R600 pre-release thread

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jsi nVidiot, nebo fanATik?

Anketa končí za pát 11. kvě 2007, 21:22

fanATik
147
68%
nVidiot
68
32%

Celkem hlasů: 215
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Lukfi píše:No teď už to spíš vypadá, že po půl roce dominance G80 už ATi s R600 velkou díru do světa neudělá, tak zkusí nVidii umlátit cenama...
Coz je pro nas jako potencionalni zakazniky jen a jen dobre. :) Osobne uz se nemuzu dockat, jsem na nove VGA desne zvedavej :oops:
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Taky už se těším. Doufám, že se blíží vhodná doba na upgrade grafiky. Jenom by mě zajímalo jak levně dokáže ATI vyrobit takový monstrum, aby cenově konkurovala nV.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

goelr píše:...to je ale monstrum! monstrozni snad bude i vykon :-D
to je OEM verzia - tú si asi nekúpiš
s pozdravom, crux.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mědi odhaduji cca 2-2,5x více než na chladiči u X1800XT, to by mohlo mít slušnou tepelnou kapacitu, žebra jsou ale poměrně dál=> měl by stačit menší proud vzduchu

ale pokaždý když se kouknu na ten větrák tak ve mě vzbuzuje špatnej pocit :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Gr8 Vivec píše:ale pokaždý když se kouknu na ten větrák tak ve mě vzbuzuje špatnej pocit :)
Na retail verzi bude jinej.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

ešte viacej obrázkov OEM verzie R600 ...

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... ost1223142 :wink:
s pozdravom, crux.
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

crux2005 diky, to jsou krasne detailni fotky :) a hodne toho reknou
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Beee tech lopatek.............Tech zeber....no to bude hukot.Tesim se na foto prodejni verze.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

crux2005 píše:ešte viacej obrázkov OEM verzie R600 ...

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... ost1223142 :wink:
Koukal jsem na ty fotky a na ten 8pin napájecí konektor. Protože mám otevřenou bednu a zdroj má 8pin kabel, kterej vypadá, že by tam moh jít, jsem to detailně prozkoumal a zjistil, že tam pasovat nebude. Nemám ale ponětí proč, myslel jsem, že 12 voltů jako 12 voltů...
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

ak nebudeme brat striedavy, je 12v ako 12v
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Koro píše:ak nebudeme brat striedavy, je 12v ako 12v
to jo, ale ten současnej konektor co se strká do některejch desek do tý karty prostě nenarveš, pokud teda nepoužiješ extrémní hrubou sílu. Taky když dáš vedle sebe ten deskovej 8pin a PCIe 6pin, tak si všimneš, že jsou "opačně" - 6pin má příchytku u nuláků, kdežto 8pin má příchytku u žlutejch, proto taky ten 8pin nejde narvat do grafiky [dnešní], protože bys to tam buď dal obráceně a odpálil to, nebo se to tam nevejde.
12V jako 12V, ale ty konektory prostě nejsou kompatibilní. Jenže vlastně jsem si odpověděl sám, ten 8pin na R600 má bejt zpětně kompatibilní s 6pinem, a to by dost nešlo, kdyby tam měl jít ten deskovej 8pin.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Pri nejhorsim bude na ten 8-pin konektor nejaka redukce, ne?
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

ninjin_cz píše:Pri nejhorsim bude na ten 8-pin konektor nejaka redukce, ne?
Ale jo, to bude. Ale přijde mi to blbý redukovat to z molexů, když mám jeden podobnej konektor plonkovej. Přinejhorším se dá redukce vyrobit svépomocí :oops:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Lukfi píše:
ninjin_cz píše:Pri nejhorsim bude na ten 8-pin konektor nejaka redukce, ne?
Ale jo, to bude. Ale přijde mi to blbý redukovat to z molexů, když mám jeden podobnej konektor plonkovej. Přinejhorším se dá redukce vyrobit svépomocí :oops:
ja jenom doufam ze na tu kartu bude stacit muj zdroj :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Stratos píše:ja jenom doufam ze na tu kartu bude stacit muj zdroj :)
Ta rostoucí spotřeba el. energie u grafik už mně začíná dosti sr*t - myslím to obecně... :blee:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nikdo nikoho nenutí kupovat si nejdražší grafiku. Pokud si zvolíš limit např. 75W, máš s každou generací grafik i v této relaci vždy výrazně výkonnější řešení...

Spotřeba u procesorů je sice pěkná, ale oproti nárůstu výkonu u grafik, který se každým rokem až rokem a půl dvojnásobí, je nárůst výkonu u procáků o ničem...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

no-X píše:... Pokud si zvolíš limit např. 75W...
... Zahraješ si maximálně "worda" (obrazně a přehnaně řečeno). :sad:
no-X píše:Spotřeba u procesorů je sice pěkná, ale oproti nárůstu výkonu u grafik, který se každým rokem až rokem a půl dvojnásobí, je nárůst výkonu u procáků o ničem...
Nicméně nV i ATi se někde dušovala, že spotřeba půjde v dalších řadách (G90/R700 a jejich deriváty) konečně dolů. :)
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

maj teda ve finále OEM verze a "Normální" verze stejné PCB nebo jich je víc? Ta karta z těch hi-res screenů nevypadá zas tak obrovsky, mít normálního větroně tak by se dala zkousnout...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Shit: jenže dnešní karty realtimově vykreslí 3D prostředí v HD rozlišení a s precizností, která v některých ohledech překonává i offline rendering z minulých dob. Procesory nezvládnou ani realtimově komprimovat video v HD rozlišení v takový kvalitě, aby se na to vůbec dalo koukat. Pak se nemůžeme divit rozdílům ve spotřebě...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Bear
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bear »

''R600 nebude rychlejší než 8800GTX'' jsem ted četl na pct tak mě napadá proč to vůbec vydavají po půl roce a ještě nebude rychlejší :cry: !
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“