Bluetone ADSL vs. 802.Wi-FI

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
drumax
Začátečník
Začátečník

Bluetone ADSL vs. 802.Wi-FI

Příspěvek od drumax »

Zdravim, v za mesic a kousek mi vyprsi smlouva s Tiscali, ktere mi nabizi ADSL pripojeni. S kvalitou helpdesku a i pripojeni jsem natolik nespokojen, ze jsem se rozhodl prejit k jinemu poskytovateli. Zvazuju mezi Ceskymi Radiokomunikacemi (ADSL) a 802.cz (Wi-FI). Konkreni tarify bych uz mel vybrane:

U Bluetone:

Classic ADSL (konkretni tarif nemam vybrany)

U 802.cz

802.104.MEGA DOMA

Net vyuzivam hlavne ke stahovani vetsich dat z netu, uploadovani a vysilani radia (pevna ip podminkou). U 802 se mi libi, ze tam je aregrace 1:1 a rychlost az 4Mbps, takze se priklanim spise k teto nabidce.

No a otazka pro Vas - jake pripojeni bych si mel do budoucna poridit? Cenove by nemelo za mesic presahnout 500 a zrizovaci poplatek by nemel presahnou 2k. Predem diky! ;)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no tak pokud mas to stesti a mas optiku od 802.cz natazenou az domu (podminka tech 4 megabitu) tak do toho samozrejme jdi. Jinak je lepsi asi ADSL nez bezdrat.
Jen upozornuji ze classic ADSL od CRa je uplne totez co mas ted od Tiscali, jen dostanes jine cislo na helpdesk. Jedine co se zmeni je ze Telefonica prekonfiguruje zasuvku na svem DSLAMu :) a ty budes posilat penize jinam.
Toshiba Tecra A6
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Bajgy píše:no tak pokud mas to stesti a mas optiku od 802.cz natazenou az domu (podminka tech 4 megabitu) tak do toho samozrejme jdi. Jinak je lepsi asi ADSL nez bezdrat.
Jen upozornuji ze classic ADSL od CRa je uplne totez co mas ted od Tiscali, jen dostanes jine cislo na helpdesk. Jedine co se zmeni je ze Telefonica prekonfiguruje zasuvku na svem DSLAMu :) a ty budes posilat penize jinam.

Tak optiku mi domu natahnou, ne? Nebo ne "oni" ale firma ktera mi bude smerovat antenu a tak, pac ja se v tom moc neorientuju, to bych se zase musel neco naucit :). ADSL bych se rad zbavil, precejenom tam ty aregrace jsou 1:20 standartne a ja potrebuju 1:1, coz mi 802 nabizi za rozumnou cenu.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no tak optiku ti domu nenatahnou, urcite ne kvuli tobe, protoze to znamena kopat prikop a tahat opticky kabel)
takze jedine bezdrat, coz teda bude ta nizssi rychlost.

agregace 1:20 je taky dost diskutabilni. v realu je to totiz cca 1:1,8 je to spis proto, ze kdyz si budes stezovat ze ti to nejede tak maji pravo ti rict mate agregaci 1:20 tak si nestezujte. Skutecne totiz neni jiste ze budes mit s bezdratem lepsi linku nez v teto chvili s ADSL. Je to mozne ale rozhodne ne jiste. z mys zkusenosti bych spise rekl, ze na tom budes spis hure.
Toshiba Tecra A6
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Bajgy píše:no tak optiku ti domu nenatahnou, urcite ne kvuli tobe, protoze to znamena kopat prikop a tahat opticky kabel)
takze jedine bezdrat, coz teda bude ta nizssi rychlost.

agregace 1:20 je taky dost diskutabilni. v realu je to totiz cca 1:1,8 je to spis proto, ze kdyz si budes stezovat ze ti to nejede tak maji pravo ti rict mate agregaci 1:20 tak si nestezujte. Skutecne totiz neni jiste ze budes mit s bezdratem lepsi linku nez v teto chvili s ADSL. Je to mozne ale rozhodne ne jiste. z mys zkusenosti bych spise rekl, ze na tom budes spis hure.
No tak momentálně mám od Tiscali ADSL 512 (512/128), Limit 2GB download/měsíc a aregraci 1:50 tuším. Plus strašný helpdesk, operátoři o ničem neví, jsou úplně mimo. Když nám vypadl na týden net, nikoho to nezajímalo, ale to se mi tu nechce moc psát, je to na dlouho...

//pořád si myslíš, že je lepší současné ADSL než budoucí WI-Fi?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“