nový HD píská

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
San
Nováček
Nováček

nový HD píská

Příspěvek od San »

Koupil jsem nový IDE HD Seagate barracuda 160GB ATA/100 a když je v provozu neustále vydává velmi vysoký pištivý zvuk (je to fakt nepříjemné..). Mám zdroj Fortron, ale zkoušel jsem ten disk se starým Eurocase zdrojem a pískal stále, s Fortronem jsem zkoušel starý hard disk (Seagate Barracuda ATA IV 20GB) a nepískal. A teď co s tím, čím to může být? mohl bych koupit nějaký tlumící box na hdd, ale cena není zrovna příznivá a nechci do tohoto starého PC moc investovat (když ani nevím, jestli by to pomohlo) ... Mohlo by toto pískání být důvodem k reklamaci, nebo to dělají všechny???
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Smart toho HDD můžeš ukázat? Jinak pokud piští tak bych ho okamžitě reklamoval. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

každopádně smart toho poví víc, ale na pískající disk by nepomohl ani tlumící box. Přece jen vysoké tóny se špatně odhlučňují, takže to by řešením nebylo (tedy bylo pouze částečným). Asi ti vážně nezbývá nic jiného než reklamace, protože zrovna pískání se zbavuje špatně. Nehledě na to, že funkce disku nemusí být zrovna optimální.
San
Nováček
Nováček

Příspěvek od San »

Tak takhle vypadá smart toho disku:

Attribute Current Raw Overall
Raw Read Error Rate 100 1473095 Normal
Spin Up Time 98 0 Good
Start/Stop Count 100 34 Very good
Reallocated Sector Count 100 0 Very good
Seek Error Rate 100 829957 Very good
Power On Hours Count 100 14 Very good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 100 30 Very good
Unknown attribute 187 100 0 Very good
Unknown attribute 189 100 0 Very good
Unknown attribute 190 64 605749284 Good
Hardware ECC Recovered 80 214179335 Good
Current Pending Sector 100 0 Very good
Offline Uncorrectable Sector Count 100 0 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good
Write Error Rate 100 0 Very good
TA Increase Count 100 0 Very good

All of the attributes of your hard disk have normal values. This is good.

The overall fitness for this drive is 90%.
The overall performance for this drive is 90%.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

90/90 je celkem málo, ale pokud ten disk není zaběhlý, tak Speedfan občas ukazuje celkem zajímavé hodnoty. :) Ale už enom kvůli tomu pískotu bych ho reklamoval.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

nepiska to zdroj? Bo nekdy jak sem napojil na zdroj seagate zacal piskat

//mr.dirk: tak jinak. Piska HDD nebo ZDROJ? Chtel jem poukazat na to ze nemusi piska HDD ale zdroj. Tak at da ucho na zdroj a na hdd :)
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne úte 10. dub 2007, 19:58, celkem upraveno 1 x.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

[CZ]mike píše:nepiska to zdroj? Bo nekdy jak sem napojil na zdroj seagate zacal piskat
San píše:Mám zdroj Fortron, ale zkoušel jsem ten disk se starým Eurocase zdrojem a pískal stále, s Fortronem jsem zkoušel starý hard disk (Seagate Barracuda ATA IV 20GB) a nepískal.
:roll:
San
Nováček
Nováček

Příspěvek od San »

tak díky za rady, půjdu ho reklamovat ...

Jinak píská fakt hard disk, zkoumal jsem to docela dukladne ... akorat uz z toho blbnu tak slysim piskani i kdyz je pocitac vypnuty :roll: (ale pro objektivitu jsem se ptal dalsich lidi a taky to piskani slysi :-D )
Marena0007
Nováček
Nováček

Re: nový HD píská

Příspěvek od Marena0007 »

No jsem zvedavej jak dopadnes. Urcite bych to na tu reklamaci odnes. Ale trebas kamarad ma stejny disk od WD 250GB a muj je skoro neslysitelny (oprati druhymu Maxtor 250GB) a ten jeho neuveritelne rachta. Kdyz ho nes na reklamacku, tak mu to neuznali. Smart je OK, disk nevykazuje poruchy.....
By me ale zajimalo, jak se reklamuje zvuk. Reklamaci mu neuznal prodejce, ale preci musi splnovat nejake zvukove hodnoty co udava vyrobce.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Piskajici Seagaty? Normalni vec!!! Obcas je to kombinaci zdroje + disku, nekdy ani jiny zdroj nepomuze. Viz muj podpis ktery uz par mesicu mam :roll:
Ne ze by piskal kazdy, ale nikdy snad nebylo vice problemu s piskajicimi disky vice nez u Seagate. "Prekonaly" i WD.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Butch píše:Piskajici Seagaty? Normalni vec!!! Obcas je to kombinaci zdroje + disku, nekdy ani jiny zdroj nepomuze. Viz muj podpis ktery uz par mesicu mam :roll:
Ne ze by piskal kazdy, ale nikdy snad nebylo vice problemu s piskajicimi disky vice nez u Seagate. "Prekonaly" i WD.
Ehm no já mám trochu jiné zkušenosti, ale budiž... :)
Marena0007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marena0007 »

No ja delam ve firme, ktera montuje znackove PC pro HP atd. a davame ruzne disky vsech vyrobcu a jedinej problem co jsem nasel u seagateu je, ze vic rachtaji pri seeku nez trebas WD (beru ted kategorii 200GB - 300GB - ne pripady dob 6GB disku). Ale jinak jsou spolehlivy.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“