Dobry den.
Mam dotaz ohledne firemni pocitacove site a jeji zjednoduseni. Abych blize popsal jak to v soucasne dobe vypada. Do firmy je vedeno pripojeni k internetu pres telefonni linku, ktera vede do rozbocovace z ktereho vede telefonni linka (ta je mimo zajem) a datova linka (pripojeni k internetu). Datova linka je 4 dratovy telefonni kabel zakonceny RJ-45 konektorem a je naveden do zarizeni od Bluetone do portu WAN, z tohoto zarizeni jako vystup jiz vychazi klasicky UTP kabel ktery vede do SMC Router/Switch zarizeni a vede do do jednoho ze 4 portu tohoto zarizeni (4 porty + 1 WAN port) ze zbylych 3 portu vedou UTP kabely do 3 pocitacu cimz bylo zajisteno pripojeni cele firemni site citaje 3 pocitace. Muj dotaz spociva v tom zda by nebylo mozne toto pripojeni urcitym zpusobem zjednodusit. Ma predstava spociva zda existuje router ktery do sveho WAN portu prijme telefonni (4 dratovy) kabel a rozvede pripojeni primo mezi tyto 3 pocitace ... dle meho kdyby si s timto umel poradit nejaky router mohl bych se zbavit zarizeni od Bluetone, nebo pokud existuje router na styl bluetone, ale s vice vystupy nez jen s jednim ... Dekuji za odpoved.
Upraveni site ve firemnim prostredi
Moderátor: Don
- Xeevis
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
potřebuješ ADSL modem s integrovaným switchem (4 port), pak můžeš stávající router, který běží jen v režimu switch vyhodit a navíc získáš možnost připojit 4 počítače
nicméně tím asi nic moc nezískáš, tohle funguje a zbytečně bys do toho musel investovat
kdybych to měl řešit já, tak bych asi prodal router, místo toho koupit 8 port switch a ještě bych možná něco vydělal
nicméně tím asi nic moc nezískáš, tohle funguje a zbytečně bys do toho musel investovat
kdybych to měl řešit já, tak bych asi prodal router, místo toho koupit 8 port switch a ještě bych možná něco vydělal
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Xeevis
- Nováček

-
Zapomel jsem uvest hlavni duvod o co mi jde. Takhle mam ten switch plny a uz nemam moznost pripojit do site firemni notebook. Takze kdybych jak rikas zakoupil modem s integrovanym switchem (4p + 1WAN) tak bych mohl do WAN pripojit datovy telefonni kabel a 4 pocitace? Akorat mi vyvstava problem, ze ten internetovy signal musi byt nejakym zpusobem routerovan a kazdemu PC pridelit lokalni IP ne? Udela to ten modem sam? Ve finale bych se teda zbavil SMC Router/Switche a ziskal bych ten jeden port navic k pripojeni notebooku.
- majko78
- Nováček

-
Mozno moc neporadim, ale bud si nastavis v ADSL pridelovanie adries pomocou DHCP (podmienka je to mat aj na PC) alebo nastavis pevnu IP adresu na ADSL a aj na PC (ADSL napr na 192.168.0.1 a PC napr 192.168.0.xxx okrem 1, maska 255.255.255.0) alebo to skombinujes (zadas rozsah adries pre DHCP napr od 20 do 254 a ostatok pouzijes na staticke IP napr 2 az 19).
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: