Jan Machalík píše:tn píše:Formát jsem nedělal, protože bych rád zachoval stávající nainstalovaný sw. Takže jsem jenom odinstaloval přes přidat/ubrat programy ovladače Nvidia a pak jsem po restartu nainstaloval ovladače od ATI.
Zdroj mám 400W.
Odinstaluj ovladace, stahni si DriverCleaner a odstran pres nej vse co se tyka Nvidie i ATi, pak opet nainstaluj ovladace.DriverCleaner mi zatim pokazde pomohl, ale ze to pujde i tobe nemuzu na 100% zarucit.Pokud bude problem pretrvavat tak jedine format

neni prece problem si vsechno zalohovat na dvd....
Tak jsem zkusil DriverCleaner a vymazal jsem všechny ovladače, ale nepomohlo to. Zkusil jsem i Omega ovladače a NGO ovladače, ale stále to tuhne. Nakonec jsem vzal druhý testovací HDD, zformátoval jsem ho a nainstaloval čistý XPSP2 a pak ATI Catalyst 7.2, ale ani to nepomohlo. Zkusil jsem i nějaký změny v biosu, ale pořád žádný velký úspěch.
Normálně mi najede systém a dokud nepustím nějakou hru nebo testovací program na grafiku tak to jede. Jakmile zkusím třeba 3DMark2001, tak se program normálně spustí, objeví se úvodní obrazovka, tak spustím test a potom se objeví první test s autem a najednou PC vytuhne. Stejně tak když zkusím FarCry, tak se normálně spustí a když spustím nahrání levelu tak to zase vytuhne. Zkusil jsem dát na grafiku i větrák, protože tam je jenom pasiv a docela to topilo, větrák to krásně chladil, ale stejně to vždycky vytuhne jako bez větráku.
Když jsem se díval do ATI Catalystu na info o grafice tak tam bylo, že frekvence jádra je 594MHz a frekvence pamětí je 792MHz (je tam 396 x 2, jsou to DDR2). Ta frekvence jádra mi přijde hrozně vysoká, ale nijak jsem to nepřetaktovával. Když dám default, tak to zůstává stále stejné. No zdá se mi to nějak moc těch 594MHz na jádro.
Přitom na stránkách výrobce hisdigital.com i všude na e-shopech, kde tuhle kartu nabízejí, tak uvádějí frekvenci jádra 450MHz a frekvenci pamětí 500MHz.
Nemám něco nastavit ohledně AGP v biosu ???
Nevíte někdo co s tím ???