Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
sw.Lubomir
Nováček
Nováček

Příspěvek od sw.Lubomir »

Zakoupil jsen si tuto desku a nemohu se po instalaci systému xp sp2 synchronizavat s časovým serverem v internetu. V praxi se to chová tak, že nejdou aktualizace, update a ani aktivace. Po zkušební instalaci windows vista se to chová úplně stejně a nelze aktualizovat ovladače. Tuto instalaci jsem i zkusil(disk dát do computeru s nforce3 čipsetem)a normálně to fungovalo.
Je to na reklamaci - vadná deska nebo jde o nějaký neduh čipsetu nforce4?
Setkal se s tím někdo?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

sw.Lubomir píše:Zakoupil jsen si tuto desku a nemohu se po instalaci systému xp sp2 synchronizavat s časovým serverem v internetu. V praxi se to chová tak, že nejdou aktualizace, update a ani aktivace. Po zkušební instalaci windows vista se to chová úplně stejně a nelze aktualizovat ovladače. Tuto instalaci jsem i zkusil(disk dát do computeru s nforce3 čipsetem)a normálně to fungovalo.
Je to na reklamaci - vadná deska nebo jde o nějaký neduh čipsetu nforce4?
Setkal se s tím někdo?
je ty ses ten z CZC co? :) sem na tebe nejak zapomnel,nemas nainstalovany vsechny blbiny k desce? treba ten nforce FW nebo jak se to jmenuje? jenom cista instalace a nejde aktualizovat?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
sw.Lubomir
Nováček
Nováček

Příspěvek od sw.Lubomir »

Jo jo. Jen čistá instalace visty, tak xp. Zaráží mě, že jsem v žádné diskuzi na toto téma nenarazil.
Ve vistách ani nedávám cd s ovladači do kompu neb ovladače si to našlo defaultní.
Samozžejmě jsem zkoušel i firmware, ale novější než FB není nebo jsem nenašel a ruzné ovladače. Má to ještě souvislost ze zvukovkou, ta taky nejde (jen ve vistě) a když je stahnu a nainstaluju - jsou pro vistu.
Ani bych se toho že to nejde synchronizovat nevšíml ale visty si právě chybějící ovladače a aktualizace stahují sami.
Pak jsem to zkusil v XP a tam to taky nejde, zvukovka ano.
Gagoo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gagoo »

Díky - článek je super - dá se to shrnout tak, že výkon PC u většiny her je na procesoru hodně nezávislý a tam kde závislost je (Gothic3, Company of Heroes, Oblivion) je nárůst FPS nejsilnějších procesorů proti nejslabším maximálně 30-40% (ovšem rozdíl v ceně je klidně 9-10ti násobný) Vypadá to že výrobci GK už mají vývojáře her zcela pod palcem, zatímco výrobci CPu se k tomu teprve chystají.
Moje Plečka - CPU: Opteron1212+ sktAM2; MB: MSI AMD 690G; RAM: 4x1GB Adata EE DDR2 800 MHz; 2x320GB Samung spinpoint; VGA: HD3850 256DDR3;Teac 5,1 Head Phones; PSU: OCZ Stealth 500W; CASE: Thermaltake Lanbox lite; Myf: Razer 2100 Boomsalng;
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Takže po roce používání téhle desky, rev. 1.0, musím říct, že už bych do ní nejspíš nešel. Od začátku mám potíže s taktováním, jde to nanejvýš o 5% a to navíc jen někdy. Navíc jsem si teď koupil nový paměti Kingston HyperX 2x512MB 400MHz a málem mě kleplo, když je nemůžu na těch 400MHz bez potíží provozovat. Když to mám na 400MHz, tak mě padá grafická karta. Možná to není problém desky, ale grafiky, ale celkově se mi stejně zdá, že ta deska má s kompatibilitou problémy.
BTW máte tam nainstalený ovladače od NVidie nebo to provozujete na původních windowsovských?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Funda píše:Takže po roce používání téhle desky, rev. 1.0, musím říct, že už bych do ní nejspíš nešel. Od začátku mám potíže s taktováním, jde to nanejvýš o 5% a to navíc jen někdy. Navíc jsem si teď koupil nový paměti Kingston HyperX 2x512MB 400MHz a málem mě kleplo, když je nemůžu na těch 400MHz bez potíží provozovat. Když to mám na 400MHz, tak mě padá grafická karta. Možná to není problém desky, ale grafiky, ale celkově se mi stejně zdá, že ta deska má s kompatibilitou problémy.
BTW máte tam nainstalený ovladače od NVidie nebo to provozujete na původních windowsovských?
jisteze forceware...wokennim neverim

btw k tem pametim...nikde nemas napsany ze ti pujdou pameti ve 2 slotech na 400MHz...oni prave pisou pravej opak!!! na platforme pro s754 je garantovanej beh 2ks pameti na 333MHz!!!,takze bych tady neplival a to ze te malem kleplo je tvoje neznalost,kdybys o tom neco precetl tak nebudes pocitat s tim ze ti pujdou na 400MHz :wink:

k tomu taktovani...zkousels ten procak jinde?

ja uz mam desku pres rok,rev. 1.0 a nemam sebemensi problem
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
TomTom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomTom »

Je možné na desku revize 2.0 flashnout bios F6, který je určen (dle stránek výrobce) pro rev.1.0? :?:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

TomTom píše:Je možné na desku revize 2.0 flashnout bios F6, který je určen (dle stránek výrobce) pro rev.1.0? :?:
Psal mi nekdo z pct fora, ze ma tuhle desku a resili jsme OC.
Rikal,ze ma verzi RH a prave nahral novy bios pro desku F1.
Pry mu to otevrelo nove polozky v menu, ktere tam predtim nebyli a byli to prave nastaveni voltazi..
Jenze to nefungovalo, at jsi to nastavil v biosu jakkoliv, hodnoty voltage zrejme stale zustavali na default. Nejak se mi to nezdalo a tak jsem ho poporosil, jestli mi neposle screen z CPU-Z ze zalozky "mainboard"
Mel jsem tuseni ze jeho rev neni RH, ale prave 2.0

A moje domenka se mi potvrdila.
Kazdy soft u tehle desky ti nahlasi ten puvodni bios, ktery byl na desce, kdyz sis ji koupil. Jaka je aktualni verze zjistis jen podle datumu biosu, ktery se shoduje z informacemi, ktere najdes na oficial strankach gigabyte.
V jeho pripade byl puvodni bios FA. A jedine rev 2.0 ma oznaceni biosu jen pismeny, ostatni revize maji vzdy kombinaci F a nejakyho numera.

Mrknul do manualu, tam to bylo uvedeno na prvni strane.

Proc to pisu?.. Jde o to, ze se mu povedlo nahrat bios pro jinou revizi, aniz by tim zpusobil desce jakoukoliv ujmu. Vsechno fungovalo. Jeste podivnejsi je, ze to delal pres @BIOS, tedy soft od gigabyte, ktery se z windows pripoji k netu, stahne nejaktualnejsi bios a flasne ho.. Jestli to nechal automaticky vyhledat, mel by mu najit bios pro jeho revizi desky.

Takze abych se dostal k odpovedi. Ten bios tam nahrat muzes, pravdepodobne to deska prekousne, ale smyslu to moc nema - stejne ti ty nove polozky, ktere se ti nabidnou, nepujdou nastavit...
TomTom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomTom »

Ani mi tak nejde o nove polozky v menu, protoze to ze nejde menit napeti pro cpu asi souvisi s layoutem te desky, tudiz nelze cekat, ze by to jiny bios zpravil..
Problem je v tom, ze kdyz zapnu pc, tak se sice rozbehne,ale skonci to u toho, ze huci vetraky,blikaji mechaniky a to je vse, na monitoru nic..vypnout taky nejde.Musim vypnout vzadu na zdroji.A pote kdyz ho zapnu, tak vzdy na druhy pokus nabehne naprosto bez problemu..
Puvodne jsem myslel, ze to je problem zdroje, protoze mam LC 550w, coz neni nejaka extra kvalita, ale pak jsem se nekde docetl, ze nekdo jiny ma taky presne tento samy problem s GB deskou(myslim,ze to byl jiny model)
Tak me zajima jestli by to nespravil novy bios,mam verzi FD,coz je pro rev.2.0 ten posledni..
Flashovat F6 z rev.1.0 asi nebude mit cenu, ma datum vydani starsi nez FD.Jediny novejsi bios je F1, ktery je pro RH revizi,tak nevim jestli ma smysl zkouset jine biosy(je tedy videt, ze by to snad nemel byt problem) nebo jestli je problem nekde jinde?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Muze to byt prave zdroj, asi bych se i vsadil, ze to ono je puvodce problemu.. Flash biosu ti nepomuze.
Zkus jiny zdroj.. Pokud teda mas tu moznost.
SlashSlash
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlashSlash »

prosim prosim :-) hlavne me neukamenujte za blbej dotaz
mam tudlestu desku a chtel bych flsahnout BIOS, ale nemam disketovku pujde to z CD nebo USB flasky??
pokud jo jak nato, predem dik za rady.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Slashi, pujde ti to pres @BIOS
Nainstalujes a uz se jen divas....

Navod jak na to je na strankch gigabyte..
SlashSlash
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no ono to pres ten @BIOS slo :-)
ale ted zas nejde kontrola otacek FANu na CPU :-(
předtim šla jak tady je popsano v rozmezi hodnot 1 - 6
ale ted nejde at tam nastavim co chci :-( proste se vypne vetrak a zacne to pipat :-(
takze ted zadat rady ohledne tohodle :-)
jiank je to revize 2.x
edit: jeste bych se chtel zeptat zda na tehle desce funguje SpeedFan.
SlashSlash
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Omlouvam se, ze to ozivuju,a le nevite, zda se daj nekde sehnat pro tudle desku ovladace pro Visty 64b??popripade zda ta deska pod tema vistama vubec jede.
peleus
Nováček
Nováček

Příspěvek od peleus »

Tak jsem si taky zahral tak trochu na overclockera a podarilo se mi dostat z meho compu z puvodnich:
SEMPRON 3300+ 2Ghz, 1024 MB RAM/400 Mhz (2 x 512 Mhz singleside)
GPU GF 7300 GT 450 Mhz, 256 MB RAM/ 800 Mhz
350W zdroj,deska rev.2.0
toto :
CPU 2428 Mhz ,RAM 422 Mhz vse stabilni asi 6 hod. v PRIME95
GPU 525 MHz,880 Mhz
pri FSB 255,HT 2.5, CPU/DDR RATIO 2/1,66, COMMAND RATIO 1T a nasobic snizen na 9.5.

To vse bez upravy napeti, jelikoz na rev.2.0 to ani nejde, coz je skoda! Dalo by se z toho dostat jeste beztak vice. Mrzi me akorat ta grafika, ze nejde lepe nastavit. Chtelo by to pro stabilitu zvysit napeti na PCIe ,ale nevim jak na to, resp. to snad na tehle desce ani nejde nebo se pletu ? Vetracku mam 5 a pridam jeste jeden malicky na chipset.Ne ze by nesnesl tak velkou teplotu, ale je mi lito okolnich soucastek, obzvlaste kondiku, ktere vysychaji a meni svoje dielektricke vlastnosti, coz pak zpusobuje casem postupne nepravidelne chyby MB az po jeji totalni DEATH!
V 3DMARK05 grafika z puvodnich 3280 b. na 3890 b. a CPU z asi 3600 na 5280 b.!
Ma jeste nekdo nejaky navrh jak to jeste vice vylepsit? Teplota CPU i pri dlouhodobe zatezi nepresahne 44 st.C pri okolnich 22 st.C, takze teplotni rezerva tu jeste je!
S pozdravem Peleus
jarda24
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarda24 »

Chci dokoupit 1ks RAM 512MB 3200 DDR na desku Gigabyte GA-K8NE - nVidia nForce4 4X. Mám tam 512MB A-Data a potřebuju poradit jakou značku mám koupit, aby to šlapalo. Četl jsem,že někomu to na téhle desce např. nenaběhlo s 2 ks 512MB Corsairama,ale s jednotlivýma ano.A tak kdo má tuhle desku s A-data a přikoupil další ramku, s čím Vám to funguje. Uvažuji o A-data, V-data nebo Kingmax.
Mirekprf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirekprf »

Mě to funguje s 2krát 512MB 400Mhz Kingmax....
GYGABYTE GA-K8NE s. 754, CPU Sempron 64 2800+ Palermo, GF6800 GS 424/1000Mhz, RAM 2krát 512MB KINGMAX 400Mhz, HDD MAXTOR 250GB/16MB, TV karta
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

kamos na A-data + transcend a v poho
Ryzen 7 5800X3D + 2x16Gb Crucial Ballistix 3200 Mhz + Asus ROG STRIX B550-F GAMING + Asus Dual RTX 4070
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

jarda24 píše:Mám tam 512MB A-Data a potřebuju poradit jakou značku mám koupit, aby to šlapalo.
Kdyz bylo pc nove, mel jsem na vyzkouseni 2xV-DATA.. Slapali v pohode, jen ta rychlost padla na 333MHz, protoze byli oboustranne. Ale zadna veda, v biosu stacilo prenastavit delicku pameti z "Auto" na 2/2.. Vyhni se Gooram, to je asi jediny vyrobce u ktereho jsem mel problemy.. ( V tehle desce jsem je nezkousel) Tyhle pameti jsou neskutecny.. Clovek nikdy nevi jestli pojedou nebo ne.. Staci je treba hodit do jine desky a jedou bez problemu... No ale asi nikdo nechce zazit pocit nejistoty :)

Idealne kdybys sehnal tu samou.. A kdyby ne, nemusis se bat to i michat.. Treba prave zminovane Transcend jsou ok..
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

mně valej 512MB Samsung + 256MB A-Data, taky spadly na 333, ale nic ti nebrání si to nastavit jak chceš.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“