-!- Radeon X1300 - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

vmax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vmax »

zdravim vsechny, vlastnim tuhle kartu:
kód:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34584

a chci se zeptat, jestli neexistuje nejakej zpusob na ovladani ventilatoru??? sem vetsinu casu na pc jen vi winech a podle me grafika strasne huci (zbytecne). diky moc za odpovedi vmax Smile (v rivatuneru nemuzu najit kde by se to dalo regulovat)
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Na řízení otáček zkus ATi Tray tools
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
vmax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vmax »

Sinpa píše:Na řízení otáček zkus ATi Tray tools
tam sice ta moznost je, ale napise mi to: No supported hardware found.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

skus atitool.....a v rivatuneri je to pod adapter(tam je napisane aku mas kartu)/customize/lowlevel system tweaks/fan..len otazka je ci je tvoja GK podporovana... :wink:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
vmax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vmax »

fat4l píše:skus atitool.....a v rivatuneri je to pod adapter(tam je napisane aku mas kartu)/customize/lowlevel system tweaks/fan..len otazka je ci je tvoja GK podporovana... :wink:
v tom rivatuneru je jedine zalozka overclocking (nebo tak nejak) a o fanu tam nikde nic neni...bohuzel....
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

x1300pro NEMA moznost softwarove ridit otacky vetracku.. leda ze by sis koupil jinej s rucni regulaci.. nebo tenhle upravil :wink:
tn
Nováček
Nováček

Problém zprovoznit HIS Excalibur X1300 256MB na Asus A8V-MX

Příspěvek od tn »

Mám desku Asus A8V-MX s Athlonem 3000+ a nějak se mi nedaří zprovoznit graf. kartu HIS Excalibur X1300 256MB.
Po zasunutí do AGP a připojení přídavného napájení se po najetí WinXPSP2 najde nový hw. Nainstaluji ovladače z CD a po restartu někdy zatuhne PC ještě než se objeví přihlašovací obrazovka. Někdy se normálně přihlásím a po chvilce blikne obrazovka nebo se rozsype obraz a obrazovka zčerná a PC zatuhne. Někdy změním rozlišení a PC zatuhne až za chvíli. Zkoušel jsem ovladače Catalyst z dodaného CD i z netu v7.2 ale vždy to dopadlo stejně.
Někdy to spadlo také do modré obrazovky na nějaký dll soubor od ATI - myslím že Ati2dvg.dll nebo tak nějak.

Předtím jsem měl Nvidii GF5200FX a ta běžela v pohodě.
Nemám něco přenastavit v biosu nebo laborovat s ovladačema na chipset ?
Případně na graf.kartě je nějaký jumper JU2. V manuálu jsem to nikde nenašel. Nevíte k čemu slouží ?

Poraďte prosím, už fakt nevím co s tím.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém zprovoznit HIS Excalibur X1300 256MB na Asus A8V

Příspěvek od Stratos »

tn píše:Mám desku Asus A8V-MX s Athlonem 3000+ a nějak se mi nedaří zprovoznit graf. kartu HIS Excalibur X1300 256MB.
Po zasunutí do AGP a připojení přídavného napájení se po najetí WinXPSP2 najde nový hw. Nainstaluji ovladače z CD a po restartu někdy zatuhne PC ještě než se objeví přihlašovací obrazovka. Někdy se normálně přihlásím a po chvilce blikne obrazovka nebo se rozsype obraz a obrazovka zčerná a PC zatuhne. Někdy změním rozlišení a PC zatuhne až za chvíli. Zkoušel jsem ovladače Catalyst z dodaného CD i z netu v7.2 ale vždy to dopadlo stejně.
Někdy to spadlo také do modré obrazovky na nějaký dll soubor od ATI - myslím že Ati2dvg.dll nebo tak nějak.

Předtím jsem měl Nvidii GF5200FX a ta běžela v pohodě.
Nemám něco přenastavit v biosu nebo laborovat s ovladačema na chipset ?
Případně na graf.kartě je nějaký jumper JU2. V manuálu jsem to nikde nenašel. Nevíte k čemu slouží ?

Poraďte prosím, už fakt nevím co s tím.
a delal si format diskua novy win kdyz si prechazel z ty Nv? a jakej mas zdroj ta ati asi trosku vic papa nez ta FX cos mel predtim
tn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tn »

Formát jsem nedělal, protože bych rád zachoval stávající nainstalovaný sw. Takže jsem jenom odinstaloval přes přidat/ubrat programy ovladače Nvidia a pak jsem po restartu nainstaloval ovladače od ATI.
Zdroj mám 400W.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

tn píše:Formát jsem nedělal, protože bych rád zachoval stávající nainstalovaný sw. Takže jsem jenom odinstaloval přes přidat/ubrat programy ovladače Nvidia a pak jsem po restartu nainstaloval ovladače od ATI.
Zdroj mám 400W.
Odinstaluj ovladace, stahni si DriverCleaner a odstran pres nej vse co se tyka Nvidie i ATi, pak opet nainstaluj ovladace.DriverCleaner mi zatim pokazde pomohl, ale ze to pujde i tobe nemuzu na 100% zarucit.Pokud bude problem pretrvavat tak jedine format :wink: neni prece problem si vsechno zalohovat na dvd....
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
List
Nováček
Nováček

X1300

Příspěvek od List »

Měl bych takovou otázečku. Koupil jsem přes inzerát GK Ati X1300, když jsem ji dal do svého PC, kde jsem předtím měl ATI 9200SE (ovladače od Omega), tak se mi na monitoru objevily pouze vertikální pruhy. Jelikož jsem obdržel pouze kartu bez ovladačů a manuálu, tak bych se chtěl zeptat, zda konektor v pravém rohu je pro externí napájení, nebo si karta vystačí s napájením přes AGP slot, ve kterém je umístněna. K mému PC dodávám, že je osazen 300W zdrojem. Díky za info.
tn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tn »

Jan Machalík píše:
tn píše:Formát jsem nedělal, protože bych rád zachoval stávající nainstalovaný sw. Takže jsem jenom odinstaloval přes přidat/ubrat programy ovladače Nvidia a pak jsem po restartu nainstaloval ovladače od ATI.
Zdroj mám 400W.
Odinstaluj ovladace, stahni si DriverCleaner a odstran pres nej vse co se tyka Nvidie i ATi, pak opet nainstaluj ovladace.DriverCleaner mi zatim pokazde pomohl, ale ze to pujde i tobe nemuzu na 100% zarucit.Pokud bude problem pretrvavat tak jedine format :wink: neni prece problem si vsechno zalohovat na dvd....
Tak jsem zkusil DriverCleaner a vymazal jsem všechny ovladače, ale nepomohlo to. Zkusil jsem i Omega ovladače a NGO ovladače, ale stále to tuhne. Nakonec jsem vzal druhý testovací HDD, zformátoval jsem ho a nainstaloval čistý XPSP2 a pak ATI Catalyst 7.2, ale ani to nepomohlo. Zkusil jsem i nějaký změny v biosu, ale pořád žádný velký úspěch.
Normálně mi najede systém a dokud nepustím nějakou hru nebo testovací program na grafiku tak to jede. Jakmile zkusím třeba 3DMark2001, tak se program normálně spustí, objeví se úvodní obrazovka, tak spustím test a potom se objeví první test s autem a najednou PC vytuhne. Stejně tak když zkusím FarCry, tak se normálně spustí a když spustím nahrání levelu tak to zase vytuhne. Zkusil jsem dát na grafiku i větrák, protože tam je jenom pasiv a docela to topilo, větrák to krásně chladil, ale stejně to vždycky vytuhne jako bez větráku.
Když jsem se díval do ATI Catalystu na info o grafice tak tam bylo, že frekvence jádra je 594MHz a frekvence pamětí je 792MHz (je tam 396 x 2, jsou to DDR2). Ta frekvence jádra mi přijde hrozně vysoká, ale nijak jsem to nepřetaktovával. Když dám default, tak to zůstává stále stejné. No zdá se mi to nějak moc těch 594MHz na jádro.
Přitom na stránkách výrobce hisdigital.com i všude na e-shopech, kde tuhle kartu nabízejí, tak uvádějí frekvenci jádra 450MHz a frekvenci pamětí 500MHz.

Nemám něco nastavit ohledně AGP v biosu ???
Nevíte někdo co s tím ???
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj bud ti nestiha zdroj nebo je spatna grafika a reklamuj
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

v biosu muzes skusit fast writes a ty prilehle blbustky na disabled...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
tn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tn »

No zdroj snad stíhá, vždyť tam nemám nic extra - Athlon 3000+, 2x512MB DDR RAM 400MHz, HDD40GB 7200ot., DVD-RW a tu grafiku ATI X1300.
Myslíte, že by to zdroj 400W nezvládal ???
tn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tn »

To mě spíš zaráží ty frekvence jádra a pamětí na grafice.
Oproti údajům uváděným všude na netu jsou cca o 1/3 vyšší a to jsem to nijak nepřetaktovával. Jak byla v krabici, tak jsem ji zapojil a jenom jsem nainstaloval ovladače a pak jsem zkoušel test a nebo hru.
Jak jsem psal výše jádro má mít 450MHz a má 594MHz a paměti mají mít 500MHz a mají 792MHz.

To se mi zdá nějaký divný. Nebo myslíte, že je to v pořádku ???
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

tn píše:...
Pouzivaj tlacitko EDIT a nemusis robit zbytocne novy prispevok :wink:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Zdravím, dnes jsem si nainstaloval win vista ultimate (zatím 30denní trial).
Stáhnul jsem ovladače z webu ati.com (visty 32-bit->radeon->radeon x1300 series).
Stáhnul jsem je, nainstaloval, restartoval...
Ale ovladače nejdou, pořád tam jsou ty windowsovský a třeba filmy pořád tahá procesor.
Když dám Catalyst a potom Easy & Quick setup, ukáže se mi tohle, a nemůžu nic dělat...
Obrázek
Co s tím, chci rozjet hry Smile Díky...
Boo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boo »

palda píše:x1300pro NEMA moznost softwarove ridit otacky vetracku.. leda ze by sis koupil jinej s rucni regulaci.. nebo tenhle upravil :wink:
Dovolím si nesouhlasit, vlastním Sapphire Radeon x1300Pro AGP a programem ATI Tool jdou otáčky ventilátoru regulovat. 8-)
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

mam zavaznejsi problemik dako sa mi nezdaju teploty su dost viskoe mam nanvosie ovladace a v ati tools pri teste sa pohybuje teplota do 100 stupnu jadro a 50 ten chip ci c oto (doteraz som mal nvidiu) a zda sa mi to akosi moc neda sa nastavit aby siel vetracik rychlejsie ? ... aby sa teplota drzala nizsie ? na 65% otackach to nastavuje ale dava aj mensie .... v normalnom stave wo vine ma 75 stupnov
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“