LCD s najnizsou vertikalnou frekvenciou

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
feelpain
Černá karta
Černá karta

LCD s najnizsou vertikalnou frekvenciou

Příspěvek od feelpain »

zdravim

mal by som otazku predovsetkym na redaktorov ktori testuju vsetky tie LCD monitory(pctuning.cz), ale aj ostatnych skusenych uzivatelov ktori sa neboja pouzit rozne programi na znizenie Hz.(tj obist win ktory ponuka min. len 60Hz)
zaujimalo by ma s akou najnizsou vertikalnou frekvenciou ste sa stretli pri nativnom rozliseni, pripadne aku najnizsiu Hz je mozne dosiahnut s roznymi utilitami(napr. powerstrip) u LCD monitorov. konktretne ma zaujima ci sa vyrabaju LCD monitory s vertialnou frekvenciou 48Hz pri nativnom rozliseni, alebo aspon s 50Hz(u CRT to je bezna vec).

p.s. ze preco to potrebujem? to radsej nerozoberajme, tento thread by sa potom uberal inym smerom.

vsetkym vopred dakujem za reakcie
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD s najnizsou vertikalnou frekvenciou

Příspěvek od NANAO »

feelpain píše:zdravim

mal by som otazku predovsetkym na redaktorov ktori testuju vsetky tie LCD monitory(pctuning.cz), ale aj ostatnych skusenych uzivatelov ktori sa neboja pouzit rozne programi na znizenie Hz.(tj obist win ktory ponuka min. len 60Hz)
zaujimalo by ma s akou najnizsou vertikalnou frekvenciou ste sa stretli pri nativnom rozliseni, pripadne aku najnizsiu Hz je mozne dosiahnut s roznymi utilitami(napr. powerstrip) u LCD monitorov. konktretne ma zaujima ci sa vyrabaju LCD monitory s vertialnou frekvenciou 48Hz pri nativnom rozliseni, alebo aspon s 50Hz(u CRT to je bezna vec).

p.s. ze preco to potrebujem? to radsej nerozoberajme, tento thread by sa potom uberal inym smerom.

vsetkym vopred dakujem za reakcie
http://www.eizo.com/products/lcd/s1931_21/spec.asp
to samé S1911,S1731,S2000,S2111W..........
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

NANAO

dik, ale asi som mal hned povedat ze by to malo byt v digitale (DVI vstup)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

feelpain píše:NANAO

dik, ale asi som mal hned povedat ze by to malo byt v digitale (DVI vstup)
Zmiatla ma veta ......alebo aspon s 50Hz(u CRT to je bezna vec). Pripomínam že CRT je analog a 98% dnešných LCD monitorov 50Hz na analogu nefunguje.

S2111,S2411 přes HDMI/50hz by vám mali vyhovovať. :wink:
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

NANAO píše:98% dnešných LCD monitorov 50Hz na analogu nefunguje.
a co digital? digital s 50Hz tiez nie je?
--------------

toto su moji dvaja favoriti(do 10000sk), ale netusim ci tie Hz su digitalne, alebo analogovo.
iiYAMA E1900S sa uz nevyraba :( kde by som ho este mohol zohnat? bol recenzovany aj na pctuning.cz

Obrázek
iiYAMA E1900S (48Hz)

Obrázek
BENQ FP93G S (50Hz)
-----------

asi by som mal presne uviest ako by mala vyzerat ta devatnaska(LCD19")

1) spodna hranica vertikalnej frekvencie 48Hz(alebo aspon 50Hz)
2) DVI vstup
3) najvyssia doba odozvy 8ms (mam na mysli skutocnu nameranu odozvu a nie to zavadzanie co uvadza vyrobca)
4) minimalne rozlisenie 1280x ...
5) na ostatnych parametroch az tak nezalezi, ale pokial by boli naozaj v zufalom stave, tak to treba spomenut
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

feelpain píše:
NANAO píše:98% dnešných LCD monitorov 50Hz na analogu nefunguje.
a co digital? digital s 50Hz tiez nie je?
--------------

toto su moji dvaja favoriti(do 10000sk), ale netusim ci tie Hz su digitalne, alebo analogovo.
iiYAMA E1900S sa uz nevyraba :( kde by som ho este mohol zohnat? bol recenzovany aj na pctuning.cz

Obrázek
iiYAMA E1900S (48Hz)

Obrázek
BENQ FP93G S (50Hz)
-----------

asi by som mal presne uviest ako by mala vyzerat ta devatnaska(LCD19")

1) spodna hranica vertikalnej frekvencie 48Hz(alebo aspon 50Hz)
2) DVI vstup
3) najvyssia doba odozvy 8ms (mam na mysli skutocnu nameranu odozvu a nie to zavadzanie co uvadza vyrobca)
4) minimalne rozlisenie 1280x ...
5) na ostatnych parametroch az tak nezalezi, ale pokial by boli naozaj v zufalom stave, tak to treba spomenut
Bohužiaľ vaše požiadavky (do 10.000,-Sk) je nemožné splnit , ale pokiaľ sa vám podarilo taký produkt nájsť vrátane "reálných " parametrov,tak dajte vedieť! :lol:
Naposledy upravil(a) NANAO dne stř 4. dub 2007, 15:11, celkem upraveno 2 x.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

ja neviem ale nejak som ztratil pointu... preco to chces? inak na jenom 17 lcd som na nvidii fx5200 dal pred chvili 46Hz. je to v karte s rozlis, nastaveni casovani. akorat pri zapnuti hry se to zmeni zpatky a pri najeti do vyberu profilu (kde je jine nastaveni) se monitor vypnul.
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

IkE Blaster píše:ja neviem ale nejak som ztratil pointu... preco to chces? inak na jenom 17 lcd som na nvidii fx5200 dal pred chvili 46Hz. je to v karte s rozlis, nastaveni casovani. akorat pri zapnuti hry se to zmeni zpatky a pri najeti do vyberu profilu (kde je jine nastaveni) se monitor vypnul.
46Hz pekne, take by sa mi zislo. zaujimalo by ma ci tu istu hodnotu udava aj vyrobca a ci to je cez digitlny vstup, alebo analog. aky je to tip a znacka ? ak sa uz nevyraba, povec mi prosim co sa pise v papieroch, lebo na webe by som uz asi nenasiel. diky
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“