Instalace XP na SCSI disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
manager
Nováček
Nováček

Instalace XP na SCSI disk

Příspěvek od manager »

Jak se postupuje pri instalaci XP na SCSI disk.
Vyhodilo me to modrou obrazovku s ERROR... pri bootovani z instalacniho CD WIN_XP.
DIK.
Marena0007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marena0007 »

Postup je prakticky stejnej, ale s tim rozdilem, ze kdyz se zobrazi ta prvni modra obrazovka, kdyz dole se zobrazuje, ze se nacitaji urcity soubory tak prvni co tam je, ze kdyz chces instalovat na SCSI tak mas stisknout klavesu F6. Mas na to par sekund.
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

a jak vytvorit raid 0 na dvou scsi pripojenych pres radic do PCI? Prvni vytvorit raid a pak install?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ano
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Marena0007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marena0007 »

vesna píše:a jak vytvorit raid 0 na dvou scsi pripojenych pres radic do PCI? Prvni vytvorit raid a pak install?
Presne tak. Nejprve se musi vytvorit RAID a az pak instalovat. Jinak bys prisel o data.
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Dik za odpoved, skusim to :D
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Marena0007 píše:Postup je prakticky stejnej, ale s tim rozdilem, ze kdyz se zobrazi ta prvni modra obrazovka, kdyz dole se zobrazuje, ze se nacitaji urcity soubory tak prvni co tam je, ze kdyz chces instalovat na SCSI tak mas stisknout klavesu F6. Mas na to par sekund.
Skusil jsem to ale chce to po me vlozit do mechaniky Manufacturer supplied diskette. Dal me to nepusti, i kdyz nastavim cokoliv ve SCSI utility biosu. Disk mam DNES-309170w 9GB od IBM a tam nemaji zadne setup diskety. Co se da s tim jeste delat?
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

manager píše:
Marena0007 píše:Postup je prakticky stejnej, ale s tim rozdilem, ze kdyz se zobrazi ta prvni modra obrazovka, kdyz dole se zobrazuje, ze se nacitaji urcity soubory tak prvni co tam je, ze kdyz chces instalovat na SCSI tak mas stisknout klavesu F6. Mas na to par sekund.
Skusil jsem to ale chce to po me vlozit do mechaniky Manufacturer supplied diskette. Dal me to nepusti, i kdyz nastavim cokoliv ve SCSI utility biosu. Disk mam DNES-309170w 9GB od IBM a tam nemaji zadne setup diskety. Co se da s tim jeste delat?
disk s tym nic nema, uved aky mas radic, ale na spustu SCSI radicou ma WXP vlastne ovladace a tym padom nepotrebujes tam nic pchat pred instalaciou
skus inu instalacku WXP, pripadne resetni BIOS SCSI radica, skontroluj kabel,...
ale skus uviest ten radic...ak je to daky Adaptec 2940, 29160,... tak ten si to najde samo
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Radic mam od Adaptec AIC-7880 a zrejmne zadna instalacka XP nema tento driver, ale pouze AIC-7890. Tak jdu hledat driver. Zatim dik :D
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Definitivne je jasne ze Windows XP nejdou nainstalovat na SCSI disk. musi to bejt nejaky sitovy OS takze uz zhanim instalacku Win 2000.
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Instalacka Win 2000 v uvodu instalace promlunila nasledujici vetu:
"ACPI Bios tohoto systemu neni zcela kompatibilni se standardem ACPI"
Zrejme to chce starsi Win NT, nebo upgrade Biosu.
Deska to je GA-6BXS od Gigabyte pro Pentium 3.
JendaH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaH »

manager píše:Definitivne je jasne ze Windows XP nejdou nainstalovat na SCSI disk. musi to bejt nejaky sitovy OS takze uz zhanim instalacku Win 2000.
no nevim proč by neměli jít, já je tak mám, a vše běží bez problému, dokonce to po mě nechce ani ovladače na řadič.. xp ho mají zhřejmě v sobě (mám adaptec 29160 + disk v popise)
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

manager píše:Definitivne je jasne ze Windows XP nejdou nainstalovat na SCSI disk. musi to bejt nejaky sitovy OS takze uz zhanim instalacku Win 2000.
blbost, XP mi tu jedou na scsi atlas 15K, takze to jde, je jen otazka jak je k tomu dokopat...

zkousel jsem ted reinstal na druhem kompu, nejdriv F6, disketu s drivery, nacte, zacne kopirovat soubory a hodi hlasku ze nemuze najit ty soubory z te diskety :-( ???, dam preskocit, install pokracuje, restart, nacitani z hdd (scsi) windows XP loading a BSOD ze je neco s HDD (jasne, kdyz nenasel ty drivery), takze hop do starych winu, a ted problem : kde mam ty drivery zkopirovat tak aby to ten novy system videl a pouzil je? system32 to neni (zkousel jsem), jeste me napadla drivers cache slozka ale to uz jsem nezkousel, nebylo moc casu...
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
JendaH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaH »

blbost, XP mi tu jedou na scsi atlas 15K, takze to jde, je jen otazka jak je k tomu dokopat...

zkousel jsem ted reinstal na druhem kompu, nejdriv F6, disketu s drivery, nacte, zacne kopirovat soubory a hodi hlasku ze nemuze najit ty soubory z te diskety :-( ???, dam preskocit, install pokracuje, restart, nacitani z hdd (scsi) windows XP loading a BSOD ze je neco s HDD (jasne, kdyz nenasel ty drivery), takze hop do starych winu, a ted problem : kde mam ty drivery zkopirovat tak aby to ten novy system videl a pouzil je? system32 to neni (zkousel jsem), jeste me napadla drivers cache slozka ale to uz jsem nezkousel, nebylo moc casu...
já jsem měl při instalaci taky problémy, ale spíš to bylo ve verzi xp, takže jsem zkoušel asi troje instalačky xp.. ale vždy to instalovalo.. problém byl ke konci.. prostě to pak házelo chybu.. nebo kleklo....
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

JendaH píše:já jsem měl při instalaci taky problémy, ale spíš to bylo ve verzi xp, takže jsem zkoušel asi troje instalačky xp.. ale vždy to instalovalo.. problém byl ke konci.. prostě to pak házelo chybu.. nebo kleklo....
xp mam sp2 + zaplaty pres nlite...takzelepsi xp asi nesezenu :-)
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

XP na SCSI nemaji nejmensi problem, SCSI jsem pouzival cca 5 let a vystridal jsem tam W98, W2000 a W2003 a XP a nebyl jediny problem, je to podobne jako s instalaci na SATA disk

jinak pokud ti to pise ty problemy s ACPI, zkus se podivat v biosu RADICE jak je na tom s emulaci IDE pod dosem, pripadne ji vypnout, jednou mi to pomohlo
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“