Vytížení linky ACK packety

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vytížení linky ACK packety

Příspěvek od Star_Gate »

Hoj všichni. Mam problém. Dělám poskytovatele iNetu pár lidem za málo :-D Problém je v tom, že mi všechen Upload sežerou ACK packety. Mam připojení 2Mb/s a upload 256Mb/s... Co mám dělat??? Zakázat jim to nechi, ale chci aby mi ty ack nežraly celý pásmo.. Jako GateWay používám PC 500MHz se systémem pfSense postaveným na freeBSD... Nevíte někdo jak na to??? Děkuju za vaše typy :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jdou y pakety od všech nebo jen z jednoho zdroje (jedné P)?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Jedné IP... Mam asi 4 klienty a stahuje jen jeden z torrentů... Problém je ten, že on spapá celej upload a já když pošlu zprávu přez ICQ, tak mi to vyhodí hlášku červeně:-( Sice je to jen od jednoho klienta, ale radši bych to vyřešil i pro případ, že to bude používat víc klientů.... Ale mam podezření, že to nepotvrzuje klient, ale moje gateway.. Tzn, že se ty packety ani nepodívyjí do mí sítě... Je to možný??? Díky
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

zachytej kousek toho trafficu a vystav to nekde at se na to podivame. samozrejme zakazat ACK pakety (a jsou to syn-ack nebo syn-ack-ack?) Jestli to dela jen jeden bude to problem u nej... mas predpokladam ADSL, takze odchozi kanal se ti velmi rychle zasere, pokud nejaky trouba se snazi konektovat 5000 kontaktu pri stahovani torrentu.
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

No mam ADSL a rychlosti seme tam už psal výše... No link na NET monitor je tady: http://90.176.64.19/pfack.jpg ... Je to vlastně screen z WebGui toho serveru(GATEWAY)..... Je tam pak položka qPenalty128... to je jeho upload rezervovanej na mí lince... V praxi to vypadá tak, že co nesežere jeho upload, sežerou ACK packety (položka qwanacks)....
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no ja bych v tom tvem slavnem PfSense zkusil omezit tu jeho IP adresu podle pps, to by melo zabrat... otazka je jestli to tam jde udelat.
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Nedá se něco udělat na klientský části???? Zkusim na to mrknout ale nejsem si jistej tim, že to PF zvládne.... Díky moc bajgy....
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no na klientske casti udelas samozrejme hodne veci, ale uzivatel musi spolupracovat. Osobne si myslim, podle toho co rikaz, ze ma spatne nastaveny stahovac torrentu. Zrejme ma nastaveno prilis mnoho soucasne povolenych spojeni?? taky odvirovani a odspywarovani casto pomuze.
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

10 současných spojení.. Spolupracovat budou, protože sem jim řek že když ne, tak jim to uříznu :-D Nemají na výběr.... Tim odvirovanim a odspamovanim si myslel jako torrenty nebo jejich PC??? A co vlastně je to omezení IP podle pps???
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pps = packet per second.. jde o to limitovat kolik paketu od toho cloveka odchazi nebo prichazi.

kdyz ho momezis jen na rychlost tak je to sice fajn, ale funguje to bezchybne jen kdyz ma "normalne" velke pakety. v pripade ze mu tam neco generuje velke mnozstvi mrnavych paketu, tak to muze delat potize s ucpavanim uplodu, zahlcenim NAT tabulky atd...

ale je to jen tip..bez toho ze nachytas nejaky provoz se to da tezko soudit.
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

No zkusim to.... Hele bajgy a dá se to pps udělat na jejich straně??? Díky za vysvětlená pps :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

mozna nejakym softwarem jako je NetLimiter, ale netusim...
Toshiba Tecra A6
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

NetLimiter ne.... Ten to neomezi protoze ACK necestujou přez TCP protokol..... Ale stejně dík.... Já skusim to pps :)
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

pps nejde.... Prostě se musím smířit, že to občas zahlcený bude:-) No ale stejně vám dík za rady. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“