Duel monitorov

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
wierqa.thc
Nováček
Nováček

Duel monitorov

Příspěvek od wierqa.thc »

Ahojte rozhodla som sa kupit monitor a neviem sa absolutne rozhodnut :-(
Za 1. neviem ci radsej 20" alebo 22" widescreen lebo neviem ci na 22" ked to ma to iste rozlisenie to nebude kockate alebo ci budu ikonky vacsie atd
Za 2. rozmyslam nad Samsungom (206BW alebo 226BW), Viewsonic Vx2025wm (neviem ci ho v mojom okoli zozeniem) alebo asi LG L226WT-SF (ziadna recenzia, ten isty typ len s 2ms ma rozmazany obraz) cize neviem co vybrat :'( dakujem za vsetky rady ale prosim nepiste mi nech si kupim nejaky S-IPS za 20 tisic lebo keby som mala tolko penazi nepisem sem ale rovno ho kupim :-(
Inac fakt pekna stranka aj forum moja najoblubenejsia ;-) ale az teraz ma to donutilo sa zaregistrovat :-D
fesh1-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fesh1- »

aj ja mam to iste dilema a rozhodujem sa medzi samsungom 206BW a LG L226WT-SF cena je ta ista, papierove parametre tie iste len to LG je o 2" vacsi :'( uz vyberam 2 mesiace
CPU | AMD Athlon 3000+ | MB | DFI InfinityII-m2 | RAM | 2 x 512 MB Kingmax 800 Mhz DCH | HDD | WD SATA-II 80 GB 7200rpm | VGA | Gainward Geforce 7600 256MB DDR3 | SOUND | Sound Blaster Audigy2 Platinum eX | DVD-ROM | Nec :D |CASE | Miditower Modecom Harry Black | ZDROJ | Raptox 550 w MONITOR | CRT 17" Philips 107T4 ' 1024x768@85Hz KLAVESNICA & MYS Genius + Logitech g1
wierqa.thc
Nováček
Nováček

to je vsetko ? :-( ziadne ine rady ?
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

Chces TN, mas ho mit.
22" se neboj.
Jesli si chces priplatit, kup Samsung 226BW.
Jestli si priplacet nechces, kup LG L226WT.

Kazdopadne si pak nechod stezovat ;)
wierqa.thc
Nováček
Nováček

tak ako nechcem silou mocou tn ale tak porad dobre P-MVA alebo S-IPS s cenou nie nad 15 tisic :-( jedine co somnasla je viewsonic vx 2025wm
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

Nikde nepises, na co ten monitor budes pouzivat, v tom bych videl hlavni duvod, proc Ti nikdo nemuze kloudne poradit..
wierqa.thc
Nováček
Nováček

aha tak prepac no tak na co ho chcem ? Hlavne na :

1. Adobe Photoshop (vytvaranie dizajnov pre www stranky, cize o vernost farieb mi az tak moc nejde len aby to malo prijemne farby na pohlad)

2. Filmy (cize pekna farebna hlbka a samozrejme widescreen)

3. Hry (hlavne counter strike 1.6 a source - cize dobra odozva = nie najmansia ale hlavne bez duchov a prekmitov, a aby dokazal dobre zobrazit aj mansie rozlisenia)

4. bezna praca
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

Pokud vernost a stalost barev neni podminkou, volil bych s ohledem na hrani Samsung 226BW. Jenom pocitej s tim, ze s grafikami od Ati nefunguje zachovani pomeru stran, takze obraz je vzdy roztazeny na celou plochu, pokud tedy hra nepodporuje zobrazeni v pomeru 16:10 nebo aspon 16:9, vsechen 4:3 material bude dost viditelne roztazeny (to se samozrejem netyka filmu). U Nvidie jde tenhle problem resit nastavenim ovaldacu. Na filmy podle me TN staci, jenom se na monitor musis koukat +- kolmo.
wierqa.thc
Nováček
Nováček

no ne ze neni podmienkou ako privitam to ale nejde mi az tak hrozne o to lebo s grafikou robim len webdesign kde mi na to tak hrozne nezalezi lebo tu stranku uvidi na kazdomlcd aj tak kazdy inac :-)fotky upravujem len tak trocha ale nie na tlac len tak ako hobby. Mam nVidia 7600GT 256 MB ddr3 myslis ze to bude stacit aj na nejake to hranie v nativnom rozliseni ?? no asi pojdem po tom samsugnu vyzera tak v tej cene najrozumnejsia volba :-)
Hudry
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hudry »

Ten samsung 226BW zober je to vraj super monitor, ja mam starsi 225BW a som velmi spokojny na to ze to je TN a 226BW je este lepsi. No na nove hry ti v 1680x1050 7600GT asi nebude stacit. Ja mam zatial len 6600GT ale v niektorych novych hrach vo vyssich detailoch (Oblivion, Dark Messiah) je to v nativnom taka slideshow (5-10 FPS) ze 7600GT aj keby davala dvojnasobny pocet FPS nema sancu nove hry v tomto rozliseni plynule rozhybat. Ale to CSko, strategie no problem.
wierqa.thc
Nováček
Nováček

ok tak definitivne mi padli moznosti tazke sa rozhodujem uz len medzi

Samsung 206BW vs. LG L226WT-SF

ktory s tychto 2? parametre maju rovnake az na to ze samsung ma 2 ms lg 5 ms, samsung je 20" a LG 22" a LG je o tisicku lacnejsi :-/
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

wierqa.thc píše:ok tak definitivne mi padli moznosti tazke sa rozhodujem uz len medzi

Samsung 206BW vs. LG L226WT-SF

ktory s tychto 2? parametre maju rovnake az na to ze samsung ma 2 ms lg 5 ms, samsung je 20" a LG 22" a LG je o tisicku lacnejsi :-/
osobne bych mezi tema dvemi bez vahani zvolil 22" LG. mozna budes mit ve hrach o facku vic duchu, ale mne by to koupi o 2" mensiho LCD za vic penez neopodstatnilo, kdyz jinak maji byt kvalitou velmi podobne
otazka spis je, kdy a kde to LG sezenes, je dlouhodobe absolutne nedostupne. dalsi vec pak je, ze se ma na trh prijit L226WTQ s 2 ms odezvou a HDMI: http://www.lge.com/products/model/detail/l226wtq.jhtml
wierqa.thc
Nováček
Nováček

to LG L226WTQ uz je lenze ma ze vraj na prd overdrive ci co nevyznam sa v tom a ze vraj robi viac duchov nez verzia s 5 ms :-/

/edit - nakoniec je to Samsung 226BW vs. LG L226WT-SF parametre skoro rovnake az na senstivitu 2 ms vs. 5ms co podla mna neni zas az tak rapidny rozdiel. Rapidny rozdiel je v cene kde LG je skoro o 3000 sk lacnejsi :-/ myslite ze rozdiel v kvalite je naozaj tak velky aby sa oplatilo za nho priplatit ?? dakujem
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

226bw (s panelem od samsungu) mam a trochu me zklamal (pozorovaci uhly, nerovnomerne podsviceni..), kdybych nakupoval znova a lg l226wt by byl k mani za momentlalne uvadenou cenu, asi bych sel spis do nej (kdyz uz TN, tak at aspon zbytecne nepreplacim, hry me moc nezajimaj) nebo bych naopak zauvazoval treba o S-PVA Samsungu 215TW
vcil mudruj, bobsi ;)
wierqa.thc
Nováček
Nováček

no jo proste mam hlavku zamotanu :-( bud ten LG za 9500 alebo ten samsung za 11500 alebo potom neviem no bud 22" benq alebo 22" philips alebo samsung 204B
S.p.i.r.i.T ®
Nováček
Nováček

Příspěvek od S.p.i.r.i.T ® »

ja idem brat 226BW, som sa docital, aj tu a z par testov, ze je to fakt dobry panel, nato ze to je TN, neviem teraz kde bol test kde ho vyhral na druhom mieste bolo neviem co a na tretom ten LG nad ktorym tiez uvazujes, no neviem, mne pripada lepsia volba ten samsung, zato ze niekto povedal ze nieje moc spokojny, to je strasne neobjektyvne hodnotenie, jednoducho ja idem na samsung, ale ak sa pren nerozhodnes tak NEUROBIS ziadnu chybu vyberom LG, samsung a LG maju dnes TN technologiu dobre zvladnutu (vramci moznosti ) :D takze hod si mincu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“