Cafte, kupil som si zvukovu kartu Creative X-fi Xtreme Audio, pripojil k 5.1 reproduktorom, naistaloval najnovsie ovladace a na moje sklamanie SUBWOOFER vobec nebassuje resp velmi velmi potichu (ostatne kanaly idu normalne)! poradte co s tym lebo na integrovanej zvukovej karte AC'97 islo vsetko ok
PS kde sa prepinaju tie mody???
X-fi NEBASSUJU
Moderátor: CageJ
- RadioBlaster
- Nováček

-
- alienGT
- Začátečník

-
No ja mam sice verzi extreme music, ale resil jsem stejny problem. mam repro genius HT 5.1 5000. je to v nastaveni. spust si Creative Console Launcher, pak speakers a vpravo je ikonka THX, tak na ni. Prepni levou zalozku - bass management. zaskrtni bass redirection. ja to nastavil na 70Hz. mym reprakum to svedci. dole jsem jeste dal gain +15dB a sobwoofer level mam na 60%, to je tak akorat. snad ta tvoje verze ma stejny soft 
- Sajgon
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jak tohle vyřešit ale na win Vistě? Ovladače mám poslední pro verzi x64, v nastavení Vist v zařízení pro přehrávání, reproduktory a konfigurace nastavím 5.1 test proběhne úspěšně, subwooofer funguje jak má. V audio konzoli od creativu mám taky nastaveno 5.1 - ostatní software dodávaný k x-fi lze sice nainstalovat v compatible modu XP/SP2, ale Creative Console Launcher spustit nejde a vyhodí chybové hlášení. THX Setup Console spustit lze, nastavím Bass Redirection, ale nastavení se při přehrávání mp3/divx nepoužije a hrají jen přední reproduktory. Co s tím? Asi nic a počkat jestli vypustí Creative komplet nový soft co?
HOME:
Fractal Design Core 1500 + Seasonic M12II-520 Evo, AsRock H61M/US33, Intel Core i3 3220, A-Data 8GB DDR3 1600, Sapphire Radeon HD 5670, A-Data Premier Pro SP900, 128GB SSD, 2x WD Green 2TB, Creative Sound Blaster Z, HP LE2202x
Fractal Design Core 1500 + Seasonic M12II-520 Evo, AsRock H61M/US33, Intel Core i3 3220, A-Data 8GB DDR3 1600, Sapphire Radeon HD 5670, A-Data Premier Pro SP900, 128GB SSD, 2x WD Green 2TB, Creative Sound Blaster Z, HP LE2202x
- alienGT
- Začátečník

-
vistu nepouzivam
no a mas prepnuto do game modu? ja jedu jen v nem, pac jinak ten bass redi. nejede. jinak neporadim. ja do visty zatim nejdu. jedinny duvou bude DX10 grafika.
- KIMI9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jen k těm frekvencím.
Nevím jakej rozsah mají satelity od 5.1 soustavy GENIUS, ale typuji (jelikož mám ty nejvíc provařený 5.1 v obýváku) , že od 100Hz dolů zhasnou jak svíčka (nekoukejte na údaje v manuálu, kde je popsán rozsah 20Hz - 20kHz, to je rozsah zesilovače, nikoli však reproduktorů. U těch satelitů je to konstrukčně nemožné. Já osobně bych volil dělící frekvenci pro subwoofer od 90 - 120Hz, neboť jinak se připravujete o čitelnost basů a nižšší středy. Pokud chcete mít úplnou jistotu, že ve vašem frekvenčním pásmu nebude díra, je dobrý si sehnat nějakej zvukovej test a projet celý fq spektrum, nebo kdo má plné klávesy (i jako virtuální nástroj) může testovat spodní pásmo pomocí tónů... Hodně štěstí 
- Sajgon
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: vistu nepouzivam
Pod XP nemám problém a zapnutý mám jen Entertainment mód a v něm nastaven bass redirection a všechno hraje jak má. Pod Vistou platí co jsem napsal...alienGT píše:no a mas prepnuto do game modu? ja jedu jen v nem, pac jinak ten bass redi. nejede. jinak neporadim. ja do visty zatim nejdu. jedinny duvou bude DX10 grafika.
HOME:
- alienGT
- Začátečník

-
Entertainment mod
Mas recht i v nem se da bass red. zapnout. Zni to zas jinak a tam je opravdu lepsi fouknout neco kolem 100 - 120Hz. V tom GAME modu kdyz dam vic jak 80, tak jsou basy (hlavne stredobasy) prevalene. Kdyby se to tak umelo repinat samo na hry a na bigbeat 
No jinak tez vysledne basy ovlivnuje CMSS rezim. Ja jel celou dobu v Surround, v kterem to taky basum prida, proto je krotim. V rezimu Expand na 100% musim nastavit redig. na jinou uroven, aby byl vysledny pocit stejny. Tam neni problem 80Hz i vice a 80-100% Sub. level Asi zustanu na Expadnu, pac zmiznou ty neprijemne zahuhlane basy.
Do trtice zalezi na nastaveni wooferu samotneho. Tam mam woofer pod 50% Mno 100lidi 100 chuti
No jinak tez vysledne basy ovlivnuje CMSS rezim. Ja jel celou dobu v Surround, v kterem to taky basum prida, proto je krotim. V rezimu Expand na 100% musim nastavit redig. na jinou uroven, aby byl vysledny pocit stejny. Tam neni problem 80Hz i vice a 80-100% Sub. level Asi zustanu na Expadnu, pac zmiznou ty neprijemne zahuhlane basy.
Do trtice zalezi na nastaveni wooferu samotneho. Tam mam woofer pod 50% Mno 100lidi 100 chuti