Zamrzani systemu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zamrzani systemu

Příspěvek od Gerimo »

Pisu sem, protoze uz si nevim opravdu rady.. :(
Mam sestavu X2 3600+ EE; ASUS M2R32-MVP(ATi RD580/SB600); 2x1024MB 533MHz; LC 550W v2.00; S3 Trio64 2MB.
Zacal jsem taktovat a vse bez problemu do fsb 270/280mhz. Pri techto obou hodnotach mi najede system, ale po chvili(0-50min), v jakymkoliv okamziku(pri otevirani nejakeho programu) se mi sekne obraz a musim restartovat. Nestabilitu CPU bych vyloucil, jel pri 2,7GHz 45min orthos stable pri 1,28V real. Ale i tak jsem treba zkousel zvysit napeti na 1,38V a stale to delalo, takze CPU to nebude. Pameti jsou synchroni s FSB, tedy 560mhz a podcasoval jsem je z 4-4-4-12 na 5-5-5-18, takze ty to taky asi nebudou. Zkousel jsem jim dat napeti 1,9V z 1,8V a taky nepomohlo.
Nejvetsi podezreni mam na HT. Nasobic je 3x a snizeni mi nepomaha, ale pridani Voltaze uz ano. Dela to tedy stejne, ale az za desli dobu.
Proste vubec netusim co s tim. Zkousel jsem uz vypnou vsechny OnBoard veci ,taky nic. Kazdy rada dobra...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

A memtest a prime95 jsi zkoušel? Teploty OK?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Dzin píše:A memtest a prime95 jsi zkoušel? Teploty OK?
Prime95=orthos ne? Jinak teploty jsou dobre. Pri burnu 45 a 35 celsia. V idle o 10celsi min.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

lidi, pomozte, opravdu nevim cim to muze byt...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jen tak pro jistotu: Dělá to i v defeaultu nebo jen po přetaktu? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Mr. Dirk píše:Jen tak pro jistotu: Dělá to i v defeaultu nebo jen po přetaktu? :?
Jen pri OC.
Jinak jsem na to uz asi prisel. Kdyz uz je clovek opravdu zoufaly, hleda i ty nejmensi detaily a tak jsem si pres google.com proklepl polozky "AI Clock Skew fo channel A/B" Myslel jsem si, ze to je akorat nejaky zbytecnost a nechal na auto, ale podle http://www.overclock.net/faqs/119265-ho ... -your.html To je jedna z nejdulezitejsich polozek pro stabilitu. Takze dekuji Asusu za zprijemni dne hledanim spravnyho nacasovani pro pameti. :borg:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tak ono pri OC je vzdy nejvetsi prace nastaveni pameti co nejagresivneji a pritom stabilne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“