kde v Brne Flash BIOSu? popripade i jinde

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kde v Brne Flash BIOSu? popripade i jinde

Příspěvek od Hujeros »

Po sestaveni PC sem se rozhod ze si dam novej BIOS (z F2 na F5).Mam desku M55S-S3 rev1.0 a delal jsem to pres utilitku v BIOSU Q-Flash. Zdalo se ze vse probehlo bez problemu az na to ze po restartu nic nenabehlo, jen cerna obrazovka. Obavam se ze je MB tuha. Zkousel jsem snad vsechny mozne postuopy zde popsane, ale zakladni problem je, ze deska ani nehrabe po FDD. Zda se ze snad hrabe po HDD a CD, ale jinak nic. Cip BIOSu je k desce priletovan.Da se to i tak nechat nekde flashnout? POkud ano tak kde v Brne?

Cus
Petr S.

Zkusil jsem vse vcetne clr CMOS pomoci jumperu i vytazenim baterky pres noc a nic.

Deska je ted na reklamaci tak uvidime. Kdyz to nedopadne , dela nekdo vubec HW flash BIOSu. GM to uz nedela :-(
Naposledy upravil(a) Hujeros dne stř 21. bře 2007, 11:09, celkem upraveno 4 x.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Clear CMOS jsi zkusil?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Dá, ale nevim jak v brně.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kde kdyz ne v Brne?

Příspěvek od Hujeros »

petr_ píše:Dá, ale nevim jak v brně.
Kde a jak a za kolik?
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

"na dotaz flash biosu brno. (0,12 sekund)"

Presne tak dlouho to trvalo najit....

Kód: Vybrat vše

http://home.tiscali.cz/computer-service/index.html
Myslim, ze to bude rychlejsi cesta, nez tu cekat na odpoved..

A jeste neco:
Pro flash biosu budes muset vzit do servisu celou desku, protoze bios je k desce priletovanej.
Naposledy upravil(a) Palec123 dne čtv 22. bře 2007, 10:15, celkem upraveno 1 x.
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

To Palec : clr CMOS jsem udelal (viz. edit meho prvniho prispevku) a kontakty co jsem nasel na webu jsem zkousel a nic. Problem je v tom ze BIOS je na desce naletovanej a ne v patici.Pokud by byl v patici tak je to OK, takhle nevim. Proto pisu svoje "stupidni" dotazy. Radsi si to precti jeste jednou od zacatku. :wink:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hujeros píše:To Palec : clr CMOS jsem udelal (viz. edit meho prvniho prispevku) a kontakty co jsem nasel na webu jsem zkousel a nic. Problem je v tom ze BIOS je na desce naletovanej a ne v patici.Pokud by byl v patici tak je to OK, takhle nevim. Proto pisu svoje "stupidni" dotazy. Radsi si to precti jeste jednou od zacatku. :wink:

Kód: Vybrat vše

Naposledy upravil Hujeros dne st 21. březen 2007, 11:09, celkově upraveno 4 krát
Tezko se reaguje, kdyz svuj dotaz 4x zmenis :)
Zbytek prispevku v diskuzi je pak naprosto o nicem, nedavaji smysl. Stejne jako tvoje rekace na muj topic ted nedava smysl..

A o stupidnich dotazech jsem nerekl ani slovo..
Jestli ty sam sve dotazy povazujes za stupidni, tak uz se priste netrestej :roll:
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

sorry za nevrle reakce byl jsem z toho dost v pr..li. Vec je vyresena v ramci reklamace vymenou kus za kus.
Jinak ten odkaz na servis je gut (nejak sem ho predtim prehlid), ptal jsem se tam a delaji to do druheho dne v pripade ze je BIOS priletovany - jinak na pockani.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak to je dobre, ze reklamace je vyrizena.. Jinak co se tyce flashe biosu.. Mam taky gigabyte desku a delal jsem to jak pres Q-flash, tak i pres tu utilitku na stahnuti a nahrani biosu ve winech a problemy nenastaly...

Kdyz Q-flash tak radeji koupit uplne novou disketu, naformatovat a pak se do neceho poustet. Ale je divne, ze to samotne nahrani probehlo bez potizi...

Radeji nez se spolehat na disketu, tak asi radeji priste zkusit ten druhy, vyse zmineny zpusob..
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Kdyby někdo potřeboval v liberci, tak se ozvěte.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“