD bych to okamžitě prodal a vrátil se k desktopu. Nechtěl jsem na NB šetřit, ale notebooky obecně jsou pouze drahé hračky. Daň za „lehkou“ přenositelnost je obrovská. O ceně v porovnání s desktopem nemá cenu ani mluvit a pokud to opravdu nepotřebujete k práci, tak to ani nekupujte. Opravdu se musím smát těm lamám z časopisů , kteří na úvodní stránky „svých“ časopisů dávají titulky typu Notebooky jsou stejně výkonné jak desktopy nebo NB jsou levnější jak desktopy(ale za jakou cenu?)
Pokud někdo bude mít jakýkoliv dotaz k tomuto NB, tak napište, rád odpovím.
NB F-S AMILO Xi 1554 moje zkušenosti
Moderátor: Don
- matysbrno
- Začátečník
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: NB F-S AMILO Xi 1554 moje zkušenosti
S čistým svědomím mohu říci, že to je blábol (bez urážky)matysbrno píše:...
Je to vynikající notebook, který má cca tři drobné nedostatky:
- stále nedostupné adekvátní ovladače k Mobility X1900
- infra na Dálkové ovladání je v donglu do USB
- rozměry a hmotnost
Rada pro tebe: nekupuj si notebook
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS