Nový HDD WD na starším PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Gotlib
- Nováček

-
Nový HDD WD na starším PC
Mám počítač Ipentium celeronA 350Mhz.Koupil jsem nový HDD WD 40Gb.Bios mi ho nechce detekovat.Co s tím??
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud BIOS nesezenes, tak nudes muset splasit radic do PCI... ponekud drahe...random píše:Treba sa popozerat po novsom BIOSe pre zakladnu dosku!
Ak by ho aspon zistilo ( aj ked s nespravnou kapacitou )..... staci pouzit utilitu od vyrobcu disku..... ten BIOS je vsak rozhodne jednoduchsie riesenie....
- Dirk Dygler
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jednoznacne by som suhlasil s tym biosom, mal som podobny problem a vyriesil som ho novym biosom. Stare dosky nemaju v biosoch podporu velkych diskov.
Skus sa na ten bios pozret tuto :
ftp://mobokive.dyndns.org/Archive/LuckyStar/
Skus sa na ten bios pozret tuto :
ftp://mobokive.dyndns.org/Archive/LuckyStar/
- Lucifer
- Začátečník

Pokud BIOS nepomuze je koupe radice zbytecna - staci si pro ten disk sehnat utilitku od vyrobce ktera ten disk dokaze zpristupnit/naformatovat... Obchazi to limity BIOS-u, dulezite je aby se ten disk chytnul jako cokoliv jineho, coz nebyva problem.
Me se povedlo sveho casu takhle rozchodit i 80GB disk na P-75, v pohode na plnou kapacitu
Me se povedlo sveho casu takhle rozchodit i 80GB disk na P-75, v pohode na plnou kapacitu
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- cvalavik
- Nováček

- Špidla
- Začátečník

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový HDD WD na starším PC
bud najdi novsi bios alebo sa budes musiet vzdast 8gb na disku das 32gb limit a potom by ti mal bios detektnut ale skus radsej ten bios napis aku mas dosku a typGotlib píše:Mám počítač Ipentium celeronA 350Mhz.Koupil jsem nový HDD WD 40Gb.Bios mi ho nechce detekovat.Co s tím??