ja se corsairum vyhybam obloukem. muze me tu presvecovad kdokoliv jak sou supr ale 2x sem si je koupil a vzdy byl snima problem.badylii píše:Tak jsem tu desku reklamoval paměti mě tam blbnou a to mám corsair dual shanel i ty paměti jsou v hajzu dělal jsem mem test a 240000problému mě to hodilo tak jsem to poslal i s pamětma
Asus P5N-E SLI (775, nF650i SLI)
Moderátor: Eddward
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo...já už v poslední době taky...dexx narsil píše:ja se corsairum vyhybam obloukem. muze me tu presvecovad kdokoliv jak sou supr ale 2x sem si je koupil a vzdy byl snima problem.badylii píše:Tak jsem tu desku reklamoval paměti mě tam blbnou a to mám corsair dual shanel i ty paměti jsou v hajzu dělal jsem mem test a 240000problému mě to hodilo tak jsem to poslal i s pamětma
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Gyx
- Začátečník
To jsou tyhle?shadow píše:Já mám ty šedé, tj. value edition, a jedou bez problému. Tedy předpokládám , že ty ultry pojedou také.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36858[/url]
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
http://pc.itek.cz/pameti-ddr-ii/RAM3255 ... 2x1GB-DDR2Gyx píše:To jsou tyhle?shadow píše:Já mám ty šedé, tj. value edition, a jedou bez problému. Tedy předpokládám , že ty ultry pojedou také.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36858[/url]
- shadow
- Středně pokročilý
jo, jsou to ony..
kdyžtak i tady:
http://www.geilusa.com/products/show/id/52
před dvěma měsíci stály 6000 Kč. S cenou šly hodně dolů..
kdyžtak i tady:
http://www.geilusa.com/products/show/id/52
před dvěma měsíci stály 6000 Kč. S cenou šly hodně dolů..
show must go on..
- badylii
- Nováček
-
- ASUSik
- Začátečník
-
- goelr
- Začátečník
ja bych osobne jiste sel do oranzovejch, za minimalni priplatek jsou o dost lepsi..ASUSik píše:já se v ramkách moc neorientuju, ale mám vzít spíš ty oranžový nebo ty šedý, řekl bych že ty oranžový maj lepší časování, ale řikám, nevyznám se v tom, a má to vubec cenu za ty peníze navíc?
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- godlike
- Středně pokročilý
-
- shadow
- Středně pokročilý
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak se me to dejou zajmave veci
pretraktoval sem na 2,8GHz 7*400(QFSB1600) a 12hodinovej CPU stress v orthosu probehl bez problemu. rikal sem si fajn az se me bude chtet tak zkusim vic.
zatim sem se dival na filmy zahral nejakou tu hru stimto nastaveni a vse nasvecovalo tomu ze neni zadnej problem. to bylo v patek.
jenze v sobotu sem zapl pc a pustil sem si filmek a po chvilce vytuh. nebral sem to nejak tragicky tak sem resetl pc a doufal ze uz se to nebude opakovat, jenze opakovalo a porad dokola. zkousel sem aji znovu testy v orthosu, ale najednou aji orthos po chvilce vytuhl vzdycky. Core Temp vyhazoval porad error, tak sem zkousel pridavat vsemoznou voltaz do CPU, chipsetu, ramek ale nic nepomohlo. tak sem snizoval FSB. momentalne sem na 2,7GHz 7*387,5 FSB (QFSB1550) a vypadato ze je to zase stabilni no otazka je najak dlouho
BIOS sem zkousel 0401 aji 0505. teploty podle core temp nepresahnou 50stupnu teplota chipsetu podle probu neco kolem 43stupnu. na NB mam Noctuu na SB mam modryho zalmana. noctua celkem pali ale ruku tam udrzim. presto sem nani pridelal vetracek aby tak nezhavila v domeni ze treba se muze prehrivat NB protoze stema teplotama v probu je to vselijaky ze, udajne teplota klesla o 5stupnu, ale stejne to nepomohlo.
no uvidim jak to teda dopadne zatim se to na tech 2,7GHz drzi tak snad se to udrzi, ale sakra ja chci ztoho dostat viiiiiiiic a uz me dosly napady co stim kramem delat
pretraktoval sem na 2,8GHz 7*400(QFSB1600) a 12hodinovej CPU stress v orthosu probehl bez problemu. rikal sem si fajn az se me bude chtet tak zkusim vic.
zatim sem se dival na filmy zahral nejakou tu hru stimto nastaveni a vse nasvecovalo tomu ze neni zadnej problem. to bylo v patek.
jenze v sobotu sem zapl pc a pustil sem si filmek a po chvilce vytuh. nebral sem to nejak tragicky tak sem resetl pc a doufal ze uz se to nebude opakovat, jenze opakovalo a porad dokola. zkousel sem aji znovu testy v orthosu, ale najednou aji orthos po chvilce vytuhl vzdycky. Core Temp vyhazoval porad error, tak sem zkousel pridavat vsemoznou voltaz do CPU, chipsetu, ramek ale nic nepomohlo. tak sem snizoval FSB. momentalne sem na 2,7GHz 7*387,5 FSB (QFSB1550) a vypadato ze je to zase stabilni no otazka je najak dlouho
BIOS sem zkousel 0401 aji 0505. teploty podle core temp nepresahnou 50stupnu teplota chipsetu podle probu neco kolem 43stupnu. na NB mam Noctuu na SB mam modryho zalmana. noctua celkem pali ale ruku tam udrzim. presto sem nani pridelal vetracek aby tak nezhavila v domeni ze treba se muze prehrivat NB protoze stema teplotama v probu je to vselijaky ze, udajne teplota klesla o 5stupnu, ale stejne to nepomohlo.
no uvidim jak to teda dopadne zatim se to na tech 2,7GHz drzi tak snad se to udrzi, ale sakra ja chci ztoho dostat viiiiiiiic a uz me dosly napady co stim kramem delat
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- ASUSik
- Začátečník
-
chodí ti ty ramky v dualnim režimu???, protože sem jak se píše tak ty žlutý sloty nějak blbnoushadow píše:Já mám ty šedé, tj. value edition, a jedou bez problému. Tedy předpokládám , že ty ultry pojedou také.
EDIT: jak je to vubec duálně, A1 a A2(B1 a B2) nebo A1 a B1(A2 a B2) já to z toho manuálu vubec nechápu
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
mam je v cernych slotech a jedou v dualuASUSik píše:chodí ti ty ramky v dualnim režimu???, protože sem jak se píše tak ty žlutý sloty nějak blbnoushadow píše:Já mám ty šedé, tj. value edition, a jedou bez problému. Tedy předpokládám , že ty ultry pojedou také.
EDIT: jak je to vubec duálně, A1 a A2(B1 a B2) nebo A1 a B1(A2 a B2) já to z toho manuálu vubec nechápu
- shadow
- Středně pokročilý
Ano a ve žlutých.ASUSik píše:chodí ti ty ramky v dualnim režimu???, protože sem jak se píše tak ty žlutý sloty nějak blbnoushadow píše:Já mám ty šedé, tj. value edition, a jedou bez problému. Tedy předpokládám , že ty ultry pojedou také.
K tomu tvému editu: celková obsazená kapacita DIMM A1 + DIMM A2 se musí vždy rovnat celkové obsazené kapacitě DIMM B1 + DIMM B2, aby to běželo v dualu.
dexx narsil: jestli nebude problém v té NOCTUE na NB. Četl jsem reakce, že jak tam dal člověk něco alternativního, tak to začalo kravit. On ten původní chladič je poměrně široký, resp. podlouhlý a chladí i okolí, jestli to není třeba také potřeba. Ale to jsou jen spekulace, protože zase jsou uživatelé, kterým to s tím jede v poho /nebo s Thermalrightem/ a ta Noctua sama o sobe je pochopitelně kvalitnější, než ten původní chladič, tak nevím. Teploty udávané PC Probe nebo Speedfanem nejsou dle mého názoru teplotami NB, to čidlo je imho někde jinde /prý mezi slotama pro grafiku/. Samotný northbridge je myslím ještě teplejší. A jinak pravda, udávané teploty se nemění v návaznosti na OC nebo vytíženost CPU, ale jdou znatelně nahoru např. při hrání náročných her (grafika).
Jinak já mám BIOS 0307.
show must go on..
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Abych taky prispel svou trochou do mlynka dnes sem si koupil tuto desku a na CPU E6400 jeste cekam (svoje AMD X2 jsem poslal do vecnich lovist) prijemne me vsak prekvapilo ze deska ma jiz kolem patice a NB osazeny pevne kvalitni kondenzatory snad to bude o neco lepsi kolem zasti napajeni je ale jeste par obyc elektrolitickych kondenzatoru .
Osobne doufam ze se svym vodnickem vytahnu aspon 3,5GHz na volty moc nehledim do X2 sem poustel 1,75V (dnes jiz bohuzel neni mezi nami) ale to je OT
Osobne doufam ze se svym vodnickem vytahnu aspon 3,5GHz na volty moc nehledim do X2 sem poustel 1,75V (dnes jiz bohuzel neni mezi nami) ale to je OT
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze mam CPU i MB jeden den a zatim nic protoze mi pameti (Geil Ultra 800MHz@cl4 2x1GB) neustale delaji potize skousim co muzu ale nic nepomaha.
Jinak jak udelat ten vdroop mod prolezl sem toho tuny ale nikde sem nic nenasel?
Kolik davate do NB voltaz a pro jakou max FSB ??
Diky
Jinak jak udelat ten vdroop mod prolezl sem toho tuny ale nikde sem nic nenasel?
Kolik davate do NB voltaz a pro jakou max FSB ??
Diky
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******