Radeon X1800GTO / GTO2 - #2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Prodejce je povinen vracet peníze na žádost zákazníka až při třetí reklamaci stejné závady, která byla hodnocena jako uznaná. Jinak na zamítnutí reklamace je docela krátká lhůta, přesně teď nevím, ale myslím, že kratší než 14 dní (dá se to dohledat). Naprostá většina prodejců to bohužel neví, ale pokud není reklamace do této lhůty klasifikována jako neoprávněná, nemůže být poté jako neoprávněná řešena.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

kup v nejblizssim bazaci kup levnou PCI kart(cca max. 100,-) a tuhle posli na reklamacku.
Na druhou stranu nevim jestli uspejes, bude zalezet spis na prodejci, protoze ja kdyz kupoval GF4 v jednom obchode u nas a po roce v ni zacalo taky chrastit a sel jsem na reklamacku, tak mi rekli ze na to se zaruka nevztahuje, ze to je opotrebeni. Nevim, zkus a uvidis.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
filda.sv
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od filda.sv »

Tak já už fakt nevím...teď ráno to pustím a už to zase neřachtlá...chvíli jo (včera to fakt bylo hodně protivný), chvíli ne...tak sem si řekl, že jí dám trochu pokouřit, aby se pořádně zahřála, ale něják mi není přáno :) ...stahnu 3dMark05 a instalace hlásí chybu...tak nainstaluju 03 a ten zas pri spusteni hlasi System Error...tak stahuju jinou verzi 05 a uvidim...

V tom je prave ten problem, nejradsi bych ji reklamoval hned...jenze technik to tam pusti nic neuslysi a posle ji zpatky. Zkusím, jesli na to má vliv to zahřátí (fakt je, že včera to vrčelo hned po zapnutí, i v Win)...no a teď to vlastně už taky trochu řachtlá... :)

Každopádně díky za rady...
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

dělá mi to samé co tobe hold je to ventilátorem a už jsem si na to zvyknul na reklamaci to není ale já bych tam stejne nesel protoze mám super GK..... která 1800GTO ti dá v 3Dmarku 05 -11200bodu?? :)
filda.sv
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od filda.sv »

A já si zase myslím, že to na reklamaci je...zvykat si rozhodně nechci (a asi bych ani nemohl, protivný to je dost), nedal jsem za něj o litr víc kvůli tomu, aby mi tady chrčel :)...to sem si mohl rovnou pořídit klasickou Sapphire verzi. Kdyby to bylo dva nebo tři roky, tak mě to ani nepřekvapí...ale po půl roce? Zkusím a uvidím...
ASUS M2N-E | AMD A64 3200+ BOX | GEIL 667Mhz CL4 2x512 MB | HIS RX1800GTO IceQ3T | WD C2500KS 250GB | FORTRON THN-P 400 W | LG GSA-H20L | 3R SYSTEM R205 | Samsung SM 940BW 19" WS
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Zdravim, čím si vysvětlujete toto:

X1800GTO - OC 600/603(1206)

RivaTuner /// ATITool
Test 3Dmark 05:
GT1 - 33,0 /// GT1 - 31,5
GT2 - 24,1 /// GT2 - 23,4
GT3 - 39,1 /// GT3 - 37,6

7858b. /// 7572b.

Nevim o tom, že by ATITol zhoršoval časování pamětí, nebo pod.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Kollda píše: Nevim o tom, že by ATITol zhoršoval časování pamětí, nebo pod.
nektere verze to delaji, ale jde to volbou zrusit
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Lazovak píše:nektere verze to delaji, ale jde to volbou zrusit
Tak je to opravdu tak, ATITool zhoršuje časování pamětí, verze 0.26.

Default:
Obrázek Obrázek

OC 500///603(1206):
Obrázek Obrázek

EDIT/// Tou volbou myslíš toto?
Obrázek
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

2Kollda jj to je presne ona, ale nejak otestovane to nemam jestli to funguje
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Lazovak píše:2Kollda jj to je presne ona, ale nejak otestovane to nemam jestli to funguje
Tak sem to prubnul a nic, casovaní se zhorsuje vesele dal. Výhodu v ATIToolu vidim v profilech, ale jako podstatná navýhoda je zhoršování časování pamětí. Nezbyde mi asi nic jinýho nez pouzivat Overclocker a RivaTuner, sice to zabere o něco víc času, ale bude to mít požadovaný výkon.

Ještě bych se chtěl optat, jestli se vám u X1800GTO zobrazuje hodnota napětí na pamětech v RivaTuneru. Páč já se jí nějak nemůžu dohledat, jinak vše ostatní tam mám (např:napětí na jádře, teplotu regulátorů a jejich odběr).
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Zabudol si na Ati Tray Tools ten je najlepsi :roll:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

sharker píše:Zabudol si na Ati Tray Tools ten je najlepsi :roll:
Máš pravdu, na Ati Tray Tools jsem úplně zapomněl, přitom ho znám, takže zkusim a uvidim.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Kollda píše:
sharker píše:Zabudol si na Ati Tray Tools ten je najlepsi :roll:
Máš pravdu, na Ati Tray Tools jsem úplně zapomněl, přitom ho znám, takže zkusim a uvidim.
nebo zkus nejake starsi verze atitoolu pokud najdes
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

2 Lazovak: Zkusim, za to nic nedám.

Po přetaktování v Ati Tray Tools na mě vypliv 3DMark05 ještě o cca 100b. více než v kombinaci Oveclocker+RivaTuner (takty stále 600///603(1206), 100b je zanedbatelných, ale stejně je to zvláštní, když mají oba s RivaTunerem stejný potencil (nemění časování pamětí), akorád u ATT celkem stve, že i když je vadný pouze 1pixel, tak už hodí chybu, přitom tenhle 1 pixel lidský oko jen tak nepostřehne.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Zdravim svoji X1800Gto taktuju pres Att, napeti na jadre jde zvedat v pohode, ale kdyz chci zvysit napeti na pametech a potvrdim, tak se napeti vrati do puvodni hodnotu. Pres Oveclocker to funguje v pohodě, ale tady to nejak zlobi, nevite ciste nahodou cim by to mohlo byt, att sem si celkem oblibil.

PS: Kolik tak pustit do jádra? Jsem na 1,45V myslim, ze vic by bylo uz celkem nebezpecne.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no to zavisi od defaultu(napatia) a samozrejme od teploty...tak 0.15 je este v pohode....a taktiez na pamatiach..aj 0.2...ale zase...teplota..!!....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

fat4l píše:no to zavisi od defaultu(napatia) a samozrejme od teploty...tak 0.15 je este v pohode....a taktiez na pamatiach..aj 0.2...ale zase...teplota..!!....
mno ani ne v tomto pripade bych se ridil default hodnotama x1800xt, pripadne jeste pridat ale myslim ze to nema cenu cili tech 1,45v na gpu je vpohode
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Kollda píše:PS: Kolik tak pustit do jádra? Jsem na 1,45V myslim, ze vic by bylo uz celkem nebezpecne.
coze ?? :? Mam X1800GTO od Shappire (takze jadro R520LE) a pri OC tam rvu 1,325V jadro a 2,2V pameti a jedu na cca 495;495@700;1500 :lol:

Mozna mam dobrej kousek :roll: Sel by vejs, ale nechci ho trapit, nejdriv udelam chlazeni na regularoty napeti, maj vyssi teplotu nez jadro (jadro v lete burn 68°C regulatory 83°C). Taky sem se za bricho popadal, kdyz v Pimp my computer autor psal, ze udelali 10% OC na X1800XL :lol:
(to je mozna tim, ze koupili shitskej, predrazenej vejirovitej chladic !!! :oops: )
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mě jede X180GTO2 na 1,45V jádro a 2,1V paměti 740/1740
víc už bych fakt nedával, 1,45V požívá XT PE
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

To rochne: Se stock chladičem jsem se moc daleko nedostal, svoje pokusy jsem ukončil u 1,3V a i to už bylo na hraně.

Po tom co jsem na svoji X1800Gto umistil Accelero S1, tak už je to o něčem úplně jiném. Do jádra jde 1,35V takt 698Mhz a teploty při zatížení s 12cm fanem na 12V jsou po:

5min/10min zátež v ATT
Core: 49/49,2 Regulátory: 66/66

V sekci chlazení jsem postnul moji minirecenzi na Accelro S1 - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 43#7288643, je to opravdu vynikajíci chladic :)

JJ v pimpení s X1800XL to byl dobrej for, ale treba si majitel pocitace nepřál zvyšování voltáže, takže měli ruce svazaný.

To Gr8 Vivec: OK při těch 1,45V mám po 10min. zatížení v ATT na jádře 56C, na regulátorech 76C, ale nejsem si moc jistej, jestli se takové napětí hodí i pro dlouhodobější využití?

Nikoho nic nanapadá, kde může být zakopanej pes, že nejde zvýšit voltáž u pamětí v programu Ati tray Tools? Jinak máte někdo zkušenosti s kombinací těchto dvou prográmků: Oveclocker na napětí a Ati Tray Tools na taktování?

/// opraveny překlepy
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“