Záhadné chování domácí sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Záhadné chování domácí sítě

Příspěvek od Jakub24 »

Spojil sem si doma 2 PC síťovým kabelem. Instalace proběhla relativně v pořádku, počítače se vidí, ping je 0ms, soubory sdílet jdou. Problém je ale se sdílením připojení k internetu. Nejdřív vůbec nešlo. Nějakou dobu sem si hrál s nastavením firewallu (firewall mám od Zone Alarmu), a s nastavením sdílení připojení ve Windows, a po nějaké době začalo fungovat, a z druhého PC bez přímého připojení k internetu šlo prohlížet internetové stránky atd... Jenže zhruba po deseti minutách používání přestalo připojení fungovat. Znovu sem si začal hrát s nastavením firewallu a sdílení připojení, a opět na druhém pc připojení začalo fungovat. Ale po cca deseti minutách začalo být připojení na druhém pc hrozně pomalé, a nakonec opět přestalo fungovat úplně. Zajímavé je, že jsem si nikdy nevšimnul, po jaké změně v nastavení to začne fungovat, připadá mi že nastavení je víceméně stejné jako když připojení nefunguje. Zvláštní je také, že ve chvíli, kdy připojení k internetu nefunguje, nevidím v prvním PC sdílené složky z druhého PC, ale na druhém počítači vidím všechny složky z prvního v pořádku. Neví někdo pls jak tohle vyřešit?
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Teď sem zjistil, že programy jako ICQ, Skype a podobně normálně fungují, ale stránky pořád prohlížet nejdou. Nastavením prohlížeče to ale myslím nebude, zkoušel jsem to v Mozille i Exploreru s různým nastavením. Opravdu nikdo netuší kde by mohl být problém?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

pěkný. a co uplně vypnout firewall na chvíli? pak by bylo jasno.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Jakub24 píše:Teď sem zjistil, že programy jako ICQ, Skype a podobně normálně fungují, ale stránky pořád prohlížet nejdou. Nastavením prohlížeče to ale myslím nebude, zkoušel jsem to v Mozille i Exploreru s různým nastavením. Opravdu nikdo netuší kde by mohl být problém?
Tohle je často problém DNS serveru. Protože icq a skype používá pevné IP adresy, zato v prohlížeči je nutné převést adresu na IP adresu za pomocí DNS serveru, který buď nemáš nastavený nebo je nedostupný. Doporučuju zkontrolovat.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Takže firewall jsem vypnout zkusil, a situace je pořád stejná. Tím to nebude.
S tím DNS nevím, pravdou je že jsem ho měl nastavené špatně, tak jsem na druhém PC ve vlastnostech připojení nastavil DNS 10.102.0.252, ale připojení stejně nefunguje. Není s tím DNS potřeba nastavit ještě něco?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“