Problem pri hrani hier na ACER Aspire 3023Lmi

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mirecmio
Nováček
Nováček

Problem pri hrani hier na ACER Aspire 3023Lmi

Příspěvek od mirecmio »

Vedel by mi niekto poradit s mojim problemom? pri hrani hier na notebooku hocikedy a dost casto sa zapne ventilator na vyssie otacky. to by nebol problem, keby to citelne nespomalilo hru, akukolvek, vsetko ide akoby v slowmotion pocas asi jednej minuty.. Dalo by sa to prezit, keby sa ventilator znova nespomali a po opatovnom zvyseni otacok (co sa deje asi kazde dve minuty), sa opat hra spomali..
Vedel by pls niekto poradit co sa s tym da robit ak sa s tym da nieco robit? Vopred dakujem za pomoc

P.S. Ak pomoze, tak konfiguracia je AMD mobile sempron 3000+
ATI Mobility RAdeon X600 PCI-e / 64 MB vram (nezdielane)
512MB DDR RAM
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

ntb se přehřívá, pravděpodobně máš prachem zanesené žebra chladiče.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
mirecmio
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirecmio »

dik. a myslis ze sa to da odstranit ten prach aj zvonku (lenze zvonka nic nevidiet), ci treba aj rozoberat ntb kvoli tomu?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Těžko říct.Z8leží na konstrukci ntb.V práci jesm to dělal několikrát, ale vždycky jsem vymontoval a rozebral chladič.Ten prach tam bejvá na¨huštěnej do neprostupný vrstvy...vypydá to až jako látka....ale to nebude tvůj příbad, protože v takový chvíli se ntb při zatížení vypíná.U aceru jde většinou jednoduše sundat kryt nad cpu.Pak to chce vymontovat větráček, a vyčistit průdochy na žebrech...nejhorší ručně, zbytek třeba stlačeným vzduchem.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
doktor
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doktor »

Mam Acera 5024 a setkal jsem se se stejnym problemem, ktery jsem vyresil pomoci programku RMClock. Staci pro hrani vypnout podtaktovani tak, aby procesor jel na max. frekvenci.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“