FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

ja nerikam ze nexus nema vetsi prutok jak tacens, rikam ze tacens ma porad slusnej pomer prutok/hluk...
jenze ty to beres spis jako srovnani tedlech dvou vetraku... nepopiram ze nexus je lepsi nez tacens (ja sem ho bral hlavne kvuli tomu bilymu podvetleni, s nim si asi nexus nevykouzlim...), ale oproti jinejm znackam je imho tacens porad na docela slusny urovni...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Vypada to ze mluvime o jinem modelu. Muj nema zadne podsviceni.
Mam tenhle http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... us-bearing
Vzhledem k tomu ze nexus ted stoji jen 200kc se stava zajimavou volbou i pro setrilky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nexus za 200,- nemá chybu, na obchodě prodávaj i ten černo/bílej kterej je oproti tomu oranžovýmu 100x lepší, ty oranžový jsou fakt hnusný, ale na noctuu nemaj, tak šeredný větráky bych si do pc nedal, černý ownz :P

a teď jsem zkoušen na kolik voltů se rozeběhnou moji nexusy a roztáčej se už při 4,12V :?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak to as kliku. Ja do nich na 4v musim tuknout. Pak uz bezej. Proto jsem zkusil ten Tacens. Snad se bude zdroji libit.

//Jeste jsem prehlidnul na ramecku jednu vec. Ma ramecek shodny se svitici verzi takze obsahuje uchyceni pro 4 3mm diody. Takze idealni pro svetylkare. Minimum prace a osvetleni si vyrobite podle sebe.
Naposledy upravil(a) Woyta dne stř 4. dub 2007, 10:25, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já mám teď ve zdroji referenční ADDA a musim říct že je taky moc dobrej, ale opět bída sehnat
snad jen tady, ale nejsem si jistej jestli je to on
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie
ale asi jeden objednám a porovnám, kdyžtak bych jich vzal na celej comp

škoda že ten prodejce neudává přesný označení od výrobce, dalo by se to krásně dohledat
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no ty tacensy jsou bud bez podsviceni, nebo s bilejma diodama, ale jinak se asi lisit nebudou...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Blue Storm píše:co říkáte na tenhle FAN??? http://www.jscomputers.cz/Sharkoon_120m ... 11353.html
na 12V hlučnej jak prase, na 5V ještě taky, kolem 4 dobrý, pod 4 se nerozjede, ale pořád měl dobrej proud vzduchu, kluzný ložiska se po roce ozvaly, jsou lepší fany, ale pokud potřebuješ UV...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Gr8 Vivec píše:
Blue Storm píše:co říkáte na tenhle FAN??? http://www.jscomputers.cz/Sharkoon_120m ... 11353.html
na 12V hlučnej jak prase, na 5V ještě taky, kolem 4 dobrý, pod 4 se nerozjede, ale pořád měl dobrej proud vzduchu, kluzný ložiska se po roce ozvaly, jsou lepší fany, ale pokud potřebuješ UV...
no já jen chtěl vědět co na něho říkají ostatní.já ho jinak mám na 5V v pohodě,můj druhý 8cm větrák je na 5V hlučnější než ten sharkoon.mám ho asi 8 měsíců a zatím je dobrý :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

vim ze se na to ptam uz po druhy ...ale to tu fakt nema nikdo zadnou zkusenost s tema 120mm SilenX iXtrema?:(...parametry vypadaj fakt paradne ale cena je hodne vysoko tak abych nedal takovouhle palku za ventilator kerej proste nebude dobrej :)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Eandril píše:vim ze se na to ptam uz po druhy ...ale to tu fakt nema nikdo zadnou zkusenost s tema 120mm SilenX iXtrema?:(...parametry vypadaj fakt paradne ale cena je hodne vysoko tak abych nedal takovouhle palku za ventilator kerej proste nebude dobrej :)
má/měl je stoobi, tichý ale prd foukaj, radši bych vzal papst nebo nexus
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

dik:) konecne nekdo....takze ty parametry v CFM co sou trebas na casemoddingu sou hodne nadhodnoceny?
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Gr8 Vivec píše: má/měl je stoobi, tichý ale prd foukaj, radši bych vzal papst nebo nexus
haha dovol abych se zasmal, ten vetrak na 12V fouka jak blazen, papst se v prutoku na nej vubec nechyta, ale tichy je az od asi 800-700 rpm
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

papst na 12 fouká taky jako blázen :sarcasm:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Gr8 Vivec píše:papst na 12 fouká taky jako blázen :sarcasm:
jo tak tento jak 2 blazni
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

tak uz se dohodnete..na 12V ho provozovat asi nebudu ...podle me bude hlucnej..ale na takovejch 5-7 V snad bude oka...a pokud by mel bejt prutok na nizsich otackach naprd tak se mi fakt 700 za nej davat nece ..ja ted fakt nevim :sad:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Cujo píše:jo tak tento jak 2 blazni
a k čemu to když to stejně nikdo nevyužije? každej bazíruje po tichu, takřka každej větrák kterej se stáhne na cca 500ot. je neslyšnej tak proč utrácet za větrák kterej je předraženej a udělá stejnou službu jako větrák za 200,-?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Gr8 Vivec píše:
Cujo píše:jo tak tento jak 2 blazni
a k čemu to když to stejně nikdo nevyužije? každej bazíruje po tichu, takřka každej větrák kterej se stáhne na cca 500ot. je neslyšnej tak proč utrácet za větrák kterej je předraženej a udělá stejnou službu jako větrák za 200,-?
ja sem mu nekde radil at ho koupi? jen te opravuju, kdyz pises ze fouka min jak papst... btw sam neveris ze vetrak za 700 a 200 budou po roce a vic znit stejne
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

a to víš že věřim, rok a půl mám v compu nexusy, teď sem stavěl sestavu do který šly nexusy, pro zajímavost jsem je zapojil abych porovnal se starejma, nepoznal jsem žádnej rozdíl, a i kdyby ne tak za rok a půl vyměnim a pořád to jsou 400,- za tři roky oproti 700,- za větrák kterej za 3 roky taky budeš muset vyměnit, závěr nechť si každej udělá sám
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

ty jo:) dekuji za hodnotne prispevky:) bez ironie :) ..nexusy sou fajn ..ale zase se mi nelibej:( ty silenxy vypadaj paradne..ale zase mi pridou predrazeny ...takze mozna zvolim jistotu v podobe papstu:)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“