Nenastartuje se PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Flamerr
Nováček
Nováček

.

Příspěvek od Flamerr »

No, dneska mi dosel novy zdroj za ten reklamovany (aspon teda pisou ze je novy :) )

Tak jsem opet rozebral cast stareho PC a slozil nove PC se zdrojem co mi dneska dosel, za ten nefunkcni reklamovany. Cely nateseny chci zapnout PC a co se nestane? Ten samy problem... tedka uz vazne nemam energii na nic :)

Muze se stat, ze mi proste tenhle typ zdroje nefunguje v mem PC a jiny zdroj jede? Protoze v jedne firme co jsme predtim zkouseli pouze 350W zdroj na rozbehnuti PC, tak v pohode slapal. Tenhle Fortron 500W co mam proste mi nejede. Jeste me tak napadlo, ze mi mohli poslat ten samy co jsem jim daval na reklamaci :) ale to snad ne! :)

Jeste to tady doplnim mou sestavu + jaky zdroj tam mam.

deska Gigabyte SP-DS4, procesor E6600, grafika 8800GTX, 2x 1GB Kingston 750Mhz, 1x SATA disk no a dalsi asi uz neni moc podstatne...

Jinak jedna se o zdroj: Fortron 500W/PFC/24PIN,EPS, FSP500-60GLC(PFC)

Jednou jsem se ptal technika z czechcomputer.cz jestli ten zdroj je ok pro tuhle sestavu a odepsal ze jo, tak ja verim ze snad je :). Ale radsi bych se i tady jeste zeptal jestli vubec s timhle zdrojem normalne rozjedu me PC :)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Měl by být ok, ale je to divné... S jiným zdrojem to teda jelo?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

je mozny ze jenom nemas stesti
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

odpoj zdroj a zapni PC. Samo ze nenabehne 8-) , ale meli by se vycistit (omlouvam se za ten "terminus technikus") obvody. Mel jsem podobny problem, menil jsem zdroje jak sileny a furt nic. nakonec pomohl tento jednoduchy figl. Deska mi od te doby slape.
Pokud to nepomuze, tak to bude zrejme chyba zakladovky => reklamace
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Jenze deska s jinym zdrojem slape. Tak me napadlo jestli nevite zda deska gigabyte 965p-ds4 tudiz kterou mam potrebuje -5V v tom 24pinovem ATX konektoru, protoze u tohoto zdroje ta -5V vetev neni 20+4pinove konektory ze zdroje. Proste v tom 20-ti pinovem ta vetev -5V neni.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Flamerr píše:Jenze deska s jinym zdrojem slape. Tak me napadlo jestli nevite zda deska gigabyte 965p-ds4 tudiz kterou mam potrebuje -5V v tom 24pinovem ATX konektoru, protoze u tohoto zdroje ta -5V vetev neni 20+4pinove konektory ze zdroje. Proste v tom 20-ti pinovem ta vetev -5V neni.
Moment to je jen 20-pin? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Flamerr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flamerr »

Ne, je to 20+4 pin tudiz dohromady 24... jenze kdyz je ten konektor vcelku 24pinovy tak tam nechybi zadna vetev, ale kdyz je to 20+4 (2 kabliky) tak v tom 20ti pinovem chybi -5V vetev aspon co jsem tak u zdroju videl a tak jestli nebude problem v tom, ze moje deska gigabyte 965p-ds4 treba nepotrebuje i tu -5V vetev. Protoze kdyz jsme zkouseli v jedne firme zrovna nejaky zdroj, ktery mel 1 kabel 24pinovy konektor, tak to najelo. Bohuzel jiny zdroj 20+4 pin jsem nemel moznost vyzkouset.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“