jaký je nejlepší FireWall ??

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

zajimalo by me jestli je potreba ZoneAlarm nejak slozite nastavovat - programy, ktere potrebuji pristup na internet atd.. diky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Cujo píše:zajimalo by me jestli je potreba ZoneAlarm nejak slozite nastavovat - programy, ktere potrebuji pristup na internet atd.. diky
nastavovat je potřeba každej firewall :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

napsal jsem nejak slozite pokud dobre vidim :roll:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Mám problém s Comodo firewall. Když ho nainstaluju, tak už se nemůžu dostat na net, kde ho mám nastavit aby to jelo? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Taky jsem ho nedavno instaloval a pokud je komponent monitor nastaveny na mod Learning, tak se fw pta, jestli se jednotlivym programum pristup na net povoli nebo ne. Nic moc dalsiho jsem nenastavoval.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mr. Dirk píše:Mám problém s Comodo firewall. Když ho nainstaluju, tak už se nemůžu dostat na net, kde ho mám nastavit aby to jelo? :?
Máš tam mj. průvodce konfigurací @ zóna Internet...
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Tak dneska jsem měl zas náladu na měnění firewallu, tak šel pryč ZoneAlarm..
Jetico Firewall vypadá docela hezky, jen mi přišlo šíleně nepřehledný to nastavení, vůbec jsem se nevyznal v těch jeho pravidlech a navíc mi přišlo, že to veškerý nastavení za pět minut zapomněl (povolil jsem opeře přístup na net a po chvíli surfování se to ptalo znova a pořád dokolečka ať jsem tom dialogu volil cokoli...)
Teď mam ten Comodo a zatim naprostá spokojenost. Sice jsem se trochu musel orientovat v tom nastavení a trocho mi vadí, jak je udělaný to Activity, ale jinak je to v pohodě, ptá se jen když je něco potřeba a hlavně mi přijde, že je teď počítač několikrát rychlejší (rozdíl třeba v Battlefieldu 2142 je oproti ZoneAlarmu fakt velikej, nevim, co za to může).
Jedinej problém, na kterej jsem narazil, je to, že třeba při spuštění battlefielda to vyhodilo otázku jestli chci povolit přístup na internet, bohužel byla pod battlefieldem a ten se tvářil zaseknutě. Ale tak to vyřeší alt+tab.

// tak teď nevim, ale přijde mi, že mi najednou nějak vymrzává explorer.. Třeba teď jsem klepnul, že chci spustit QIP a nic se neděje, nic novýho nejde spustit, ale se spuštěnýma programama můžu dělat... a tak za pět minut pak vyskočí
Obrázek
explorer se ukončí a pak to jede dobře.. Něco ten comodo blokuje, ale nevim co, resp. kde to vypnout...
//tak vypl jsem application behavior analysis, restartoval a zatim se to tváří v pořádku...
Naposledy upravil(a) jenda.69 dne sob 24. bře 2007, 19:04, celkem upraveno 1 x.
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Máte v Component Monitor v Comodu taky ukrutny mnozstvi dll knihoven? Hadam, ze jich tam mam pres stovku. Pritom aplikaci, ktere (ne)muzou na net mam asi 15. A nejsem si vedom, ze bych tolik knohoven povoloval. imho nevite o nejakym navodu, jak to lip nastavit?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Měl bych takovou malou otázku - nijak výrazně nevěřím Microsoft Firewallu ve Windows Vista (jádro má stejný jako v XP, akorát myslím umí blokovat aka sledovat oba směry komunikace) - je nějaký kvalitní free řešení, kterým bych ho mohl nahradit, popř. je někdo schopnej mi tenhle pocit vyvrátit? Co jsem koukal tak zatím ty, co mám vyzkoušený ještě z XP, na Vistách nejedou (Kerio a Comodo), Jetico je placený a o těch ostatních toho moc nevím :oops: ... Díky.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Baron Prášil píše:tady by měl bejt průběžně aktualizovanej seznam softu pro Vistu
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
Jj, tenhle web znám a díky za nevyvracení :) ...

Máte, prosím, někdo zkušenosti s některým FW, který je na tom výše uvedeným webu? Vynecháme-li alfa verzi Comoda?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Comodo firewall pro Vistu je zatím ve fázi Alpha 2. Cca do měsíce bude v3.0 final. Jinak velmi špičkový Agnitum mě zklamalo svým přístupem k Vistě. Vypadá to, že letos nová verze pro Vistu nebude.

Zkoušel jsem KIS 7.0 a v pohodě. Jetico mi nesedlo s nastavením, nepřehledné.

Zatím jedu na integrovaným FW, hodně jsem si pohrál a překopal jednotlivý rulesy, nastavil si konkrténí porty a směry a můžu Vám říct, že to neni zas tak špatný, ale je to hold na delší posezení bez možnosti exportu při přeinstalaci Visty. To zamrzí.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

jak mám nastavit COMODO abych moch sdílet přípojení k netu a soubory?
prosím návod jak pro debila :) thx
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“