Chyba při flashování BIOSu
Moderátor: Eddward
- Boresprut
- Začátečník

Chyba při flashování BIOSu
Zravim. Včera sem zkoušel flashovat novej BIOS na základku NF7-S 2.0
Ale vůbec sem to nezvlád. Zkoušel sem to pomocí programu FlashMenu. Když to dojelo tak mi to něco napsalo já blbec si to ani nepřečet a zmáčknul OK nebo co to tam vlasně bylo. Počítač se restartoval a už nenaběhl. Teď když ho zapnu tak je to pořád stejný komponenty se rozeběhnou ale nic ani nezapípá a na monitoru se taky nic neukáže.
Nevíte někdo co stím??? V tomhle se fakt nevyznám!
Doufám že to není na novou základku.
//Změněn název threadu - TomV
Ale vůbec sem to nezvlád. Zkoušel sem to pomocí programu FlashMenu. Když to dojelo tak mi to něco napsalo já blbec si to ani nepřečet a zmáčknul OK nebo co to tam vlasně bylo. Počítač se restartoval a už nenaběhl. Teď když ho zapnu tak je to pořád stejný komponenty se rozeběhnou ale nic ani nezapípá a na monitoru se taky nic neukáže.
Abit NF7-S - nVidia nForce2, Athlon XP 2800+ Barton @2300MHz, Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro, 2x 512MB DDR 450MHz A-DATA, Seagate Barracuda - 120GB SATA, Combo Teac DW-548DB , FDD mechanika, ,KME MiddleTower ATX CX-5759 P4-400W, Windows XP Profesional, Logitech Z-2200 http://boresprut.borec.cz/
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jedinou tvou nadeji je, ze mas vyjimatelny Bios a nejaky dobrak s dvoubiosovou deskou ti to flashne. Ale musel by byt kompatibilni. Jeste jsou teda takovy masinky na zalohovani a obnoveni Biosu, ale musi mit ten dany Bios nahrany, maji vlastni format, takze stahla verze Biosu by ti nepomohla, musel bys sehnat cloveka se stejnym Biosem jak mas ty. Mrkni na to a kdyztak si zaloz thread
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
- Boresprut
- Začátečník

Hm a neoživila by mi to nějaká firma???
Abit NF7-S - nVidia nForce2, Athlon XP 2800+ Barton @2300MHz, Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro, 2x 512MB DDR 450MHz A-DATA, Seagate Barracuda - 120GB SATA, Combo Teac DW-548DB , FDD mechanika, ,KME MiddleTower ATX CX-5759 P4-400W, Windows XP Profesional, Logitech Z-2200 http://boresprut.borec.cz/
- mhl
- Středně pokročilý

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nepovedlo se ti korektně flashnou BIOS. To se občas stane, hlavně klid...
Na novou desku to není. Zeptej se ve firmě, kde jsi desku kupoval, jestli jsou schopní flashnout BIOS pro tvojí desku samostatně. Škoda, že nejsi pražák, tam ti to (myslím v GME, nebo kde) asi za stovku flashnou, když jim přineseš čip a disketu s obrazem BIOSu. Zkus se taky poptat tam u vás, jestli tam není nějaká firma, zabývající se elektronikou, ta by to taky mohla umět...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Boresprut
- Začátečník

TomV píše:Nepovedlo se ti korektně flashnou BIOS. To se občas stane, hlavně klid...Na novou desku to není. Zeptej se ve firmě, kde jsi desku kupoval, jestli jsou schopní flashnout BIOS pro tvojí desku samostatně. Škoda, že nejsi pražák, tam ti to (myslím v GME, nebo kde) asi za stovku flashnou, když jim přineseš čip a disketu s obrazem BIOSu. Zkus se taky poptat tam u vás, jestli tam není nějaká firma, zabývající se elektronikou, ta by to taky mohla umět...
Já jí kupoval v CzechComputer. Tady u nás by to mohly dělat asi jen v http://eshop.kak.cz/ tak se jich tam zejtra dojdu zeptat.
- Boresprut
- Začátečník

Jde vůbec z tý mí desky vyndat ten čip s BIOSem????
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co já vím, tak každá novější deska má čip BIOSu v patici. Se podívej a budeš to vědět najisto...Boresprut píše:Jde vůbec z tý mí desky vyndat ten čip s BIOSem????
//Edit - teď jsem na to koukal a jde to...
The problem has been eaten.

- roxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miskoboss
- Začátečník

mel jsem uplne ten samej problem
flashoval jsem BIOS pres flashmenu a deska na prvni boot nabehla, rikam si super, povedlo se
napodruhe jsem pretaktoval a deska nic!!!
nepomohl clear CMOS, ani podrzeni pri startu alt+F2!!!(to bys mohl zkusit)
proste me to uplne umrelo!!
bojim se, ze to bude i tvuj pripad
flashoval jsem BIOS pres flashmenu a deska na prvni boot nabehla, rikam si super, povedlo se
napodruhe jsem pretaktoval a deska nic!!!
nepomohl clear CMOS, ani podrzeni pri startu alt+F2!!!(to bys mohl zkusit)
proste me to uplne umrelo!!
bojim se, ze to bude i tvuj pripad
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- veles
- Začátečník

Jestli se ti pri startu pokousi sahat na disketovou mechaniku, tak mas jeste sanci, nektere BIOSy si chrani oblast, ktera umi nabootovat z diskety, na ni podstrcis v autoexecu flashovani a je vyhrano - pokud se flashovani povede.
Doplneno: V autoexec.bat by melo byt pouze toto:
awdflash nf7d_22.bin /Py /Sn
Doplneno: V autoexec.bat by melo byt pouze toto:
awdflash nf7d_22.bin /Py /Sn
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chyba při flashování BIOSu
ja som to uz robil a zistil som ze ti staci kdo ma nielen taku istu dosku ale staci len chipset a tiez by to malo ist mne sa to podarilo mozno stastie ale za skusku nic nedasBoresprut píše:Zravim. Včera sem zkoušel flashovat novej BIOS na základku NF7-S 2.0