Asus P5B-E Plus (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Stano K.
- Středně pokročilý
Asus P5B-E Plus (775, P965 + ICH8R)
Tak a mame novu Mb od asusu? Zeby stvorene na OC?
Odkaz na p5b-e_plus
V com sa lisi od P5B_Delux a P5B-E nemislym konektory a tak ale v MATERIAL, TECHNOLIGIE, a halvne v MOZNOSTIACH?
Nieco sa pise o lepsiej kvalite polymerovych condenzatoroch.
Ak nahodou najdete ho v niakom e-shope alebo niaku good test tak pls link!
DIkes za prispevky
Odkaz na p5b-e_plus
V com sa lisi od P5B_Delux a P5B-E nemislym konektory a tak ale v MATERIAL, TECHNOLIGIE, a halvne v MOZNOSTIACH?
Nieco sa pise o lepsiej kvalite polymerovych condenzatoroch.
Ak nahodou najdete ho v niakom e-shope alebo niaku good test tak pls link!
DIkes za prispevky
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Mossad
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
me napr vyhovoval layout DFI LANParty UT NF4 SLi-DR Expert, nebo MSI K8N Neo4 Platinum, vzhledem k tomu, ze nova DFI LP UT ICFX3200T2R/G bude mit o5 genialni layout,uz se na ni tesim...ja osobne pouzivam NV Sil.5 Rev.3 = 2PCI sloty na mobo, a vzhedem k tomu, ze pouzivam TV Tuner (dual tunner), ZK a radic (a to nemluvim o tom,ze mi tu na stole lezi Satelitni TV tuner)...takze se musim obejit bez radice, stejne ho moc nepotrebuju, ale ta satelitni karta me sere....proto se tesim na DFI RD600, 1. PCIe16x pro gfx je oddelen od PCI o jeden PCI slot (v DFI mysli na lidi,co maji karty typu X1950XTX),takze i kdybych mel PCI chladic,tak budu moci pouzivat i sat.kartu
//asi si tim myslel,ze tu kartu muzu dat do toho cerny slotu,ne nemuzu, jsou tam pouze 4 linky
//asi si tim myslel,ze tu kartu muzu dat do toho cerny slotu,ne nemuzu, jsou tam pouze 4 linky
- kupca
- Začátečník
- SWE
- Začátečník
Mel jsem tuto desku a musim rict, ze bych do ni nesel znovu drive nez za cca. rok - je docela nova a ty BIOSy, ktere jsem mel moznost vyzkouset jsou jeden horsi nez druhy - nebrat ! Fakt se chovala celkove divne.kupca píše:Uvazuji, ze ji vezmu do jednoho pc pro znameho, pac on nema rad gigabyte(nechapu, ale je to jeho vec), tak se chci zeptat oplati se priplatit na deluxe nebo jsou stejne a rozdil je jen v HP a v sitovce?
Nekde na tom foru u ASUSu jsem dokonce cetl, ze s C2D na nominalni (!!!) frekvenci se severni mustek tak prehrival, ze se komp pri zatezi po 10ti minutach bezne zaseknul - jasne, mohla to byt nejaka Lama, ale i tak bych do te desky uz nesel !
Mam ted P5B Deluxe a jsem s ni naprosto spokojeny.
- Pavlik 3
- Nováček
ASUS P5B-E Plus - nejde nainstalovat driver pro AD1988
Mám desku ASUS P5B-E Plus - po instalaci win XP jsem chtěl nainstalovat drivery ale u driveru pro AD1988 jsem narazil na problém, po spuštěni setupu mi to vypíše hlášku - The audio driver files do not support your computer hardware - jinak všechno ostatní se nainstalovalo v pohodě a comp se chová tak jako by v něm žádná zvukovka ani nebyla v Device Manageru nejsou žádný zařízení pro který by nebyl nainstalovanej driver.
Bios mám poslední verzi
Zvukovku mám v biosu zapnutou ( zkoušel jsem ji i vypnout a furt stejný )
Driver jsem zkoušel z přiloženého cd a pak stáhl i nejnovější z webu ASUSU
Nevíte někdo co by s tím pohlo bejt? Reklamovat to a než se to vyřídí kupovat novou desku se mi moc nechce
Bios mám poslední verzi
Zvukovku mám v biosu zapnutou ( zkoušel jsem ji i vypnout a furt stejný )
Driver jsem zkoušel z přiloženého cd a pak stáhl i nejnovější z webu ASUSU
Nevíte někdo co by s tím pohlo bejt? Reklamovat to a než se to vyřídí kupovat novou desku se mi moc nechce
PC1: E8500 @ 3,16 GHz, Noctua NH-C12P, Asus P5Q Deluxe, 2 x 2048 DDRII 800MHz A-Data-Gaming Edition, Sapphire HD 4870 X2, Asus Xonar DX/XD, Enermax MODU82+ 625W, 2 x Samsung SpinPoint F1 - 320GB, Samsung SH-S183L, Teac CA-200K, CoolerMaster Centuruion 590, 4 x Noctua NF-P12-1300, Razer Lachesis & Razer Goliathus Alpha MousePad - Control, Saitek Cyborg Keyboard UK, Logitech Z-2300 THX, Samsung SyncMaster T220
PC2: HP Pavilion dv6700 Special Edition
PC2: HP Pavilion dv6700 Special Edition
- KapaCZ
- Začátečník
-
Asus P5B-E PLUS - Problém po updatu Biosu
Když chci pustit pc, tak se rozjede, ale klávasnice nesvítí a monitior se chová jak když je vyplej. Musim otevřít pc vytáhnout baterku nebo vypnout vypínačem na zdroji, ale né vždy to vyjde a zapnout pc, stisknout reset a zmáčknout f2 aby se bios nastavil na default a poté se to až spustí!
Toto se děje při každém spuštění. Pokud toto neprovedu, tak jen hučej větráky a tím to končí.
V tom vidim docela problém! Jak mám updatnout bios nebo downgradovat, když musim kvůli puštění > změnit se vše na dafult > nedokážu změnit boot priority!
Po zapnutí mi pc dvakrát pípne a vyskočí obrazovka kde je napsáno
Overlocking failed
f1 setup
f2 load default
Když stisknu f2 tak se pustí windows, když f1, tak se vrátim pět na tu obrazovku s Overlocking...
Toto se děje při každém spuštění. Pokud toto neprovedu, tak jen hučej větráky a tím to končí.
V tom vidim docela problém! Jak mám updatnout bios nebo downgradovat, když musim kvůli puštění > změnit se vše na dafult > nedokážu změnit boot priority!
Po zapnutí mi pc dvakrát pípne a vyskočí obrazovka kde je napsáno
Overlocking failed
f1 setup
f2 load default
Když stisknu f2 tak se pustí windows, když f1, tak se vrátim pět na tu obrazovku s Overlocking...
- Shit
- Odborník PCT
Re: Asus P5B-E PLUS - Problém po updatu Biosu
a) Tuším, že deska je na odchodu, neakceptuje "info" z NVRAM => "něco" je kaput, nebo skoro kaput.KapaCZ píše:Jak mám updatnout bios nebo downgradovat, když musim kvůli puštění > změnit se vše na dafult > nedokážu změnit boot priority!
b) Odpojit všechny disky, CD/DVD mechaniky, FDD a nechat tam pouze bootovací flashku (nebo zkrátka to, z čeho budeš flashovat).
Možná naposledy, než desku vyhodíš do popelnice...
c) Spíš to vidím na zálohu dat a urychlenou výměnu desky.
- KapaCZ
- Začátečník
-
Re: Asus P5B-E PLUS - Problém po updatu Biosu
Shit: Myslel jsem si to. Děkuji moc za názor/radu.
Ted jen rozhodnout, zda investovat ještě do této sestavy cca 2000kč za základní desku a nebo rovnou koupit desku a nový procesor (jaký intel volit?) a průběžně obměnit i zbytek?
Ted jen rozhodnout, zda investovat ještě do této sestavy cca 2000kč za základní desku a nebo rovnou koupit desku a nový procesor (jaký intel volit?) a průběžně obměnit i zbytek?