Orleans vs. Venice

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
paplis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Orleans vs. Venice

Příspěvek od paplis »

Zdravim chci koupit AMD Athlon 64 3200+ socket 939 a nevim ktery vzit.
A chci se tudis zeptat jaky je rozdil mezi jadry Orleans a Venice.

Diky za help.
:)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

3200+ pro 939 socket s jádrem Orleans neexistuje! Toto jádro mají Athlony pro AM2 socket.
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
paplis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paplis »

jessie.james píše:3200+ pro 939 socket s jádrem Orleans neexistuje! Toto jádro mají Athlony pro AM2 socket.
Aha tak to maji asi chybu na webu ... diky
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

pokud pořizuješ novej PC tak už jedině socket AM2 pro AMD. 939 is dead(bohužel)
a Orleans je značení pro jednojadrovy athlony do sct AM2
paplis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paplis »

tak jo me staci i 939 protoze mam grafiku do agp a pcie nechcu zas kupovat skoda penez.
MadMaxII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MadMaxII »

paplis píše:tak jo me staci i 939 protoze mam grafiku do agp a pcie nechcu zas kupovat skoda penez.
Ehm, prihodim trochu OT ale na vlastni zadost zakladatele topicu... :twisted: :twisted: :twisted:

Mel jsem neco podobneho(na podpis nekoukej, mam ho stary a neplatny), desku Epox pro s.939(ovsem s PCIe), 1GB ram a nechtel jsem menit jak pameti tak MB tak jsem zvolil variantu rosireni pameti na 3Gb(dokoupil jsem 2x1Gb v dualu + stavajici ) a O165(mel jsem O144@2,6GHz) a troufam si tvrdit ze s timto v klidu vydrzim do AM3+... 8)
A AGP bych se taky nebal, ATI resp. AMD tvrdi ze "rail to"(mustek z PCIe na AGP) bude kompatibilni i pro radu R600(X 2xxx) takze bych to neresil.... Jde o to ze s nejvetsi pravdepodobnosti se u AM3+ stejne dockame dalsi generace RAM(uz budou pro obyc PC fullbuffered, XDR a dalsi resp. podle toho co zvitezi v konkurenci) ktera prinese desitky % navyseni vykonu oproti par % pri prechodu z dual core na quad core.....;)

BTW ten O165 je dvoujadrak a jde k 2,8GHz a ma lepe resenou cache takze v pohode stiha na normalni prace a hrani a bude jeste stihat 1-2roky. To by Intel musel mit polovicni ceny aby se vyplatilo prechazet na jejich platformu, tohle je ideal upgrade a za 1-2roky az budu kupovat novy CPU+RAM+MB se uvidi podle trhu, ale v tehle fazi nema smysl menit platformu, at z Intelu na AMD ci z AMD na Intel, proste musime vydrzet.
Momentalne mi to chodi:
dual core O165@2,7GHz, 3Gb RAM, x1950pro a neveril bys jak odpadlo vecne swapovani, predtim jsem mel single O144@2,6GHz, 1Gb RAM, GF6600...
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“