Nejede pocitac

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ryanek11
Nováček
Nováček

Nejede pocitac

Příspěvek od ryanek11 »

Mam zakladni desku Abit NF-8.Po osazeni procesorem AMD64 3400+,GeForce 5700 Ultra,2x512MB DDR se pocitac spusti,ale obrazovka zustane cena,jakoby nepracovala graf.karta. Tou to ale neni.Zkousel jsem menit i zdroj nyni mam 400W.Na ruznych forech mi docela casto radili resetovat bios,zkousel jsem od par sekund do 20 hodin.Bez vysledku.Deska je stoprocentne funkcni,protoze bezela bez problemu se stejnymi komponenty,ale po rozebrani pocitace a zpetnem slozeni je stav jaky popisuji. Zajimave je,ze stejny problem se vyskytl i po zakoupeni a spusneni.Pak bez problemu bezela rok do rozrbrani a zpetneho slozeni.
Zkuste mi poradit,vitam vecne nazory a zkusenosti.

//edit Wilik - upraven nazev + presun z s939 desek
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Re: [b]Abit NF-8 problem[/b]

Příspěvek od C-Nooty »

ryanek11 píše:Na ruznych forech mi docela casto radili resetovat bios,zkousel jsem od par sekund do 20 hodin.Bez vysledku
heh to jsi jako dělal CLEAR CMOS 20 hodin??, tak v tom případě je s deskou amen -_-
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Re: [b]Abit NF-8 problem[/b]

Příspěvek od Hoonzooid »

CarbooNooty píše: heh to jsi jako dělal CLEAR CMOS 20 hodin??, tak v tom případě je s deskou amen -_-
Kde si to prosimtě vzal??? :lol:

Jinak ten problém je zajímavý a nenapadá mě, kde by mohla být chyba.... Jedině zkusit jiné komponenty, jestli to pomůže....
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

prblem muze byt na desce v nejakem studenaku kterym jsi pri montazi pohnul... dale zkontroluj i procesor (tez vyndat zandat)... muze byt napr. problem s kontaktem v agp slotu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Zkus třeba vytáhnout RAMky a podívat se na piny jestli na nich není nalepený kousek papíru, tohle se mi stalo a docela dlouho mi trvalo než jsem na to přišel
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zkus zkontrolovat, jestli všechno sedí jak má, třeba je trochu povytáhlá GK, ram... Případně to rozeber a znovu slož, občas to pomáhá. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Pavel Danda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel Danda »

Jesli máš vše dobře zapojeny tak je ta deska v kopru
A64 3700+,ASUS A8,1GB Kingst,1950pro
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Taky mohlo dojít při rozebírání a skládání k tomu, že se uvolnil prach a sednul si do konektorů (PCI-X, paměť...) a teď nějaký pin nemá kontakt. Rozebral bych to, zkusil opatrně vyfoukat konektory (v nouzi postačí i brčko na pití - ale čisté :-) ), utřít pomalu bavlnou kontakty na kartách (můžeš i lihem) a pamětech a zase složit. Ale taky jsi mohl nějakou komponentu odpálit statickou elektřinou, pak už jen zkusit postupně odebírat a odpojovat nepotřebný hardware a doufat, že se to bez nějaké vadné komponenty rozběhne.

EDIT: Ještě zkus navzájem prohodit mezi sebou paměti
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
ryanek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryanek11 »

Diky za snahu mi pomoct,bohuzel jsem zkousel vsechny moznosti co mi radite vcetne prohazovani pameti,rozebirani a skladani vsech komponent vcetne procesoru.Jedina vec,kterou jsem nepochopil je proc by mela deska odejit po sebedelsim clear cmos.
Asi mi nezbyde nic jineho nez koupit jinou desku.
Kazdopadne dik
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

ryanek11 píše:Diky za snahu mi pomoct,bohuzel jsem zkousel vsechny moznosti co mi radite vcetne prohazovani pameti,rozebirani a skladani vsech komponent vcetne procesoru.Jedina vec,kterou jsem nepochopil je proc by mela deska odejit po sebedelsim clear cmos.
Asi mi nezbyde nic jineho nez koupit jinou desku.
Kazdopadne dik
Deska ti i po delším clear cmos neodejde, to je jeden z mnoha bludů :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

zkusil bych desku mirne pokroutit... rekl bych ze tam ten studenak skutecne bude
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
ryanek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryanek11 »

Zkusim ji teda pokroutit :wink:
Nemuze to byt treba BIOSem?
Co kdyz nepodporuje AMD64 3400+?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

pokud to s tim procakem pred tim bezelo tak neni duvod
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

ryanek11 píše: Co kdyz nepodporuje AMD64 3400+?
Neboj podporuje.... :roll:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
ryanek11
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryanek11 »

Tak jsem kroutil a nic nevykroutil.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

ryanek11 píše:Tak jsem kroutil a nic nevykroutil.
Tak budeš muset vyzkoušet všechny komponenty zvlášť jestli jedou...
pumpos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pumpos »

Pokud si to zkousel i s jinou pameti, tak bych to videl 95% na tu desku
Pumpoš rulezz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“