myom píše:crux2005 píše:tak už poznáš - mne napríklad ...
rozvedes to trochu?
Výkonu nie je nikdy dostatok ...
Hlavne keď ho použiješ na zvýšenie kvality obrazu.
@Lukfi: žiaľ, moja doska nepodporuju oficiálne (
) SLI, inak by som už mal SLI ... a len kvôli tomu zatiaľ nebudem meniť moju gigabytku
myom píše:crux2005 píše:aha, čiže čím väčšia Vram = tým lepší výkon ?
cim vice ram, tim vetsi moznost na vetsi výkon (na tvoji dalsi rypavou otazku hned radsi odpovim: je jasne, ze to neni vykon renderingu, ale moznost pojmout vetsi textury a tim i lepsi obraz a to ja povazuju taky za vykon...)
zaujímavé, že X1600Pro s 256MB Vram a X1600Pro s 512MB Vram sa výkonom takmer neodlišujú ... čo by podľa teba ale mali
A ktorá hra potrebuje nutne 1GB Vram ? Myslíš si, že len Vram môže limitovať vo vyšších rozlíšeniach ? V čom ti pomôže veľká Vram, keď chýba čipu texelfillrate, aritmetický výkon, alebo niečo iné limituje .... Ide o to, že väčšia Vram ! = väčší výkon
myom píše:tohle jsem nemyslel jenom R600, ale obecne novou generaci grafik. chces snad tvrdit, ze nemaji nove vypocetni jednotky, ktere jsou mnohem vykonejsi nez predesle?
G80 ? nie nemá. Rozdiel spôsobuje takt.
@fanik: tá turecká stránka "fx57" je viac ako pochybná. Nehovorím, že niektoré údaje, kt. uviedli nesedia, ale treba si uvedomiť fakt, že preberajú viaceré novinky a informácie od iných stránok, neuvedú zdroj a jednoducho vystrihnú logo stránky aby nebolo vidieť, že to "ukradli" ...
---------------------------------
ten slušný výkon v 3Dmarku06 môže spôsobovať fakt, že sám benchmark je dosť "zaťažený" na vertexshader výkon, čo by mohlo sedieť R600 a jej architektúre ... (samozrejme, len špekulácia)