-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jak jste spokojení s vaší X1950GT/PRO?

Super, nejlepší karta, jakou jsem zatím měl.
43
30%
Fajn karta za fajn peníze.
71
50%
Dobrý průměr.
5
4%
Čekal jsem trochu víc.
7
5%
Nejhorší grafika, jakou jsem kdy zkusil, tolik problémů jsem s jinou neměl.
15
11%

Celkem hlasů: 141
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Lukfi píše:DS3, jako ty... no doprdele :cry: takže podle tebe si nepomůžu když místo Sapphire koupím ASUS?
ja zkousel 2xasus a stejne (porad jsem nemohl prijit cim to a nechtelo se mi verit ze g.k.) ale pomohla az vymena za jinou...doted moc nechapu v cem byl/je problem (novy bios/nastaveni jsem zkousel, druhou mb, cpu, zdroj)..porad po restartu no signal nebo po ulozeni biosu pri OC, na default vzdy OK
zajimave ze s x1950xt jsem nic takoveho nezaznamenal
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Tak já jen přidám svou zkušenost. Koupil jsem tu od Radima Štěpance Palit x1950GT do AGP, v pohodě jsem ho přetaktoval na takto pro a spokojeně na tom pařim i celkem náročný hry v 1600x1200 :) Naprostá spokojenost. Teplota se zatim nevyšplhala nad 60 stupňů. A nejspíš by šla nataktovat i víc, ale zatim necítím tu potřebu :)
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

Máte někdo s touto kartou zkušenosti/Palit x1950GT 512Mb pci-e / OC,teploty Gpu,Hry atd.

Krom toho že recenzi jsem četl http://www.ddworld.cz/graficke-karty/at ... ou-13.html

:up:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak jsem vyměnil za RX1650XT... jestli to nepude tak už na to kašlu a za čtyři měsíce to vyměnim za něco novějšího
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
mrmza
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrmza »

kasip píše:Zkus dát v ATT 621MHz nebo 627MHz,mne to jede na těch 627MHz.Používám ATT 1.3.6.1007 a Omega ovladače 7.2,tam už je ATT integrované!! :shock:
Takže ani rána. Navíc dostanu občas artefakty i při defaultním nastavení všeho, při 41C. Uvažuju o reklamaci....
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Jestli to dělá artefakty i při defaultním nastavení,tak bych ji reklamoval. :down:
bartes
Nováček
Nováček

ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro

Příspěvek od bartes »

asi jsem lama,ale nejak mi v teto kombinaci asi jsem lama,ale nejak mi v teto kombinaci ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro nejdou taktnout pameti na vic nez def. 1404 nejdou taktnout pameti na vic nez def. 1404 , Changing memory timing is not supported on this chipset
A64X2 3800+|ASUS M2N-E|Kingmax 1024MB800|Sapphire 1950pro 256|Seagate 250GB16MB sataII|Fortron 400W|ModeCom Harry
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lukfi píše:A kde Lukfi sežene Catalysty 7.3?
Omlouvám se za pozdní odpověď: Tady zítra.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Razer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razer »

Tak ja mam X1950 od ASUSteku a naprostá spokojenost zatím. Dostal jsem jí místo schořelé 6800GT od nvidie :lol:. Do Sapphire bych ale nikdy nešel, půlka celýho téma je jen a jen o přehřívání sapphire.
main PC: ASUSTeK A8N32-SLI, AMD Opteron 165 (Scythe Ninja Plus Cooler Rev.2), Geil 2x 1024MB Dual Channel CL2.5 400MHz, Sapphire 2900XT 512MBRAM, Thermaltake Matrix VD2000BNS, Windows Vista Ultimate x86
second PC: Biostar (presne nevim), AMD Duron 1.2GHz, 512MBRAM 133MHz DDR CL2.5, Geforce 4 MX440 128MBRAM, Windows XP SP2
acid44
Nováček
Nováček

problém s X1900PRO při taktováni Core2duo E6400

Příspěvek od acid44 »

Mám problém s X1950 PRO (Sapphire, 256MB) kdyz mam nastaveno jine nez default FSB (1066). Pokud jen mirne pretaktuju, procesor nebo pameti tak s X1950PRO po kratke dobe PC vytuhne (doslova zamrzne obraz, zadne artefakty ani jine chyby), je jedno jestli ve 3D aplikaci nebo ve Win, potom pomuze jen hard reset. Tuto sestavu uz provozuju vic jak pul roku s X800GTO naprosto stabilně při FSB 1600 (proc. 3,2Ghz), ale kdyz tam dam toho noveho Radeona vytuhne. Zkousel jsem uz ruzne nastaveni, uplne minimalni pretakt, vcetne podtaktovani PCIex, ale bez uspechu. Procetl jsem cele toto tema a vsiml si ze je tu par lidi co ma core pretaktovane i s X1950..... Poradí někdo co s tím? :( (Mam prvni revizi DS3, BIOS F10, a procesor rev.2, sestava viz. níže)
| AMD Ryzen 5 5600X + Scythe Mugen 4 PCGH Edition | ASUS Geforce RTX 4070 OC | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | 2x16GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black | Samsung 980 PRO 500GB + Samsung 980 1TB + WD Black 1TB | Sound Blaster Z + Sony MDR-XB700 | Seasonic Focus Plus Platinum - 550W | 27" QHD LG UltraGear 27GL850-B G-SYNC 144Hz | Logitech MX518 |
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Zdá se, že DS3 a cokoliv s jádrem RV570 (RV560) se prostě nemá rádo. Můžeš to leda vyměnit za nějakej bazarovej Radeon X1800/X1900, ty by měly bejt bez problémů.
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

Lukfi píše:Zdá se, že DS3 a cokoliv s jádrem RV570 (RV560) se prostě nemá rádo. Můžeš to leda vyměnit za nějakej bazarovej Radeon X1800/X1900, ty by měly bejt bez problémů.
tak to by me nepotesilo kdyby se to nedalo nejak vyresit :( ...i kdyz i na default je ten vykon slusny... ale s pretaktem to udela o cca. 2000 vice bodu v 3Dmark2005
Vlkodlakov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlkodlakov »

Ahoj, nevíte někdo, čím je způsobeno, že se v některých hrách jakoby rozhazuje obraz v horizontální linii? Dělá to třeba v Mafia, Doom 3, Quake 4, ale v takovým Escape from butcher bay nebo Test Drive Unlimited se to neděje. Nevím jak bych tento děj pořádně popsal, prostě když se otáčím doprava nebo doleva, jakoby se část obrazu posunovala rychleji než druhá, jak sem říkal, v horizontální linii, obraz pak doskočí a vypadá to jako by se to sekalo. Když se dívám nahoru/dolu, tenhle problem neni. Zkoušel sem pozapínat různé blbůstky jako vertycal sync. apod., nic nepomohlo. CPU mám C2D,1GB RAM DDR2, Gigabyte 965-DS3P, catalyst 7.3 (dělo se to i s 7.2, nevím co starší), s mojí býalou 6600GT se to myslím nedělo, alespoň ne v tomhle rozsahu. Nemá někdo podobný problém? Nebo lépe, měl a ví jak to vyřešit? :)
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

Vlkodlakov píše:Ahoj, nevíte někdo, čím je způsobeno, že se v některých hrách jakoby rozhazuje obraz v horizontální linii? Dělá to třeba v Mafia, Doom 3, Quake 4, ale v takovým Escape from butcher bay nebo Test Drive Unlimited se to neděje. Nevím jak bych tento děj pořádně popsal, prostě když se otáčím doprava nebo doleva, jakoby se část obrazu posunovala rychleji než druhá, jak sem říkal, v horizontální linii, obraz pak doskočí a vypadá to jako by se to sekalo. Když se dívám nahoru/dolu, tenhle problem neni. Zkoušel sem pozapínat různé blbůstky jako vertycal sync. apod., nic nepomohlo. CPU mám C2D,1GB RAM DDR2, Gigabyte 965-DS3P, catalyst 7.3 (dělo se to i s 7.2, nevím co starší), s mojí býalou 6600GT se to myslím nedělo, alespoň ne v tomhle rozsahu. Nemá někdo podobný problém? Nebo lépe, měl a ví jak to vyřešit? :)
měl by pomoct Vsync, tohle se muze stavat, pokud to moc rusi pomuze jedine synchronizace s monitorem, jsi si jisty ze se ti Vsync opravdu zapnul...?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Zkontroluj jestli nemáš v ovladačích VSync nastaven na "vždy vypnuto", protože pak ti nastavení ve hře nepomůže. Případně můžeš VSync zapnout natvrdo v ovladačích.
Vlkodlakov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlkodlakov »

Diky za radu, už to funguje,zapnout to v ovladačich mě nenapadlo :oops:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ale nezapomeň na to, protože v jinejch hrách to zase občas dělá problémy a je potřeba to natvrdo vypnout...
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

Lukfi píše:Zdá se, že DS3 a cokoliv s jádrem RV570 (RV560) se prostě nemá rádo. Můžeš to leda vyměnit za nějakej bazarovej Radeon X1800/X1900, ty by měly bejt bez problémů.
myslis ze s DS4 tento problém nebude? Má tu někdo DS4 a X1950?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kamos ma DS4 rev 2.0 +Asus 1950PRO..zadnej problem...
acid44
Nováček
Nováček

Příspěvek od acid44 »

OK, zkusim s DS3 jeste neco vymyslet.... Jinak kdo chce X1950 od SAPPHIRE se standardnim chladicem nemusi se toho bat, to co se tu resilo s prehrivanim a hlukem uz neplati pro karty dnes prodavane. Jsem cerstvy majitel a vypada to takto:

idle: 47°C - větrák 40% (ja si to v ATT snizil na 27% - potom temp. 49°C v idle, setrim vetrak :wink: , pri 40% a nize o nem nevite...)
burn: 70°C - větrák 45%
burn pri OC 615/1525: 74°C - větrák 50% (OC neni maximum, zatim nebyl cas ho najit, ale uz asi nejsem daleko :) )

ještě jsem zkoušel při burnu snížit otáčky tak aby se zahřála, držel jsem ji na 85°C a fungovala bez chyb, takže no problem.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“