Automaticka zaloha souboru

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Automaticka zaloha souboru

Příspěvek od Teal'c »

Ahoj, pls neznate nekdo program na automatickou zalohu souboru treba po dnu? Dik, za pomoc...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

staci si treba vytvorit job v Nero Backup
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

to je dost širokej pojem... myslíš zálohu "souboru", nebo "souborů" ?
Zálohovat jen změny, nebo vždycky komplet ?
Zálohovat na výměnné médium, nebo na jiný disk/RAID ?
Komprimovat ?
...
Zkus bejt trochu konkrétnější, řešení je spousta
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

a na co budes zalohovat ? na HDD / DVD / DLT ?
primo ve win je ntbackup. je docela dobrej... chvili jsem ho pouzival ale pak jsem chtel zalohovat nektere registry a to v nem nejde... tak jsem si v .BAT napsal vlastni zalohovaci script ;o)
umi vse co ntbackup (krome DLT, to jsem jeste nevymyslel), navic umi po sobe hibernovat PC (zaloha bezi kdyz nejsem doma) a zalohuje libovolen registry
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

v pohode v pohode tak zkousim zatim ten ntbackup a vypada ze mi bude stacit.... jinak jsem potreboval jenom pravidelne kopirovat(zalohovat) urcitej soubor(jednoho programu)... to je vse... zitra dam vedet jak jsem s nim spokojenej :D
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Pls jak zrusim uz naplanovanou akci u toho programu ntbackup? (nebo jak vypisu jaky akce mam nastavene?)
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Teal'c píše:Pls jak zrusim uz naplanovanou akci u toho programu ntbackup? (nebo jak vypisu jaky akce mam nastavene?)
tak uz jsem to nasel da se tam dat presnejsi nastaveni a je to...
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

muzu se zeptat jak mam na tom programu nastavit aby kazdy den zalohoval urcitou slozku ikdyz se s ni pracuje? Ja to tam nastavim ale kdyz dojde k te urcite hodine kdy se to ma zacit zalohovat tak se nic nestane... :?
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Tak nakonec to delam v neru snad to tentokrat bude fungovat tak jak ma
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

[quote="Teal'c"]muzu se zeptat jak mam na tom programu nastavit aby kazdy den zalohoval urcitou slozku ikdyz se s ni pracuje? Ja to tam nastavim ale kdyz dojde k te urcite hodine kdy se to ma zacit zalohovat tak se nic nestane... :?[/quote]

u ntbackup se da nastavit, jak dlouho ma cekat, nez se soubor uvolni.
pokud je ale aplikace porad spustena a soubor ma otevreny, tak to preskoci. nektere sw umi zalohovat i otevrene soubory, ale jsou to uz placene profi.
ja to resim ve scriptu tak, ze mam nadefinovane ty aplikace co blokuji datove soubory a ty pred zalohou zavru a pak zase otevru.
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

VasekB píše:
Teal'c píše:muzu se zeptat jak mam na tom programu nastavit aby kazdy den zalohoval urcitou slozku ikdyz se s ni pracuje? Ja to tam nastavim ale kdyz dojde k te urcite hodine kdy se to ma zacit zalohovat tak se nic nestane... :?
u ntbackup se da nastavit, jak dlouho ma cekat, nez se soubor uvolni.
pokud je ale aplikace porad spustena a soubor ma otevreny, tak to preskoci. nektere sw umi zalohovat i otevrene soubory, ale jsou to uz placene profi.
ja to resim ve scriptu tak, ze mam nadefinovane ty aplikace co blokuji datove soubory a ty pred zalohou zavru a pak zase otevru.
Tak v tom bude problem... ja potrebuju program keterj dokaze zalohovat soubor ikdyz s nim pracuju neporadis nejakej kterej to umi i komercni?
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

hledal jsem to pred 7mi lety a od te doby se to dost zmenilo, vetsinou zalohu resi uz aplikace, aby jim nikdo takhle brutalne do dat nesahal.

nejaky SW je treba tady:
http://www.novastor.com/pcbackup/backup ... e_vss.html
http://store.ca.com/dr/v2/ec_Main.Entry ... _ID=292080

nemuzu si vzpomenout co jsme to tenkrat pouzivali (prakticky byli ale jen Veritas a ARCserve). podpora tech otevrenych souboru se kupovala zvlast.

pro W2003 je treba tady nejaky script zdarma
http://blogs.msdn.com/adioltean/archive ... 46793.aspx
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Diky sehnal jsem si ten Novabackup a jsem si nim spokojenej... thx za pomoct a LOCK
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“