Notebook nebo PC?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
PdK
Nováček
Nováček

Notebook nebo PC?

Příspěvek od PdK »

Zdravím,

přemýšlím o volbě nové mašiny, a zvažuji zda si postavit PC, či zakoupit notebook. Blíží se mi maturita, vysoká škola, a tak potřebuji něco, co bude se mnou pracovat bok po boku.

Veškerý výběr by měl být bez jakékoli závislosti na dalším PC, tedy pokud bych zakoupil NTB, byl bych odkázán jen na něj, popř mašinu, která už je zastaralá (Coppermime E) .

//Doufám že jsem to dal na správné místo, žádný podobný topic svým hledáním jsem nenašel.
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Docela důležitý je, jestli budeš na vysoký v místě bydliště nebo na koleji a pendlovat...pak je noťas jasná volba...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
PdK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PdK »

VŠ by měla být cca 15 minut od místa bydliště, v nejhorším případě každodenní dojíždění max 0,5-1 hod. (záleží kam mne vemou)
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Tak to bych šel do stolního PC...pro školní účely ti stačí bohatě, na případné hry lepší než noťas, osobně nootebok beru spíš buď jako pomocníka pro migrující, nebo jako doplněk, ale neni to plnohodnotné pc, pokud tedy do něj nedáš x desítek tisíc...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

No já osobně si myslím, že pokud člověk není zrovna náruživej hráč, tak mu ten laptop postačí (navíc je skladnější, v případě potřeby ho člověk lehce veme s sebou - to platí i o DTR noteboocích) - tj. PC nebude zapotřebí... Jde o to, co člověk perferuje, na tohle se nedá jednoznačně odpovědět...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
PdK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PdK »

Náruživý hráč nejsem, a pokud si něco zahraji, tak to je hra max z roku 2002, více ne. Preferuji jakékoli varianty PC, krom hlučných, teplých, vibrujících PC.

Jde mi jen o to, abych mohl efektivně pracovat na nějaké stabilní platformě, nemusel se starat o bugy ovladačů, teploty, vibrace, apod.

A nevím, jestli se rozhodnout pro sestavení klasického PC, či pro koupi notebooku.

Nejsem vychován na obrovském výkonu, stále jedu na Tualatinu a Coppermimu, které sice přežívám se skřípěním zubů, ale jde to.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

PdK píše:Jde mi jen o to, abych mohl efektivně pracovat na nějaké stabilní platformě, nemusel se starat o bugy ovladačů, teploty, vibrace, apod.
Myslím, že Centrino je v tomhle ohledu imho výborné... Pár bugů se sem tam objeví - teď mi napadá snad jen bezpečnostní díra v ovladačích WiFiny, kterou objevili tak před půl rokem...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

řekni tak o jake částce se tak bavíme kolik chceš utratit za tveho noveho společníka :) pokud opravdu nic moc nehraješ tak vem "noťas"
PdK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PdK »

Plánuji až na konec sprna něco zakoupit, cca v rozmezí 15-20k Kč s DPH
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

PdK píše:Plánuji až na konec sprna něco zakoupit, cca v rozmezí 15-20k Kč s DPH
tak do te doby se muze jeste hoodne veci stat IT svet je hodne vratka zidle :-D :D
tak být tebou tak pockám kolik zaplatíš za nějakou levnou DX10 kartu jak do desktopu tak do NTB to už budou běžne v prodeji pokud na to nespěcháš tak to zatím nekupuj
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“