Nezapíná se nové PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
blud
Nováček
Nováček

Nezapíná se nové PC

Příspěvek od blud »

Ahoj,
postavil jsem si nové PC a nejde spustit. Po zapojeni do site mi na desce blika kontrolka, takze proud tam jde. Kdyz zkusim pustit PC pomoci tlacitka na case, tak se vubec nic nedeje (kabely jsou propojeny). Nekde jsem cetl, ze by PC melo jit pustit pomoci sroubovaku. Nevite jak na to? Mam desku
Asus M2N-E. Nebo mate napad co zkusit?

Diky za rady.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No pomocí šroubováku jako že vyndáš to zapínání z pinů na desce a zkratuješ je (spojíš) tim šroubovakem.
Stejnak bych zkontroloval komplet všechny kable atd.
Kde ti to sestavovali?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

podivej se do manualu co znamena blikajici dioda... mam za to ze pokud je vse v poradku tak sviti... zkontroluj zapojeni vsech komponent... hlavne ram, napajecich kabelu a grafiky... podival bych se i na ty slavne kabilky do celniho panelu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
blud
Nováček
Nováček

Příspěvek od blud »

Montoval jsem to sám.

V manuálu jsem našel jen možnost, že kontrolka svítí (Standbay power) anebo nesvítí (Powered OFF) a nic o blikání. Nicméně to že bliká značí určitě nějaký problém, jen vědět jaký.:-(

Takže to asi zkusím všechno rozpojit, udělat nějakou minimální konfiguraci a zkusím to zapnout. Případně vyzkouším ten šroubovák...

Díky za tipy.
blud
Nováček
Nováček

Porad nic

Příspěvek od blud »

Tak jsem zkusil vse vyndat a zandat, spustit s min. komponentama a nepomohlo to. Deska blika, ale nic se nerozjede, zadny vetrak (u zdroje), disk, proste nic...
Sroubovak taky nic.
Takze problem bude asi deska, ze?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

rozhodne zkus jiny zdroj... je take mozne ze deska ma problemy s pametovymi moduly... staci kdyz se podivas do sekce desek tam je toho tuny
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
blud
Nováček
Nováček

Díky , už to jede

Příspěvek od blud »

Velké díky Done, zkusil jsem jiný zdroj a už to jede.:-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“