asus m2n4

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
blonďa
Nováček
Nováček

asus m2n4

Příspěvek od blonďa »

po přetaktování o 10 procent mi BIOS hlásí teplotu CPU 127 st. a díky tomu točí naplno ventilátor. Dle Core temp 36. Prosím poraďte!!
4200+ a teplota je v pohodě.
Po zrušení přetaktování hlásí bios 44 st. a core temp 32, otačky ventilátoru 1150 (Arctic Cooling Freezer 64 Pro)
Naposledy upravil(a) blonďa dne úte 20. bře 2007, 00:26, celkem upraveno 1 x.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: asus m2n4

Příspěvek od kotas »

blonďa píše:po přetaktování o 10 procent mi BIOS hlásí teplotu CPU 127 st. a díky tomu točí naplno ventilátor. Dle Core temp 36. Prosím poraďte!!
A jaký to je CPU (typ)? Nejlepší bude když si flashneš BIOS na nejnovější verzi, podle mě ti špatně ukazuje čidlo, udržíš na chladiči ruku/prsty? Zkoušel jsi sáhnout na základnu chladiče? 127stupňů je už smrt na s.AM2 :o
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Taková teplota je silně nepravděpodobná. Procesory mají většinou hranici přežití mezi 70-90 stupni celsia. Určitě bude možnost v BIOSu položku ignorovat, popřípadě vypnout regulaci otáček ventilátoru. Zkontroloval jsi na webu Asusu jestli není nějaká novější verze, jež daný bug odstraňuje?
blonďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od blonďa »

Fifi píše:Taková teplota je silně nepravděpodobná. Procesory mají většinou hranici přežití mezi 70-90 stupni celsia. Určitě bude možnost v BIOSu položku ignorovat, popřípadě vypnout regulaci otáček ventilátoru. Zkontroloval jsi na webu Asusu jestli není nějaká novější verze, jež daný bug odstraňuje?
ta teplota není pravdivá, položku ignorovat nelze a při vypnutí regulace otáček točí naplno (2500) asus nic nemá. Co teď ?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No ještě můžeš vyzkoušet jak sedí chladič na CPU. Sundat a znovu nasadit, ale tuhle chybu buch spíš čekal u nově sestaveného pc.
blonďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od blonďa »

Fifi píše:No ještě můžeš vyzkoušet jak sedí chladič na CPU. Sundat a znovu nasadit, ale tuhle chybu buch spíš čekal u nově sestaveného pc.
je to nanic, asi koupím jinou desku
blonďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od blonďa »

je to nanic, asi koupím jinou desku
hurá už jsem to vyřešil. je potřeba přetaktovat o víc jak 12 procent!!!!!
teď mi jede z 2200 na 2618, teplota 46st. a 1120 otaček ventilátor.
SUPER
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“